Feyenoord richting Finale Conference League
Bron: UEFA.com

Feyenoord richting Finale Conference League

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Na de heroïsche zege van vorige week neemt Feyenoord het vanavond op in de return tegen Olympique Marseille. In het Stade Vélodrome moet de ploeg van Arne Slot een 3-2 overwinning uit de vorige wedstrijd over de streep zien te trekken om een plek in de finale van de Conference League te bemachtigen. Marseille en Feyenoord trappen om 21.00 uur af en de wedstrijd is te zien op Veronica en ESPN. 

Arne Slot lijkt voor de wedstrijd tegen Marseille voor dezelfde elf te kiezen als vorige week. Dat houdt in dat Marciano tegen de Fransen onder de lat zal plaatsnemen. Geertruida, Trauner, Senesi en Malacia verzorgen de achterhoede van de Rotterdammers en het middenveld zal bestaan uit Aursnes, Kökcü en Til en voorin krijgen Nelson, Dessers en Sinisterra de voorkeur van Slot. Ook Marseille lijkt met bijna dezelfde opstelling aan te treden als vorige week in de Kuip. Veteraan Mandanda is voor de Fransen de vaste keeper in de Conference League en zal deze wedstrijd gaan keepen. In de verdediging kiest Sampaoli voor Lirola, Saliba, Caleta-Car en Perez. Het middenveld zal vermoedelijk bestaan uit Guendouzi, Kamara, Gerson en de voorhoede zal bestaan uit Ünder, Bakambu en Payet. 

Mocht Feyenoord doorstromen naar de Finale in Tirana, dan treffen de Rotterdammers Leicester City of AS Roma. Vorige week werd in Leicester 1-1 gelijkgespeeld en dus ligt die halve finale nog volkomen open. Voor Feyenoord zou het de eerste Europese finale zijn sinds 2002. In dat jaar werd door Feyenoord beslag gelegd op de UEFA Cup door van Dortmund te winnen in de finale. De halve finale tussen Marseille en Feyenoord is vanaf 21.00 uur te zien op Veronica en ESPN 2. Bij de eerstgenoemde zender begint de voorbeschouwing een uur eerder en vanaf 19.45 uur kan je op ESPN kijken naar de voorbeschouwing van alle Europese duels die vandaag gespeeld gaan worden. Ook de andere halve finale van de Conference League tussen Leicester City en AS Roma is te zien op ESPN.