De Ware Jacob: Hopeloze romanticus
Bron: Videoland

De Ware Jacob: Hopeloze romanticus

Geschreven door Daniël Schalk

Hij was vorig jaar dé spraakmaker van B&B Vol Liefde, dus een eigen realityserie kon niet uitblijven. Ik heb het natuurlijk over Jacob, die een bed and breakfast runt in Portugal. In de soap De Ware Jacob geeft hij ons een kijkje in zijn bijzondere (liefdes)leven. Wat ben ik blij dat Videoland ons dit heeft gegeven.

Minigolfbaan

‘Een hopeloze romanticus’, zo omschrijft Jacob zichzelf op liefdesgebied. Ik zou ‘romanticus’ weglaten, maar verder klopt het. We maken gelijk kennis met Jacob’s nieuwe vlam, de 55-jarige blonde Carla uit Limburg. Carla zag Jacob vorig jaar in B&B Vol Liefde en zag iets in hem wat wij niet zagen. Ze zijn nu een halfjaar samen, maar als je ze hoort kibbelen denk je dat Jacob en Carla al jaren getrouwd zijn.

Er is natuurlijk nog een vrouw in het leven van Jacob: zijn blonde Roemeense kok en huisvriendin Marianne. Gelukkig benadrukt de voice-over gelijk dat er tussen Jacob en Marianne geen sprake is van een romantische klik, je zou toch denken dat iedere vrouw in de omgeving van Jacob voor zijn charmes valt.

Het gaat gelukkig niet alleen maar over Jacob’s liefdesleven, want er is ook nog een typisch Ik Vertrek-verhaallijntje. Jacob wil een minigolfbaan maken en deze moet af zijn voor het grote feest dat hij zal geven. Terwijl Marianne zich helemaal uit de naad werkt, stoppen Jacob en Carla op de terugweg van de vuilstort bij een restaurantje om te trekken aan een dood paard, of te wel: hun relatie.

De ware voor Jacob?

De liefde tussen Jacob en Carla spat niet van het scherm af. De twee slapen niet in één bed, omdat Carla op een aparte kamer met haar zieke hond slaapt. Veel heeft Jacob niet te klagen, want af en toe tippelt Carla naar zijn kamer voor een nachtelijk avontuurtje. Daarna gaat ze weer terug naar haar eigen kamer en heeft Jacob zijn bed weer voor hem alleen. Een droom van veel mannen.

Om toch nog wat meer uit hun relatie te halen, gaan Jacob en Carla picknicken. En wat neemt een echte romanticus als Jacob dan mee? Paprikachips. Maar ondanks dat alles uit de kast is gehaald voor deze romantische picknick, slaat de sfeer om. Jacob heeft twijfels en geeft hun relatie nog één week de tijd.

De aflevering eindigt met een cliffhanger waar GTST u tegen zegt. Eén van de zeven huiskatten van Jacob is vermist. Jacob zet zijn vriendin Carla aan het werk om een kamer klaar te maken voordat de gasten komen en besluit met werknemer Marianne een romantisch ritje op de motor te gaan maken om poes Lucky te zoeken. Dat pikt de jaloerse Carla niet, zo zien we in de vooruitblik. Ze zint op wraak!

Niks missen over De Ware Jacob en B&B Vol Liefde? Word lid van onze Facebook-groep