B&B Vol Liefde: De winnaar bij Richard lijkt al duidelijk en Ted krijgt een cadeau
Bron: RTL

B&B Vol Liefde: De winnaar bij Richard lijkt al duidelijk en Ted krijgt een cadeau

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

Elke zaterdag blikt Natasja terug op de voorbije week in B&B Vol Liefde.

In de tweede week van B&B Vol Liefde leren we ook de laatste B&B eigenaresse Ted kennen. Gaan er verschillende deelnemers naar huis en komen er steeds nieuwe kandidaten bij.

Astrid (48 jaar oud) uit Oostenrijk:

Vorige week zagen wij dat Astrid de eerste man Alex naar huis heeft gestuurd. Deze week zien we dat haar band met Harmjan steeds beter wordt. Ze werken samen aan huishoudelijke klusjes en Harmjan heeft een steeds betere klik met haar kinderen. Astrid verteld dat ze een muur heeft opgebouwd, niet alleen voor zichzelf maar voornamelijk ook uit bescherming van haar kinderen. Ze wil de kinderen niet weer verdriet doen, zoals toen ze uit elkaar ging met de vader van de kinderen.

Ik begrijp Astrid wel, maar zelf geeft ze ook al aan dat ze zich misschien niet had moeten opgeven. Dat denk ik ook, het klinkt niet alsof ze die muur gaat laten zakken. Vriendin Steffi ziet Astrid en Harmjan wel al als een grote gezellige familie. Dat lijkt misschien zo maar echte serieuze zaken worden niet besproken. Astrid geeft niet aan waarom zij een muur heeft opgebouwd en Harmjan twijfelt over een loopbaankeuze, maar bespreekt dit ook niet met Astrid.

Harmjan heeft zijn droombaan aangeboden gekregen, maar kan dit niet aannemen als hij verwacht te vertrekken naar de B&B van Astrid. Ik denk dat Harmjan prima die baan kan aannemen, want met Astrid gaat het niets worden. Maar daar komt hij nooit achter als zij geen diepere gesprekken gaan voeren. Het komt over alsof zij alleen maar over de B&B praten of praten met de kinderen erbij.

Denise (31 jaar oud) uit Spanje:

Dave voelt zich steeds meer op zijn gemak in Spanje en bij Denise. In tegenstelling tot Giovanni, hij moet heel erg wennen. Ze lijken het goed met zijn alle te kunnen vinden, maar de mannen hebben veel onderlinge strijd, ze kibbelen over alles en proberen elkaar steeds te overtreffen. Denise vindt het vervelend dat beide heel erg veel discussiëren en niet willen toegeven dat ze ongelijk hebben.

Uiteindelijk heeft Denise wat één op één tijd met Giovanni en bespreekt zij dat ze geen hoogte van hem kan krijgen. Ze vraagt zich af of hij wel zijn ware ik laat zien en ze verteld dat ze de grapjes niet leuk vindt tussen hem en Dave. Eerst lijkt hij het goed op te pakken, maar al snel vraagt hij haar voor een nieuw gesprek. Hierin bespreekt hij dat hij geen liefdesconnectie voelt en de B&B wil verlaten. Denise vindt dat helemaal niet erg, want zij voelt meer voor Dave dan voor Giovanni.

De mannen van Denise lieten de afgelopen week echt haantjes gedrag zien. Elkaar een beetje pesten en proberen de ander te overtreffen. Zij vindt het geen humor, maar ik snap ook niet dat ze het zo erg vindt. Ze proberen juist elkaar te overtreffen om meer kans te maken op haar. Dave voelt zich nu al als de winnaar, maar ik ben benieuwd wat voor andere mannen er nog gaan langskomen. De race lijkt mij nog niet gelopen.   

Natasja (49 jaar oud) uit Frankrijk:

Het lijkt beter te gaan tussen Natasja en Dirk na een avonddiner met de gasten van de B&B. De ochtend begint relaxed en ontspannen, daarna gaan zij naar een festival in de stad. Daar begint de stilte meer te komen en Natasja wil graag dat hij meer vraagt. Als tweede gast komt Jos (54 jaar) aan in de B&B. Ze vind hem gelijk aantrekkelijk en ook hij vindt haar gelijk leuk.  Ze hebben een goede klik en we horen Natasja voor het eerst positief over een man.

