B&B Vol Liefde: De grens van Astrid en wervelwind Desiree zet de boel op stelten
Bron: RTL

B&B Vol Liefde: De grens van Astrid en wervelwind Desiree zet de boel op stelten

Geschreven door Natasja Landman

Elke zaterdag blikt Natasja terug op de voorbije week in B&B Vol Liefde.

In december 2021 ging Art Rooijakkers op bezoek bij elf B&B eigenaren. Zij stelde zich voor waarna de potentiële liefdes konden gaan schrijven. De komende zeven weken worden er acht B&B eigenaren gevolgd in het tweede seizoen van B&B vol liefde. De drie overige deelnemers kregen helaas niet genoeg aanmeldingen om mee te doen aan het seizoen.

Art Rooijakkers is helaas dit seizoen niet te zien als presentator van het programma vanwege problemen aan zijn stembanden. De voice-over van het programma is hierdoor in handen van Jeroen Kijk in de Vegte. Het programma heeft hierdoor geen presentator, of dat een goede keuze of een gemis is zullen we de komende weken gaan ondervinden.

Astrid (48 jaar oud) uit Oostenrijk:

Astrid heeft samen met haar vriendin de mannen gekozen die komen logeren. Bij het keuzemoment lijkt het alsof Harmjan, of jamjam zoals haar vriendin hem noemt, de voorkeur heeft voor Astrid. De eerste die komt logeren is Alex (54 jaar). Hier is gelijk al een hele ongemakkelijke sfeer mee.

Hij gaat voortdurend over haar grenzen heen, doordat hij zichzelf daar al ziet wonen en zij niet eens een klik voelt. Tijdens een wandeling verteld ze dat Alex te hard van stapel loopt en over haar grens gaat. Hij lijkt het te begrijpen maar veranderd niet echt.

Ze laat hem vervolgens alleen bij het avondeten, want zij gaat bij haar kinderen eten. Ook de volgende ochtend laat ze Alex alleen ontbijten, omdat zij geen tijd heeft. Alex geeft aan dat het gezellig is, maar hier is niets van te zien. Wij als kijker zien een Astrid die niet bij hem in de buurt wil zijn.

De tweede die komt logeren is favoriet Harmjan (53 jaar), hiermee loopt het tot nu toe gemoedelijker. Die avond laat Astrid de mannen alleen, maar komt toch nog even terug om met Alex te praten. Ze verteld hem dat ze niets voor hem voelt en dit ook niet gaat voelen. Hij gaat beledigd naar huis.

Wat ben ik blij dat we van deze ongemakkelijk af zijn. Al is in de trailer te zien dat er waarschijnlijk nog wat ongemakkelijkheid gaat aankomen. We zien in de trailer Astrid tegen iemand roepen dat hij alweer over haar grenzen heen gaat. Waar ik eerst dacht dat dit tegen Alex zou zijn, moet dit toch iemand anders zijn.

Misschien toch favoriet Harmjan of één van de andere mannen die nog gaat komen. Het komt op mij over alsof zij nog niet toe is aan de liefde. Ik hoop heel erg dat ik de komende weken verrast ga worden doordat er een man komt waar Astrid zich wel bij op haar gemak voelt en die niet over haar grenzen heen gaat en waar zij volledig bij opbloeit.

Denise (31 jaar oud) uit Spanje:

Denise kiest samen met haar moeder de mannen uit die bij haar komen logeren. Dave (34 jaar) is de eerste die komt logeren. Gelijk is er een goede klik, ze zijn beide erg sportief en hebben veel overeenkomsten. Het enige een beetje heftige is het feit dat Dave acht maanden geleden nog verloofd is geweest met iemand, maar in die relatie werd bedrogen.

Ook Denise heeft te maken gehad met bedrog in haar vorige relatie en kan zich goed in zijn situatie indenken. De tweede die komt logeren is Giovanni (27 jaar), hij woont al 14 jaar in Spanje. Dat is weer een raakvlak tussen hem en Denise.  

Bij Denise heb ik tot nu toe niets ongemakkelijks gezien. Ze lijkt echt op zoek naar de liefde en heeft tot nu toe echt mannen gekozen die goed bij haar passen. Ik vermoed dat zij wel de liefde gaat vinden tijdens dit programma en als ik uit de eerste twee moet kiezen zie ik de liefde het meeste tussen haar en Dave.

