PSV en Vitesse op jacht naar achtste finale Conference League
Bron: Pixabay

PSV en Vitesse op jacht naar achtste finale Conference League

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

PSV en Vitesse hopen vanavond de stap naar de achtste finale van de Conference League te zetten. PSV neemt het in Israël op tegen Maccabi Tel Aviv en Vitesse moet in eigen huis een 2-1 nederlaag zien goed te maken tegen Rapid Wien. De Eindhovenaren trappen om 18.45 af en is in zijn geheel te zien op Veronica. Vitesse moet om 21.00 aan de bak en die wedstrijd is eveneens te zien op Veronica. 

Maccabi Tel Aviv-PSV 

PSV heeft een goede uitgangspositie voor deze wedstrijd na de 1-0 overwinning in het Philips Stadion. De ploeg van Roger Schmidt was duidelijk de betere partij, alleen wist PSV de marge niet verder te vergroten dan 1 doelpunt. Voor PSV-spits Eran Zahavi is het een bijzondere ontmoeting. De Israëliër speelde 3,5 seizoenen bij de club uit Tel Aviv en wist daarin achtereenvolgens 29, 28 en 35 keer te scoren. PSV kent de nodige personele problemen richting de return tegen Maccabi. Aanvoerders Cody Gakpo en Marco van Ginkel zijn in Eindhoven achtergebleven in verband met blessures. Ibrahim Sangaré en Olivier Boscagli keren daarentegen na een schorsing terug bij PSV. Ondanks de kleine voorsprong is PSV favoriet om door te stoten naar de achtste finale van de Conference league. 

Vitesse-Rapid Wien

Vitesse leek vorige week na een kwartier spelen al volkomen kansloos tegen Rapid Wien, nadat de club uit Oostenrijk op een 2-0 voorsprong was gekomen. Mede door een rode kaart kwam Vitesse terug in de wedstrijd en wisten de Arnhemmers de schade beperkt te houden met een 2-1 nederlaag. Vitesse zal vanavond moeten winnen van Rapid Wien om door te gaan in de Conference League. Bij een overwinning van Vitesse met 1 doelpunt verschil, zal er een verlenging plaatsvinden om een winnaar te bepalen. De ster-spelers van Vitesse, Bazoer en Openda moeten de belangrijke wedstrijd tegen Rapid Wien missen. Openda mist de wedstrijd door een schorsing en Bazoer is niet fit genoeg om onderdeel van de selectie te zijn. Vitesse zal vanavond aan de bak moeten om uitschakeling in de Conference League te voorkomen.