De Ware Jacob: Moeders houdt uw dochters thuis
Bron: Videoland

De Ware Jacob: Moeders houdt uw dochters thuis

Geschreven door Daniël Schalk

We zitten midden in een hittegolf en wat adviseert het RIVM dan? Houd uzelf koel en beperk inspanning. De Ware Jacob kijken is dan eigenlijk geen goed idee. Als ik het ergens nóg warmer van krijg… Maar ik ben stiekem toch ook wel benieuwd of Terror Carla nu eindelijk met de noorderzon is vertrokken.

Is Jacob een catfish?

Helaas. Carla is er nog, maar ze wordt binnenkort opgehaald! Ze wil alleen nog niet zeggen wanneer… Plots gaat de bel. Zal het Carla haar taxi zijn? Helaas. Het is Bart, een oude vriend van Jacob die hij al 15 jaar niet heeft gezien en nu komt tennissen. Bart heeft zijn blonde vriendin Mariëlle meegenomen. Daar gaat hij nog spijt van krijgen. Mariëlle wordt natuurlijk weer verwelkomt met drie kussen.

Jacob neemt Bart, Mariëlle en de Belgische Jarno ‘s avonds mee naar een restaurant en dan oppert Jarno een “geweldig” idee voor Jacob: Tinder. Carla is nog niet weg of Jacob begint al aan zijn Tinder-avontuur. Ik heb van Hans uit B&B Vol Liefde geleerd dat daten terwijl je ex nog in hetzelfde huis woont geen succes is.

Het houdt Jacob niet tegen, dus wordt er door Jarno een hele fotoshoot georganiseerd. Er moeten van Jacob een paar mooie planten op de foto’s staan, zodat het de aandacht van hem weghaalt. Dat zou een rare aflevering van Catfish zijn, waarin het slachtoffer vertelt: ‘Ik dacht dat ik al maanden contact had met een palmboom, maar toen we elkaar in het echt ontmoetten bleek het Jacob te zijn.’

Lege nest syndroom

Jacob gaat over tot de orde van de dag: vrouwen bekijken. Tinder heeft dat een stuk makkelijker voor hem gemaakt. Na het maken van de foto’s is Jacob klaar om zich suf te swipen. Zelfs een meisje van 23 jaar swipet de 60-jarige Jacob naar rechts. Hij noemt haar wel ‘een beetje te jong’, maar dat maakt hem niet uit omdat ze ‘schattig’ is. Mijn advies voor alle moeders in Albufeira: houdt uw dochters thuis!

Het is ondertussen voor Carla tijd om te gaan. Carla overhandigt Jacob een brief met alles wat ze nog wil zeggen en vertrekt met de legendarische woorden: ‘Ik ben klaar met je Jacob.’ Er wordt een dramatisch muziekje ingestart en Jacob begint met het voorlezen van de brief. Na twee zinnen verdwijnt zijn stem en horen we Carla voorlezen, ondertussen zien we een Máxima-traan over haar wang rollen.

Jacob heeft gelijk last van het lege nest syndroom, dus koopt hij een vliegticket zodat zijn moeder tegen haar zin in kan komen. Dan gaat de bel weer. Het is de blonde Kitty, een fan van Jacob. Ik heb er even de kracht niet meer voor. Haar bespreek ik volgende week wel. Ik ga even afkoelen, zoals het RIVM adviseert.

Niks missen over De Ware Jacob en B&B Vol Liefde? Word lid van onze Facebook-groep!