De Ware Jacob: Een B&B vol blondines
Bron: Videoland

De Ware Jacob: Een B&B vol blondines

Geschreven door Daniël Schalk

De zoektocht naar poes Lucky gaat verder. Ik heb een week niet kunnen slapen door de cliffhanger van vorige week. De hopeloze (romanticus) Jacob rijdt nog steeds rondjes op zijn motor met zijn kok Marianne achterop, maar het lijkt meer op een liefdestripje dan op een zoektocht naar een vermiste kat.

Jacob en Marianne stoppen bij een vallei en Jacob plukt een bloem voor Marianne. Ze herinnert Jacob eraan dat hij een relatie heeft met Carla en hij misschien bloemen voor haar mee moet nemen. Dat laat Jacob zich geen twee keer zeggen, dus ze gaan snel verder. Uiteraard zónder bloemen voor Carla, die zich als onbetaalde kracht nog steeds uit de naad werkt om op tijd een kamer schoon te hebben.

Kroepoek

De zoektocht naar Lucky leidt Jacob uiteraard weer naar een vrouw toe, buurvrouw Kiki om precies te zijn. Onze romanticus gaat gelijk weer in zijn flirt-stand. Marianne vraagt zich hardop af of Jacob nou eigenlijk op zoek is naar zijn kat of naar een vrouw. De zoektocht wordt gestaakt, die naar zijn kat dan.

De volgende vrouw staat namelijk alweer op de stoep, de Nederlandse blondine Jennifer die Jacob helpt bij het werven van gasten. Stop Jacob en drie blonde vrouwen in één B&B en wat krijg je dan? Trammelant. Carla wil met Jacob tennissen, maar Jacob wil met Jennifer en Carla naar het strand. Jacob heeft weer een verrassingspakket samengesteld met daarin dit keer geen paprikachips, maar kroepoek…

Terug in de B&B staan er weer blondines voor de deur, twee Nederlanders. ‘Gasten’ zijn het, maar de voice-over vertelt dat Jacob al maanden contact met ze heeft. Ze worden warm onthaald met drie kussen. Het lijkt wel alsof alleen blondines in de B&B mogen verblijven. B&B staat bij Jacob denk ik voor Blond & Beauty.

Jaloerse Carla

Inmiddels is de B&B gevuld met vijf (!) blonde vrouwen. Met drie voorspelde ik al trammelant, met vijf krijg je dat zeker. Van Jacob mag Carla haar zieke hond niet meenemen naar het diner omdat de gasten ook een hond hebben. Dan breekt de pleuris uit. Carla vindt het niet eerlijk dat de gasten worden voortgetrokken. Ze kan maar één reden bedenken: “Omdat je die dame leuk vindt”, snauwt Carla.

Dat Jacob en Carla kunnen ruziën als een getrouwd stel zagen we in de eerste aflevering al, maar blijkbaar hebben zij geen schaamte en kunnen zij dat ook in het bijzijn van gasten. Denk je even lekker helemaal tot rust te kunnen komen in een prachtige villa in het zonovergoten Portugal, krijg je dit. Ik was gelijk weer vertrokken. Gelukkig zit ik niet daar, maar als een soort ramptoerist lekker voor de buis.

Niks missen over De Ware Jacob en B&B Vol Liefde? Word lid van onze Facebook-groep!