Married At First Sight - Match or Mistake: Laury wil váker sex én meer variatie tussen de lakens
Bron: RTL / ITV

Married At First Sight - Match or Mistake: Laury wil váker sex én meer variatie tussen de lakens

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling Laatste update:

Nadat Deveny is weggelopen tijdens het diner, krijgt Feyyaz zo ongeveer de héle groep over zich heen. Hij tettert hoog van de toren het woord RESPECT en krijgt van alle kanten te horen dat hij dat zéér zeker niet heeft getoond.

En net zoals hij ook al tegen Deveny zei, krijgt ook Alwin te horen “Wat jij zegt dat interesseert me óók niet!” Voor wie Feyyaz nog niet kende, dit is de enige echt versie van de kwal, zoals Alwin hem noemt. Oh ja het woord mafkees gebruikt Alwin ook nog. Ik zeg EENS! Wat een mafkees die Feyyaz.

Walgelijk en dan heeft Deveny het niet over het geluid

Deveny vraagt zich af hoe iemand zo respectloos kan zijn en zo wálgelijk. Hey...daar hebben we het woord walgelijk weer. Had ze dat niet ook met geluiden? Het is een soort stopwoordje van haar geworden en een omschrijving van haar diepste emoties. Ik denk dat ze die genóeg heeft.

Feyyaz snapt er niets van. Hij heeft áltijd rekening met haar gehouden en hij wil niet als een of andere mongool neergezet worden (zijn woorden) Hij is een échte vent en zo wil hij ook behandeld worden. Hij is er kláár mee! En nee hij is nu niet boos. Hij is relaxed. Willen jullie Feyyaz bóós zien? Nou dan rennen jullie allemaal weg, aldus relaxte Feyyaz.

Nog één rotopmerking van Deveny en ze kan het kríjgen

Brian probeert Feyyaz te kalmeren en zegt dat Deveny een binnenvetter is. Dat ze alles naar binnen gooit. Wow Brian, hebben wij een andere definitie van “naar binnen” en van “naar buiten”? Volgens mij gooit Deveny juist alles naar buiten en dan het liefst waar íedereen bij is. Ze neemt géén blad voor haar mond en is álles behalve respectvol. Eigenlijk passen die 2 súper bij elkaar al denken ze daar zélf anders over.

Deveny vraagt zich ondertussen af hoe iemand als Feyyaz in vredesnaam met zichzelf kan leven. Feyyaz vindt dat hij haar niet beledigd heeft en vond het de hoogste tijd dat hij op zijn strepen ging staan. Hij vindt gewoon andere vrouwen leuk. Hij kan er ook niets aan doen dat hij haar lelijk vindt. Deveny neemt zich voor om dicht bij zichzelf te blijven. Doe dat maar Deveny, dan hebben mensen het minste last van je. Zou Feyyaz trouwens ook moeten doen.

Lekker nababbelen over dé brief die voor escalatie zorgde

Wat is er ‘s nachts met Roxy gebeurd? Zijn haar stembanden in haar glas bubbels gevallen? Er komt amper geluid uit. Jesse en Roxy vinden de brief aan Feyyaz en Deveny wel héél erg gericht op alleen Feyyaz. Roxy is helder. Dan kunne ge gewoon nie tege kritiek.

Toy en Laury hadden ook wel een pittige brief verwacht voor het “drama-koppel” en ze vonden het knap dat Feyyaz in eerste instantie helemaal niet reageerde op wat hij over zichzelf voorlas. En Mark en Yvette zagen het écht niet aankomen en vonden het ook niet eerlijk wat er gebeurde. Yvette doelt dan ongetwijfeld op het onbeschofte gedrag van Feyyaz.

De laatste STAY or LEAVE ceremonie

Er staat ongetwijfeld wel het een en ander te gebeuren tijdens de ceremonie. Gelukkig zitten de 4 matchmakers er bij om échte escalatie te voorkomen. Van een aantal koppels is het voor mij al lang duidelijk wat ze op gaan schrijven, maar iets in me zegt, dat deze ceremonie niet zo zal zijn als we verwachten. Deveny wil maar één ding en dat is NAAR HUIS!!

