Molspiracy: Gaat er echt zoveel geld uit de pot?

Molspiracy: Gaat er echt zoveel geld uit de pot?

Geschreven door Shannen Stolte Laatste update:

Om nog even terug te komen op vorige week. Benoem ik nog even dat het erg jammer is dat Lakshmi naar huis is. Wat dit jaar wel iets anders gaat dan andere jaren, zijn de bondjes tussen de kandidaten. Het enige die echt voor mijn gevoel een sterk bondje hebben zijn dus Splinter en Joshua. Maar dit bondje heeft wel een bijzondere tactiek. Vorige week hadden wij een opdracht dat leek op een opdracht van Expeditie Robinson gehad en deze week vergelijken we het met de hobbit. 

Wie, wat … waar?

De opdracht is nog maar net begonnen en Charlotte heeft haar hoofd alweer onder de verf zitten. Moet wel eerlijk toegeven dat deze opdracht wel echt moeilijk is. Na een tijdje was ik de draad alweer kwijt. Joshua mag van mij wel een bril gaan aanschaffen. Hoe hij die schilderijen bekijkt en daar een theorie achter zoekt gaat wel echt ver. Voor mijn gevoel zijn dit keer Charlotte en Joshua wel echt opvallend bezig. Want Charlotte heeft echt hele rare schilderijen, totaal niet duidelijk en ook alleen maar grapjes aan het maken met Joshua. Aan het einde van de opdracht vertelt Rik dat ze geen geld hebben verdiend. Hij noemt de opdracht een echte Bob Ross moment maar ook dat ze terug waren op de basisschool. Rik gaat wel lekker met zijn opmerkingen in de afleveringen.

Zekerheid bieden

Charlotte denkt echt goed zeker te weten wie de mol is. Rik zegt kennis is macht en voegt hieraan toe dat hij een aanbod voor de kandidaten heeft. Eén van de leukste opdrachten vind ik altijd, want hier zie je altijd wie loyaal is en wie eigenlijk de groep laat vallen. Ik kan je nu al vertellen dat er veel geld uit die pot gaat. Toen ik de bedragen van Joshua, Renée en Splinter hoorde, vond ik dat al redelijk veel geld. Maar toen, Marije kwam binnen en ging op een stoel zitten. Daarna kwam Rocky en als laatste kwam Marije. Rik vertelt ze dat ze alle drie hetzelfde bedrag hebben geboden. Heel toevallig weer. Maar dit betekent dat ze waardevolle informatie krijgen voor de volgende opdracht.

De manier waarop Splinter, Joshua en Renée naar de andere kandidaten lopen en ook nog wel hand in hand, kan je merken dat ze er niet blij mee zijn. Rik vertelt dat ze 5000 euro hebben uitgegeven. Ze schrikken hiervan, nou ik geef ze echt groot gelijk. Wat veel geld! Eerst komt de test, dan gaan ze de opdracht doen en als laatste de executie. 

Ontspoord

Ik kan het misschien mis hebben, maar er viel mij iets op. Marije vertelde over de opdracht en gaf aan dat de tijd stopte als ze op een bel drukken. Hierbij laat ze echt zien dat ze moeten drukken op een bel. Maar als je het beeld erbij kijkt, dan zie je dat het een belletje is dat ze moeten rinkelen. Als mol weet je natuurlijk heel goed hoe de opdracht in elkaar zit. Misschien is Marije dan toch niet de mol? Ik weet gewoon zeker dat ze met de voorkennis deze opdracht wel gaan halen. En ik had gelijk dat Rocky, Marije en Charlotte de drie vrijstellingen winnen en dus niet naar huis gaan in deze aflevering. Door alle enthousiasme vergeten ze de klok uit te zetten. Wat ongelooflijk stom…

Rik zit er alweer klaar voor op zijn stoeltje en wacht op de andere kandidaten voor de executie. Ik voel het gewoon aan dat ik vanavond punten ga verliezen in de Wie is de Mol app. Renée is door, hier gaan we. Dit betekent dus dat één persoon van het bondje deze aflevering naar huis moet. NEE! Ik kan wel janken… Joshua gaat gewoon naar huis. Ik kan de helft van mijn punten gedag zeggen. Maar dit maakt het voor mij wel duidelijker. Ik stem in de app op Charlotte en toch Marije.

Tot volgende week!