Als ze met zijn drieën aan het werk zijn in de tuin begint ze weer te zeuren om vragen. Als Dirk vervolgens vraagt hoe zij zich voelt met twee mannen geeft ze daar geen antwoord op. Die vraag is te makkelijk. Dirk vindt het allemaal maar raar, want je kunt mensen niet dwingen om een goede vraag te stellen. Dirk merkt steeds meer dat Jos een streepje voor heeft, maar hij weet niet of hij dit erg vindt.

Ik vind het leuk om te zien dat Natasja zich wat meer gaat openstellen en het steeds leuker lijkt te vinden dat ze meedoet. Jos lijkt een stuk beter bij haar te passen dan Dirk. Ik hoop dat Dirk snel naar huis gaat en er nog meer leuke mannen komen die Natasja ook ziet zitten. Dat gezeur om vragen vind ik erg vervelend, ze kan ook zelf leuke vragen stellen aan de mannen waaruit een gesprek kan voortkomen.

Ted (68 jaar oud) uit Spanje:

Deze week maken wij ook kennis met Ted. Ze kiest samen met een vriendin de mannen uit die mogen komen logeren. Piet (73 jaar) is de eerste die komt logeren. Ze vindt hem gelijk in het echt al leuker dan in het filmpje. Hij spreekt alleen geen andere talen dat vindt Ted jammer, want zo kan hij niet communiceren met haar vrienden en gasten. Piet vindt hun erg verschillend. Zij is wat stadser en meer ontwikkeld dan dat hij is.

Piet heeft wel een cadeau voor Ted meegenomen, maar geeft dat niet als hij aankomt maar wacht daarmee tot het die zondag Moederdag is. Waarom geef je een date een Moederdagcadeau? Ted vindt het ook raar en zegt ook geregeld dat zij zijn moeder niet is. Ik vind het cadeau wel attent maar persoonlijk vind ik dat hij het beter had kunnen geven als cadeau bij aankomst dan als Moederdagcadeau.

Het is sowieso een beetje ongemakkelijk tussen Ted en Piet, want Piet praat veel maar zegt inhoudelijk niks. Al snel komt Ab (71 jaar) als tweede man logeren. Ab merkt al snel dat Ted meer naar hem trekt en zij veel meer gemeen hebben. Ted vindt het met hem ook veel makkelijker, hij is wat moderner en meer op de voorgrond waardoor zij net iets meer bij elkaar lijken te passen.

Ik vind Ted tot nu toe overkomen als een hele leuke, sterke vrouw. De mannen die zij uitkiest zijn dit alleen niet echt. Ik vraag mij af of zij de liefde gaat vinden met deze mannen. Zij zoekt iemand die hetzelfde in het leven staat als zij qua intellect en ook goed de talen spreekt. Piet past helemaal niet in dit plaatje, maar Ab wel al een stuk meer.

Hans (54 jaar oud) uit Italië:

De avond na het gesprek tussen Hans en Desiree probeerde ze nog een leuke avond te hebben met zijn vieren. Er ontstond alleen een vreemde situatie toen Hans en zijn ex-vrouw Libera ruzie kregen en Desiree en Hayriye te horen kregen wat de situatie nu precies is tussen die twee. Ze zijn nog aan elkaar verbonden, omdat geen van beide het geld heeft om de andere uit te kopen uit de B&B. Hayriye schrok van het beeld dat ze toen kreeg van Hans. Ze heeft het gevoel dat hij op zoek is naar een vrouw die de B&B kan gaan runnen, omdat hij het ook nog druk heeft op zijn andere werk. Je merkt aan alles dat zij hier niet op zit te wachten.