Anders dan ik had verwacht is er bij Toychyro en Laury de nodige twijfel. Ze lopen tóch tegen bepaalde dingen aan. Alwin is zich bewust van de ernst van de beslissing die hij gaat nemen en ook bij Roxy voel ik de nodige twijfel.

Kom maar op het bankje zitten

Eindelijk de ontknoping, maar ze houden de spanning er in. Deveny en Feyyaz mogen het spits afbijten. Niets spannends aan. Ze hebben beiden niet optimaal geïnvesteerd althans niet in elkaar. Deveny is met name ook teleurgesteld in zichzelf. Het berouw komt áltijd ná de zonde CHICKIE! Ik krijg de kriebels van het uitgestreken smoelwerk van Feyyaz.

Feyyaz blijft erbij dat er ook interesse was van de andere dames. Ik zit even diep te graven in mijn bovenkamer waar dat “wederzijdse” dan was, want volgens mij liep hij het ene blauwtje na het andere. Deveny komt toch terug op haar opmerking van de allereerste aflevering, dat ze een “ja-knikker” WILT. Een beetje tegengas is wel fijn. Niet meer dan een beetje hoor! Saai vond ze het in ieder geval nooit tussen Feyyaz en haar. Nee wij ook niet!

Welke keuzes worden er gemaakt?

Vandaag gaat de ceremonie een beetje anders dan normaal. Ze mogen namelijk hun mapjes wél inleveren, maar wij zien en horen niet wat ze opgeschreven hebben! AAAARRRRGGGHHHHHH komen we nóg niet verder vandaag. Ze delen het alleen met de matchmakers.

Mét die keuze gaan ze allemaal naar huis en tijdens “the final vows” spreken ze hun keuze uit. Ons geduld wordt wéér op de proef gesteld. De mapjes van Feyyaz en Denevy worden ingeleverd, maar volgens mij is het volstrekt duidelijk wat daar ingevuld staat.

Anita en Alwin zijn lekker klef geworden

Anita en Alwin zijn de volgende en Anita legt weer haar hand om de kin van Alwin, knijpt er in en zegt “mijn knappe vent”. Ik weet niet waarom ik dat heb, maar dat gebaar vind ik écht niet zo fijn. Ik zou er in ieder geval niet zo blij van worden. Voor mij is het iets wat ik bij mijn Teckels doe. Misschien dat het daar aan ligt.

Het valt de matchmakers op dat er steeds meer aanrakingen zijn. Zou het ze ook opgevallen zijn dat die voornamelijk van Anita afkomen? Alwin komt niet verder dan een keer de kaarsjes aansteken (en dat na 5 hints) In de eerste ceremonie was Alwin nog een techneut en zat hij te veel in zijn hoofd en Anita zat meer in haar gevoel. Alwin, nu klink je als een méns. Dat klinkt wel héél bijzonder.

Komiek Brian en “zijn” Evelien

Het stel mag richting bank en Brian loopt op de zijn inmiddels zo bekende manier, met die schattige voetjes en zo breed als een klerenkast naar de bank. Ik heb Brian dit hele experiment niet één keer kunnen betrappen op een echte misstap of een irritatiefactor. Dat ligt voor mij bij Evelien wel éven iets anders.

Evelien krijgt van de matchmakers een compliment dat ze zich tijdens het diners zo goed staande heeft gehouden. Even voor de duidelijkheid. Ze is een juridisch medewerker en juristen (of medewerkers daarvan) hebben in hun opleiding geleerd te luisteren en vooral te zwijgen. Dus goed gewerkt Evelien!

Brian heeft in dit experiment geleerd om vooral niet bang te zijn om te laten zien wie hij écht is en wat hij écht voelt en dat ook te zeggen. Brian is continu helemaal zichzelf geweest. Die échte Brian is in mijn ogen een fijn mens.

