Big Brother: ‘Uren tegen een muur geplakt en dan het minst waardevol in het huis’
Bron: RTL / Wesley de Wit

Big Brother: ‘Uren tegen een muur geplakt en dan het minst waardevol in het huis’

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

Elke donderdag laat Natasja haar licht schijnen op Big Brother 2022.

Deze week is het “Judgement Week” in het huis. Een paar minuten nadat de bewoners dit te horen kregen moest Salar al als eerste naar de dagboekkamer om zijn medebewoners te ranken. Als kijker wisten wij dit al, want ook de kijker mocht de bewoners ranken op meest waardevol in het huis. Waardevol is natuurlijk een breed begrip. Je hebt bewoners die kijken naar de vriendschappen die zij hebben in het huis en je hebt bewoners die de vraag letterlijk nemen en kijken naar wie er koken en het huishouden doen. Dit laatste deed ook die lieve Hanne.

Hanne zette Dimitri op de eerste plaats, terwijl ze daar de minste klik mee heeft. Dit deed zij alleen maar omdat hij altijd kookt en zij daarom denkt dat hij het meest waardevol is voor het huis. Voor Hanne kwam zondag dan ook de grote schok toen bleek dat haar huisgenoten haar helemaal niet als waardevol zagen en zij op de twaalfde en daarmee ook laatste plek terecht kwam. Ze is het Big Brother huis in gegaan terwijl ze een jonge dochter thuis heeft zitten en mede daardoor kwam de klap voor haar heel hard aan. ‘Heb ik hier mijn dochter voor achtergelaten?’ zei ze tegen de mede bewoners. Als één van de laatste binnenkomen is geen makkelijke positie, maar ik vind Hanne helemaal niet het minste waardevol in het huis.

Ik vind Hanne echt een super lieve vrouw, die echt al heeft gestreden voor de groep. Ze heeft onder andere uren met haar vinger in de lucht gestaan om een koker dicht te houden en uren aan de muur vast gebonden gezeten voor een spel. En dan komt ze onderaan de ranking terecht, naar mijn mening is dat niet terecht. Echter geeft het ook wel een nieuwe dimensie, want ook Hanne beseft nu dat ze het spel harder moet gaan spelen. Sommige bewoners zien het een beetje als slaapkamer tegen slaapkamer, maar als dat zo is denk ik dat Hanne beter kan samenwerken met de groene kamer. Nawel, Nouchine en Leroy hebben de ranking met zijn drieën besproken en zij drieën hebben Hanne helemaal niet laag gezet. Dan moet het wel haar eigen slaapkamer zijn.   

Aan de andere kant is het ook nog niet heel erg dat zij onderaan staat in zo’n ranking. Het is niet dat ze nu snel genomineerd gaat worden, denk ik. Ik vermoed dat er voorlopig bij de nominaties nog helemaal niet haar richting op gekeken gaat worden. Daarvoor zijn er nog te veel andere belangen die spelen. Maar het kan voor Hanne denk ik geen kwaad om wel alvast over het spel na te gaan denken en bondgenoten te zoeken. In de aflevering was al te zien dat ze met Nawel aan het praten was over de nominaties. Het is en blijft Big Brother en volgende week kan alles anders zijn en heeft zij de bondgenoten een stuk sneller nodig dan dat ze nu verwacht.

Niks missen van Big Brother 2022? Word lid van onze Facebook-groep!