Hans neemt Hayriye en Desiree mee uit lunchen, maar het is een beetje ongemakkelijk. Desiree heeft ten slotte gehoord dat Hans niets voor haar voelt en niks ziet in een relatie met haar. Maar ze is er wel nog steeds. Waarom gaat zij niet gewoon weg? Dat vraagt Hans zich ook af, maar hij weet niet hoe hij dit duidelijk moet maken. Terug in de B&B gaat hij toch het gesprek aan met Desiree en vraagt hij haar om te vertrekken. Hoewel Desiree dat een dag eerder ook al gehoord heeft is ze weer erg verbaasd.

Als Desiree haar koffers pakt verteld Hayriye ook aan Hans dat zij weggaat. B&B vol leegte in plaats van B&B vol liefde noemt Hans het vervolgens. Gelukkig voor Hans niet voor lang, want Sylvia (56 jaar) maakt haar opwachting in de B&B. Sylvia zoekt iemand om samen grijs mee te worden, nou is die zoektocht al half gelukt want Hans is al grijs. Die avond lijkt er bij het haardvuur wel een vonk over te springen, maar we zullen moeten afwachten hoe dit verder afloopt. Tenslotte moeten er ook nog twee vrouwen komen.

Allereerst ben ik erg blij dat Desiree eindelijk weg is en ook de situatie met Hayriye duurde wel erg lang. Hans wil zo graag iemand vinden, maar Hayriye had wel een beetje gelijk misschien zoekt hij gewoon iemand zodat de situatie daar draagbaarder wordt. Met Sylvia loopt hij ook gelijk weer erg hard van stapel, misschien wel weer te hard dat zullen we nog moeten afwachten.

Hans (60 jaar oud) uit Frankrijk:

Hans geeft aan het erg gezellig te hebben met Petra, maar zij hebben wel een wisselend ritme. Petra staat veel vroeger op en Hans vindt het jammer dat ze slecht Frans spreekt. Yovan (59) is de tweede die komt logeren en is al gelijk verliefd op Hans en op de omgeving. Yovan wil het allemaal wel even regelen, zoals zij het voor zich ziet. Als Hans de volgende ochtend op staat is Yovan al bezig met dweilen. Hij vindt dit lief, maar ook een beetje ongemakkelijk.

Al snel geeft Hans toe dat hij het meer voor zich ziet met Petra. Daarmee heeft hij gesprekken die dieper gaan dan alleen over schoonmaken. Dat blijkt wel weer de volgende ochtend als Yovan en Petra samen de was willen doen, maar ze geen wasmiddel kunnen vinden. Petra weet ondertussen dat je Hans in de ochtend even met rust moet laten totdat hij zijn koffie op heeft, maar Yovan stoort hem al bij de eerste slok over het wasmiddel. Hans is hier niet van gediend, maar besluit er ongemakkelijke grapjes over te blijven maken.

Als zijn vrienden later langskomen geven die ook aan dat Yovan niet bij Hans past, maar Petra vinden zij allemaal wel leuk voor Hans. Uiteindelijk geeft Yovan toe dat ze niets voelt voor Hans, maar dat dit in de toekomst wel nog zou kunnen gebeuren. Wel een hele verandering met het begin, want toen was ze al verliefd op Hans en de omgeving en zou ze nooit meer naar huis gaan. Toch iets te hoog van de toren geblazen.

Ik vind Hans een beetje een ongemakkelijke man, maar hij laat steeds meer zijn goede kanten zien. Yovan vind ik echt niet bij hem passen, maar Petra is misschien wel de rustige, aardige vrouw die hij kan gebruiken. Zij heeft ook veel affiniteit met de paarden en kan zich daar echt goed mee vermaken. Ik ben benieuwd wat er verder nog voor types komen naar de B&B van Hans. Maar ik hoop dat Petra nog een tijdje blijft en die klik tussen hen alleen maar groter wordt.

Martijn (31 jaar oud) uit Portugal:

Bij Martijn zien we Britt nog vertrekken en vervolgens pakken Simone en Martijn de draad weer met zijn tweeën op tijdens een lesje yoga. De ouders van Martijn bekijken dit van een afstandje en zijn er van overtuigd dat die twee bij elkaar passen. Ik vind het wel een beetje ongemakkelijk dat die ouders van hem overal bij zijn. Martijn voelt zich comfortabel bij Simone en de liefde zou kunnen komen. Bij Simone is die er al.

