PSV en Vitesse door naar de achtste finales van de Conference League
Bron: UEFA.com

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

PSV en Vitesse hebben zich weten te plaatsen voor de achtste finales van de Conference League. PSV had aan een 1-1 gelijkspel  in Israël tegen Maccabi Tel Aviv voldoende om door te gaan, nadat PSV de heenwestrijd vorige week met 1-0 won. Vitesse moest een 2-1 achterstand tegen Rapid Wien goed zien te maken. In het Gelredome had Vitesse weinig moeite met Rapid Wien en zorgde een 2-0 overwinning ervoor dat Vitesse doorgaat in de Conference League. Morgen horen beide ploegen tijdens de loting welke tegenstander zij krijgen in de achtste finale.

Maccabi Tel Aviv-PSV

Maccabi opende het duel fanatiek en stichtte in de openingsfase direct gevaar, maar na een minuut of tien werd het wedstrijdbeeld weer hetzelfde als in de heenwedstrijd. PSV had veel bal en was veel beter dan de Israëliërs. De grootste kans in de eerste helft voor de Eindhovenaren kwam van de voet van Madueke. De Engelse buitenspeler stuitte na een weergaloze solo op de keeper van Maccabi. Na een tegenvallende eerste helft, gingen beide ploeg rusten met de brilstand op het scorebord. Na de rust opende Maccabi net als in de eerste helft zeer dreigend en ontsnapte PSV aan een achterstand. Na een klein uur spelen stuurde de Oostenrijkse scheidsrechter, Harold Lechner, beide ploegen naar binnen. De arbiter zag zich daartoe genoodzaakt nadat supporters dingen op het veld gooiden. Na de onderbreking gebeurde er lange tijd niet veel, maar het venijn van de wedstrijd zat in slotfase. In de 85e minuut leek invaller Vertessen de wedstrijd te beslissen door een van richting veranderd afstandsschot. Vijf minuten later wist Maccabi echter de gelijkmaker te maken, wat resulteerde in een slotoffensief van de thuisploeg, maar PSV kwam niet meer in de problemen en plaatsen zich door dit gelijkspel voor de achtste finales van de Conference League.

Vitesse-Rapid Wien

Vitesse begon voortvarend aan het duel en na drie minuten wist Gbric de Vitessenaren op voorsprong te zetten. De Oostenrijkse spits speelde negen jaar in de jeugdopleiding van Rapid Wien, maar deed zijn oude ploeg nu pijn en bracht de stand over beide wedstrijden weer gelijk: 2-2. In de negentiende minuut werd de voorsprong verdubbelt na een goede voorzet van Dasa wist Bero de 2-0 binnen te werken. Vitesse wist in de eerste helft nog een aantal keer er gevaarlijk uit te komen, maar wist het net niet meer te vinden en dus ging de ploeg van Thomas Letch met de 2-0 voorsprong rusten. De tweede helft zorgde voor weinig spektakel, maar een kwartier voor tijd leek Vitesse de 3-0 te maken,  maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Vitesse kwam niet verder in de problemen en gaat dus door in de Conference League.