Heeft Evelien ook wat geleerd? Zij heeft geleerd dat ze een ander meer moet “zien”. Wel naar de júiste man kijken dan hé Evelien....anders krijg je weer zoveel verwarring als je constant met een ander bezig bent. 

Een onverwachte twist bij Laury en Toychyro

Het gevoel tussen Laury en Toy is top! Ze zijn heel erg fysiek samen en zitten echt constánt aan elkaar. Laury is de rust zelf en Toy wil nog wel eens in zijn boosheid blijven hangen. Laury pakt dat altijd goed op. In het begin vond Laury Toy té lief maar ze weet inmiddels góed te ontvangen.

Maar hoe zit het met de intimiteit? Daar worden ze wel een beetje lacherig van. Voor Toy is het wel oké zo want hij ként haar nog maar net, maar voor Laury mag het wel wat meer. Toy is écht heel erg onzeker en is bang afgewezen te worden.

Meer Laury? Wat bedoel je dan precies. Váker sex of meer uitproberen in bed? Nou daar hoeft Laury niet lang over na te denken. BEIDE! Alwin vraagt of ze misschien even weg moeten gaan met z’n allen en je ziet het gezicht van Toychyro vertrekken. Oops Laury, hier wordt je schat niet zo heel erg blij van.

Toy vindt het stóm om te horen dat Laury dat zegt, want nu lijkt het nét alsof ze geen sex hebben. Toy zegt “nu ben ik een beetje boos” Nou Toy, echt waar, dat gaat weer over hoor, geloof me. De mapjes mogen ingeleverd worden. Zou Toy nog iets hebben willen wijzigen misschien?

Sexy Roxy had geen verwachtingen

Als je zonder verwachtingen het experiment in gaat, wordt je nooit teleurgesteld. Ze heeft geleerd dat ze méér naar haar gevoel moet luisteren en zich meer moet uiten. Jesse heeft óók wat geleerd, namelijk dat het niet alleen om een knappe kop gaat. Verder heeft hij goed kunnen beesten, feesten en zuipen.

Die fysieke opdracht die Jesse heeft meegekregen hoefde van Roxy eigenlijk niet zo. Als het in opdracht gaat, laat dan maar. We feesten en beesten wel gewoon verder. Ik ben benieuwd of dát ook opgeschreven is. Als ze elkaar buiten op straat waren tegen gekomen hadden ze in ieder geval wel 1 leuke avond gehad.

De senioren mogen als laatst het bankje op

Yvette was een goede moeder overste en hield de kinderen goed in het gareel. Ook Mark was een goede vader overste. Alhoewel Mark ook wel onrust heeft veroorzaakt. Goh....je meent het.

Ze hebben beiden geleerd dat werken niet álles is. Mark heeft misschien nu wel meer tijd voor een relatie. Ja dat is wel handig Mark dat je vrije tijd maakt voor je partner. Je bent Yvette ook behoorlijk voorbij gelopen.

Yvette geeft aan dat ze zich veel alleen heeft gevoeld (dat wisten we nog niet) en ze is blij dat Mark zegt, dat hij geleerd heeft om meer tijd vrij te maken. Fijn dat je dat even zegt Mark....wéér zegt. Nu moet je er nog wat mee doen en MIJ de aandacht geven en niet de hele wereld om je heen. Yvette heeft écht wat méér aandacht nodig! Ik denk dat ik weet wat er op die biefjes in die mapjes staat.

De (bijna) laatste ontmoeting (of niet) is tijdens de final vows

De koppels pakken hun koffers en vertrekken richting hun eigen habitat. Sommigen om na te denken wat ze zullen beslissen en sommigen om bij te tanken van alle emoties en om vooral alles achter zich te laten. De opluchting bij bepaalde mensen straalt van hun gezicht af.

Welke beloftes spreken ze naar elkaar uit en welke wegen gaan zich scheiden?

We gaan zien wat de koppels besloten hebben en dat zou nog wel eens voor verrassingen kunnen zorgen. Komen er tegenstrijdige gevoelens naar boven en zijn ze een MATCH of een MISTAKE? Ennnnn........De shock voor Laury is gróót!

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!