Ze worden gestoord door een derde vrouw, namelijk Marian (31 jaar). Martijn vond haar gelijk al knap en ook zijn ouders lijken haar een leuke vrouw te vinden. Ook al weet Simone wat zij wil ze geeft Martijn wel even de tijd om Marian alleen te leren kennen door zich terug te trekken. Beide vrouwen zijn heel anders volgens Martijn, maar wel allebei leuk. Zijn vader vermoed dat het nog een lastige keuze gaat worden tussen die twee dames. En ik krijg het idee dat Marian ook één van de favorieten van de ouders van Martijn was.

Martijn vind ik eigenlijk tot nu toe het saaiste van de acht B&B eigenaren. De sfeer is daar steeds goed en ook al wist Britt al binnen 24 uur dat zij naar huis zou gaan werd hier helemaal geen punt van gemaakt. Simone vindt Martijn heel erg leuk, maar ook zij geeft hem de ruimte om de andere vrouwen te leren kennen. Er is geen drama en dat maakt het voor mij wat saaier om naar te kijken, maar er komen nog vijf weken aan dus wie weet wat er nog gaat gebeuren.  

Richard (50 jaar oud) uit Portugal:

Bij Richard hangt er een grillige sfeer, Claudia denkt dat zij geen kans meer maakt door de klik tussen Richard en Simone. Als ze een dagje naar het strand gaan besluit zij met Ingrid mee te rijden in plaats van met Richard en Simone. Dat zorgt er weer voor dat die twee weer wat dichter bij elkaar komen. Ook in het stadje doet Claudia haar eigen ding en houdt zich afzijdig van de rest. Op de terugweg kunnen Claudia en Richard eindelijk even praten. Richard geeft aan dat de race helemaal nog niet gelopen is en hij iedereen een eerlijke kans geeft, maar gaat later toch het gesprek aan met Claudia.

Hij vindt haar niet bij hem passen, zij is te druk en hij zoekt juist rust. Hij is zelf al druk genoeg. Claudia lijkt het te begrijpen en zegt ineens dat ze vanaf minuut 1 al voelde dat er niets was tussen hun. Bijzonder dat dit soort uitspraken altijd ineens naar boven komen op het moment dat ze naar huis worden gestuurd. Zodra Claudia weggaat gaan Richard en Simone op date waarbij zij facetimen met de dochter van Richard. Ze geven aan beide elkaar wel leuk te vinden. De volgende ochtend ontwaken ze dan ook beide in het bed van Richard.

Toch moet Simone hem al snel weer delen als de derde vrouw aankomt bij de B&B. Gerry (52 jaar) valt op moeilijkere mannen, vooral mannen met adhd. En daarom heeft ze op Richard geschreven. Ze merkt wel al snel dat er een klik is tussen hem en Simone en probeert uit te zoeken of zij nog wel kans maakt. Zij wil daar ook niet in de weg lopen als er al sprake is van liefde. Volgens Richard is dit helemaal nog niet het geval en maakt iedereen nog kans. Al snel geeft hij aan dat Gerry zijn type niet is. Zij is weer te rustig en kan hem geen tegengas geven.

Laten we eerlijk zijn, de race bij Richard is toch gewoon al klaar? Er moet nog wel iets heel bijzonders gebeuren wil dat veranderen. Hij heeft gevoelens voor Simone en Simone voor hem, als ze alleen zijn zoenen ze en slapen ze samen. Ze is zelfs al voorgesteld aan de dochter van Richard, wel via facetime maar toch. Gerry is te rustig, Claudia was te druk, dan is Simone perfect. Zij is ook rustig, maar heeft wel voldoende pit om hem aan te kunnen. Ik ben benieuwd wie er verder nog langs gaat komen, maar voor nu durf ik te zeggen dat Simone tot het einde blijft.

Niks missen en meepraten over B&B Vol Liefde 2022? Word lid van onze Facebook-groep!