De Ware Jacob: Wraakzuchtige Carla smeedt snode plannen
Bron: Videoland

De Ware Jacob: Wraakzuchtige Carla smeedt snode plannen

Geschreven door Daniël Schalk

Het is uit. Jacob heeft Carla gedumpt en wat ben ik daar blij mee, zowel voor Jacob als voor Carla. Laat ik het er op houden dat ze beide niet het beste in elkaar naar boven haalden. Maar als je zou denken dat Carla nu haar koffers pakt, dan heb je het mis. Het lijkt wel een vechtscheiding. Carla kan vanwege haar zieke hond niet gelijk vertrekken en eist een verblijf, een auto, eten en niet getreiterd te worden.

Uit het oog, uit het hart

Carla blijft dus nog even hangen en daarom zit Jacob zit nog steeds met een B&B vol blondines, waarvan één een wraakzuchtige ex is. De Ware Jacob had al een Ik Vertrek-verhaallijntje met de getaakte wens om een minigolfbaan te maken, veranderde in Vermist met de nog altijd vermiste poes Lucky, leek vorige week op een aflevering van Huizenjacht en is nu een soort Ex On The Beach met Terror Carla.

Nu het over en uit is met Carla, heeft Jacob weer tijd voor de andere weggelopen vrouw in zijn leven: poes Lucky. Ik begin mij langzaam af te vragen of Lucky niet bewust is weggelopen. De zoektocht wordt niet hervat, in tegendeel. Jacob gaat met zijn vermiste poes precies hetzelfde om als met Carla: zo min mogelijk moeite in steken en gewoon vervangen. In het asiel haalt Jacob een nieuwe kat, Iggy.

Trendbreuk

Terug in de B&B vraagt Jacob de twee gasten en Jennifer mee uit lunchen. Het is een afscheidslunch, want de dames vertrekken vandaag (éindelijk, zie je ze denken). Jacob hoopt dat de dames zijn bed and breakfast aanbevelen aan vrienden. Ze zeggen vriendelijk ‘ja’, maar we weten natuurlijk allemaal wel beter. Met drie kussen neemt Jacob weer afscheid en dan is zijn B&B weer leeg, op Terror Carla na.

Niet voor lang. Er staat een nieuwe gast voor de deur. De gast is niet blond en is zelfs geen vrouw! Het is de Belgische Jarno, volgens de voice-over een trouwe gast die regelmatig komt logeren. Het is een wonder. Jacob hoort de bel niet, dus het is Carla die opendoet. Jarno is nog maar net binnen of Carla vertelt al dat zij hem niet kan helpen omdat ze er door Jacob is uitgezet. Een fijne binnenkomer.

Carla in B&B Vol Liefde?

Nu Carla gedumpt is heeft ze ook de schoonmaakspullen aan de wilgen gehangen. Jacob belt zijn oude schoonmaakster Tanja op om te komen. Zij compenseert de boel weer, want uiteraard is Tanja wél blond. Marianne vraagt aan Jacob of het zijn nieuwe vriendin is. Ook Carla ontmoet Tanja. Ze vindt het grappig dat Jacob gelijk Tanja heeft gebeld. Ik zie de humor er niet van in, maar misschien ligt dat aan mij.

Carla voelt zich door Jacob gebruikt, omdat zij het al die tijd gratis heeft gedaan en Tanja nu betaald krijgt. Jacob roept dat Carla maar haar eigen B&B moet beginnen als ze het allemaal zo goed weet. “Dat ga ik waarschijnlijk ook doen”, reageert Carla tot Jacob’s verbazing. Dat zou leuk zijn, dan kan Carla volgend jaar meedoen aan B&B Vol Liefde. Ik denk alleen niet dat er veel aanmeldingen komen.

Niks missen over De Ware Jacob en B&B Vol Liefde? Word lid van onze Facebook-groep!