PSV en Feyenoord in actie voor de returns
Bron: UEFA.com

PSV en Feyenoord in actie voor de returns

Geschreven door Liam Rensink

Vanavond nemen PSV en Feyenoord het op in returns van de kwartfinales van de Conference League. Beide ploegen kwamen in de eerste wedstrijd niet verder dan een gelijkspel. PSV neemt het om 18.45 uur  in het Philips Stadion op tegen Leicester City en Feyenoord trapt in Praag om 21.00 uur tegen Slavia Praag. 

PSV-Leicester City 

Na het knappe gelijkspel in Leicester heeft PSV nog altijd zicht op een plaats bij de laatste vier ploegen van de Conference League. De ploeg van Roger Schmidt moet het tegen de Engelsen stellen met gehavende selectie, want gisteren werd bekend dat Olivier Boscagli ernstig geblesseerd is geraakt. De Franse verdediger is door zijn blessure minimaal zes maanden uit de roulatie en dus heeft Roger Schmidt een defensieve puzzel op te lossen, want ook Obispo kampt nog met een blessure. Ramalho en Teze zijn op papier de enige twee centrale verdedigers die in de wedstrijdselectie zijn opgenomen. Verder worden er in de opstelling weinig verrassingen verwacht. PSV trapt om 18.45 uur af en de wedstrijd is te zien op Veronica en ESPN. 

Vermoedeijke opstelling PSV: Mvogo, Mauro Junior, Teze, Ramalho, Max, Sangaré, Gutiérrez, Götze, Doan, Zahavi, Gakpo. 

Slavia Praag-Feyenoord 

Feyenoord leek vorige week op rozen te zitten toen ze met een 3-2 voorsprong de eindfase van de wedstrijd in gingen, maar in de absolute slotseconden kreeg de ploeg van Arne Slot toch de deksel op de neus toen Slavia voor de 3-3 zorgde. Feyenoord zal vanavond in Praag dus flink aan de bak moeten om een plek in de halve finales van de Conference League te bemachtigen. Mocht Feyenoord een plek in de halve finale bemachtigen dan zou dat voor het eerst zijn sinds 2002. In dat jaar wist Feyenoord uiteindelijk de UEFA Cup te winnen. Of de Rotterdammers vanavond de kwartfinale overleven is vanavond vanaf 21.00 uur te zien op Veronica en ESPN. 

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Marciano, Pederson, Trauner, Senesi, Malacia, Aursnes, Kökcü, Toornstra, Nelson, Dessers, Sinisterra.