Dit is waarom Kitty tóch zoveel fans heeft
Bron: RTL / Wesley de Wit

Dit is waarom Kitty tóch zoveel fans heeft

Geschreven door Redactie

Kitty Mager is misschien wel de meest besproken bewoner van het Big Brother-huis van dit moment. Ze is de moeder van de groep, brengt de hele dag door in de keuken en snurkt de rest van de groep wakker. Op social media zijn er veel mensen die zich ergeren aan Kitty, maar toch blijkt ze ook heel populair te zijn bij een ander deel van de kijkers.

Vanavond gaat de strijd in de tweede liveshow van dit seizoen tussen Kitty en Peter. Zij zijn deze week genomineerd. Sinds vrijdagavond kunnen kijkers stemmen op de bewoner die zij graag in Big Brother zien blijven. In de polls gaat Peter aan kop, maar Kitty zou nog weleens voor een verassing kunnen gaan zorgen.

Wat niet iedereen weet is dat Kitty vorig seizoen heel groot fan was van Jill Goede, winnares van Big Brother 2021. Ze had er echt alles voor over om Jill te laten winnen. Zo blijkt ook uit een bericht in de groep ‘Jill Big Brother 2021’ op Facebook, waarin Kitty vorig jaar opriep om massaal Big Brother te mailen.

“Heb er eens even over nagedacht. Ik ben van mening dat Big Brother Nederland deze week in moet grijpen om wat dingen te voorkomen!”, schrijft ze in haar betoog op Facebook. “Stel: Jill is weer genomineerd en staat tegenover bijvoorbeeld Matt, dan zullen de fans van de kliek van Nick allemaal op Matt stemmen, omdat ze Jill als groot gevaar zien!”

Kitty bedenkt een plan om het spel ‘zo eerlijk mogelijk’ te houden. “Toen dacht ik: wij moeten massaal berichten en e-mails sturen naar Big Brother om dat kenbaar te maken, want anders is de strijd gewoon niet eerlijk! Ik, als groot Jill fan, denk echt dat dat moet gaan gebeuren!”

Naast dit lange, fanatieke betoog deed Kitty nog meer om haar favoriet te laten winnen. Het ging zelfs zo ver, dat ze groepsleden van haar Facebook-pagina op een ‘zwarte lijst’ zette die niet zo fanatiek Jill-aanhanger waren als zij. Dat beweert Ziko in de podcast We Are Watching You. “Iedereen die op andere bewoners stemden, moest geblokkeerd worden”, zegt hij.

Hoewel het er online erg op lijkt dat Kitty toch de volgende is die vertrekt, zal dat nog niet zo vanzelfsprekend zijn. Kitty kan namelijk de steun verwachten van haar mede ‘Jillianen’. Ziko beaamt dat. “Nu zit ze zelf in het huis, dus heeft ze veel support van de fans van Jill”, besluit hij.

Luister de podcast We Are Watching You. Te vinden in alle podcast-apps.

Niks missen van Big Brother 2022? Word lid van onze Facebook-groep!