De Ware Jacob: Wordt Jacob nooit moe van zichzelf?
Bron: Videoland

De Ware Jacob: Wordt Jacob nooit moe van zichzelf?

Geschreven door Daniël Schalk

De rust is nog niet wedergekeerd in Portugal. Een kleine recap: de B&B van Jacob zit vol met vijf blondines en dat kon natuurlijk nooit lang goed gaan. De bom barste tussen Jacob en Carla toen Carla haar zieke hond niet mocht meenemen naar het diner, omdat een gast ook een hond heeft. Carla kon maar één reden bedenken waarom Jacob die hond boven haar hond verkoos: Jacob vindt de dame leuk.

The story continues. Carla wordt door Jacob naar haar kamer gestuurd. Dat is goed nieuws voor de gasten, want er kan éindelijk gegeten worden. Terwijl Jacob nu nog maar met vier blondines aan tafel zit, zit Carla huilend op haar kamer. Ze blijft bij haar standpunt: Jacob vindt de gast gewoon leuk. Het is Marianne die een bordje met eten naar Carla brengt, maar dat weigert zij aan te nemen omdat ze ziek is van Jacob.

Eerlijkheid duurt het langst

Carla mag dan naar haar kamer zijn vertrokken, de spanning aan tafel is om te snijden. Jennifer - die Jacob helpt bij het werven van gasten - zou het liefste vertrekken, dat begrijp ik. Jacob probeert dat te voorkomen en besluit ze dronken te voeren. Hij trekt snel een fles rode wijn open, maar de relatieproblemen van Jacob blijven hét gesprek. De dames keren zich tegen Jacob en vinden dat hij eerlijk moet zijn.

Een nachtje slapen doet meestal goed, maar in dit geval niet. Carla is deze nacht niet naar Jacob zijn kamer getippeld en Jacob noemt haar zelfs ‘vermist’, net als poes Lucky (waar je niemand meer over hoort). We maken kennis met wéér een andere vrouw in Jacob’s leven, zijn moeder. Hij besluit haar te bellen voor tips. Zij adviseert: wees duidelijk. Carla vindt het vooral zielig voor haar hond, hij is het slachtoffer.

Jacob op huizenjacht

Ik dacht dat hier nooit meer een einde aan zou komen, maar na ruim 13 minuten is het gelukkig tijd voor iets anders. Jacob kan zijn gedachten even verzetten, want hij gaat op huizenjacht. Na 22 jaar wil hij een nieuwe B&B. Bij het eerste huis dat Jacob bezichtigt heeft hij meer oog voor de aanwezige huiskatten dan voor de ‘property.’ Heeft iemand tegen Jacob gezegd dat hij de katten er niet bij krijgt?

En Jacob zou Jacob niet zijn als hij niet ook weer als een blok zou vallen voor de makelaar. Als de makelaar zich afvraagt of het gewoon heet is of dat het aan haar ligt, kan Jacob het niet laten om te zeggen dat zij degene is die ‘hot’ is. Zal Jacob nooit moe van zichzelf worden? Ik in ieder geval wel van hem.

Na een zeven minuten durende huizenjacht is het natuurlijk de hoogste tijd om het weer te hebben over de relatieperikelen van Jacob en Carla. Er komt een gesprek. Carla wil haar verhaal vertellen, zonder interrupties van Jacob. Dat is lastig voor Jacob, want hij zegt niet alles te kunnen onthouden wat Carla zegt. Pff. Na haar verhaal maakt Jacob het uit, maar we zijn zo te zien nog niet van Carla af…

Niks missen over De Ware Jacob en B&B Vol Liefde? Word lid van onze Facebook-groep!