Natasja (49 jaar oud) uit Frankrijk:

Natasja is teleurgesteld over het aantal aanmeldingen op haar voorstelfilmpje. Eigenlijk blijkt al snel dat ze over alle mannen niet erg enthousiast is, maar toch vier mannen heeft uitgekozen die de komende weken komen logeren. De eerste die komt logeren is Dirk (56 jaar) tussen die twee is er gelijk geen klik.

Er vallen heel veel stiltes en ze zijn beide steeds afzonderlijk van elkaar aan het werk. Dirk hoopt wel dat dit nog gaat veranderen in de komende dagen, maar Natasja hoopt vooral dat het anders gaat zijn met de volgende man die komt logeren. Dirk lijkt dus al volledig afgeschreven.

Ik vind Natasja ook heel erg ongemakkelijk. Ze gaf ook al aan dat ze altijd een perfect plaatje in haar hoofd heeft gehad wat nu niet is uitgekomen. Ik denk dat ze dit stiekem nog steeds heeft en daardoor de mannen die ze uitgekozen heeft gelijk al niet leuk genoeg gaat vinden. Ook bij haar hoop ik wel dat de liefde er tussen zit en ze de mannen echt een kans gaat geven, maar ik vermoed dat zij alleen gaat blijven na deze reeks.

Ted (68 jaar oud) uit Spanje:

Ted is de eerste week nog niet te zien geweest. Wel zie je een stukje van haar in de trailer waaruit blijkt dat zij een pittige tante kan zijn. Ik ben benieuwd naar komende week waar wij ook kennis gaan maken met Ted.

Hans (54 jaar oud) uit Italie:

Hans woont in een B&B die hij heeft opgebouwd met zijn ex. Zijn ex Libra woont en werkt ook nog steeds in de B&B. Samen met Libra en hun dochter kiest Hans vijf vrouwen uit die komen logeren. Hayriye (57 jaar) is de eerste vrouw die aankomt op de B&B van Hans. Hij vindt haar meteen heel erg leuk en binnen 24 uur volgt de eerste zoen.

Voor Hayriye gaat dit allemaal te snel en spreekt Hans hier de volgende dag op aan. Zij wil het rustiger aan doen. Vervolgens arriveert de tweede dame Desiree (55 jaar), Desiree is het tegenovergestelde van rustig aan doen. Zij gaat als een wervelwind door de B&B heen en wil er een vijfsterrenresort van maken. Desiree wil graag de touwtjes in handen hebben en besluit te gaan koken. Zij zet heel de B&B op stelten, want ze heeft niet de juiste ingrediënten en Hans heeft geen goede messen.

Hans werkt naast de B&B ook nog ergens anders, terwijl hij op zijn werk is ontploft de boel in de B&B. Hayriye kan Desiree echt niet meer aan en verteld haar dat ze echt rustiger aan moet doen. Als Hans thuiskomt is hij niet te spreken over hoe het er aan toe gaat. Hij neemt Desiree mee voor een één op één gesprek. Hierin geeft hij aan met haar alleen vrienden te kunnen worden, maar nooit een romantische relatie zou kunnen krijgen.

Wat een rollercoaster bij Hans, eerst gaat hij zelf te hard van stapel met Hayriye. En vervolgens komt er een wervelwind de B&B binnen waar iedereen van in shock van is. Hans wil erg graag de liefde vinden en het moment tussen hem en zijn dochter waarbij ze beide moesten huilen vond ik erg mooi.

Ik denk dat Hans wel de liefde gaat vinden, maar niet bij de dames die er tot nu toe zijn. Hayriye voelt het niet bij hem en Hans voelt het niet bij Desiree. Hayriye heeft zich wel al afgevraagd waarom Hans niet meer bij Libra is, dat vindt zij echt de perfecte vrouw voor hem. Wie weet eindigt hij niet met één van de dames die geschreven hebben, maar wel weer bij zijn ex.

Hans (60 jaar oud) uit Frankrijk:

Hans kiest samen met een vriend uit Frankrijk de dames die bij hem komen logeren. Volgens die vriend is geen van de vrouwen uit de filmpjes een goede partner voor Hans, ze zijn allemaal te truttig. Hans is het hier wel mee eens, maar kiest er toch een aantal uit die komen logeren.

Petra (51 jaar) is de eerste die komt logeren. Ze lijken op het eerste gezicht best goed te klikken, maar Petra vindt toch al een paar minpunten aan Hans. Zo helpt hij haar niet met het uitladen van haar koffers en smaakt het eten wel lekker, maar heeft hij helemaal geen groentes gemaakt.

Ik hoop dat Hans wel de liefde gaat vinden, maar het begin is al niet zo lekker. Dat een goede vriend gelijk zegt dat er niemand tussen zit die bij Hans past zegt in mijn ogen al genoeg. Ik hoop nog verrast te worden.

Martijn (31 jaar oud) uit Portugal:

Martijn kiest samen met zijn ouders de vrouwen uit die komen logeren. De eerste die langskomt is Simone (32 jaar), na een reis van meer dan 30 uur komt zij aan bij de B&B. Helaas is Martijn er niet om haar op te halen, maar heeft hij zijn vader gestuurd zodat hij nog wat boodschappen kon halen. Een beetje vreemd, maar Simone zet zich er al snel overheen.

Simone heeft gelijk een hele goede klik met zowel Martijn als zijn ouders en praat al erg snel over een toekomst opbouwen in Portugal met hem. De volgende dag komt de volgende vrouw Britt (26 jaar) aan bij de B&B. Op het eerste gezicht lijkt er met Britt ook een goede klik en kunnen zij het met zijn drieën ook goed vinden.

Ze besluiten gezamenlijk te gaan lunchen, Britt is daarbij wat meer teruggetrokken en zodra zij bij de B&B aankomen wil zij met Martijn praten. Nog geen vierentwintig uur na haar aankomst besluit Britt om de B&B te gaan verlaten. Ze voelt geen match tussen haar en Martijn en wil daar gelijk eerlijk over zijn. Zowel Martijn als zijn ouders geven aan dat zij de match ook niet zagen. Voor Simone is dit goed nieuws, zij heeft nu in ieder geval al één concurrent weggespeeld.

Martijn gaat vermoed ik wel de liefde vinden. Hij heeft wel goed nagedacht over wat voor vrouwen hij gaat uitnodigen. En vooral Simone die er nu drie dagen is lijkt een goede match voor hem. Ik ben benieuwd wat voor vrouwen er verder nog komen voor hem en hoe het dan gaat tussen die vrouwen en Simone. Simone gaat hem natuurlijk steeds leuker vinden en dat zal dan steeds lastiger worden om hem te delen met andere vrouwen.

Richard (50 jaar oud) uit Portugal:

ADHD'er Richard kiest samen met zijn twee kinderen de vrouwen uit die bij hem mogen gaan logeren. Voordat hij voorgoed naar Portugal kan vertrekken gaat hij eerst naar het graf van zijn vrouw om daar afscheid van te nemen. De eerste vrouw die aankomt is Simone (52 jaar), op het eerste gezicht is zij niet het type van Richard.

De eerste middag verloopt stroef, Richard praat veel maar luistert niet. Toch ontwaken beide de volgende ochtend met een kater, omdat ze het heel gezellig hebben gehad. Richard blijkt ook al snel vergeten te zijn dat Simone zijn type niet is. Ze kibbelen als een getrouwd stel en de tweede avond hebben ze weer een leuke avond gehad en de derde dag begint met een passievolle zoen tussen die twee.

Als Simone boodschappen gaat halen met Ingrid (de Nederlandse huisvriendin van Richard) komt de tweede dame aan. Claudia (52 jaar) geeft aan ook ADHD te hebben, maar in vergelijking met Richard is daar niets van te merken. Er zijn veel overeenkomsten tussen die twee, maar hij heeft natuurlijk ook al mooie momenten beleefd met Simone.

Ik vind Richard wel erg snel gaan met Simone. Eerst is zij helemaal zijn type niet en twee dagen later belanden ze bijna samen in bed, maar heeft hij zich zoals hij zelf zegt zich kunnen inhouden. Ik moet af en toe wel moeite doen om Richard te verstaan.

Hij praat zo snel en af en toe een beetje onverstaanbaar. Ik hoop voor Richard dat hij de liefde gaat vinden, want zoals hij over zijn overleden vrouw praat is echt heel lief. Zoals het er nu uit ziet verwacht ik wel dat hij een liefde gaat vinden, hij stort zich er vol in en ook al lijkt hij soms een beetje ruig kan hij ook wel lief zijn.

Niks missen en meepraten over B&B Vol Liefde 2022? Word lid van onze Facebook-groep!