Married At First Sight - Match or Mistake: Laury moet haar ex ontvolgen en de wierook vooral uitlaten
Bron: RTL / Andy Tan

Married At First Sight - Match or Mistake: Laury moet haar ex ontvolgen en de wierook vooral uitlaten

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Na het diner waar Brian alleen aanschoof, heeft hij nog wel even wat vragen voor Evelien. Hij gaat het gesprek aan en valt meteen met de deur in huis: “Was je eigenlijk wel écht ziek, want zo zie je er helemaal niet uit” Nee Brian, sommige griepjes verdwijnen ‘s nachts als sneeuw voor de zon.

Evelien lijdt aan “korte-termijn-geheugen-verlies”

Hij confronteert haar met de appjes die ze met Mark heeft uitgewisseld, maar ze “snapt het niet”. Nou Brian legt het haar gráág nog even uit. Dat ze het nódige had gedronken en dat ze als een schoothondje achter Mark aan rende. Haar korte termijngeheugen is kennelijk niet zo heel goed.

Evelien reageert met “Ik heb dat héél anders ervaren” en ik heb geen zin meer om me te verdedigen. Nou doe dat voorál maar wél want ik ben wel benieuwd hoe je dit gaat uitleggen. Hóe dan? Hoe kun je dit gedrag anders ervaren. Het is toch gewoon wat het was. Je holde achter Mark aan! Brian kan er alleen maar om lachen.

Evelien wringt zichzelf in állerlei bochten om excuses te verzinnen voor haar nachtelijke bezoek aan Mark, maar Brian laat zich niet van de wijs brengen en geeft aan dat Mark toch héél duidelijk is geweest dat hij dat níet wilde.

Ja maar Brian je snápt het gewoon niet.....Evelien is óók maar een mens. Wel een tranendal die Evelien. Zoveel vocht in dat hoofd. Waar kómt het allemaal vandaan? Brian is er hélemaal klaar mee. Zegt Evelien ook nog dat Brian zich niet nobeler voor moet doen dan hij is. Wat een woordkeuze ook! Brian doet het enige juiste en loopt weg met de woorden “Cool...BYE!”

Jesse brengt de was bij mama

De koppels mogen éven naar huis en Jesse gaat naar zijn mam en brengt haar meteen de was en eet een tosti die hij zo gemist heeft. Hij praat lekker bij met zijn mam en geeft aan dat Roxy eigenlijk niet zo pittig is als hij had verwacht.

Mam snapt dat wel want in Brabant wonen toch wel een ander soort mensen en hebben ze toch wel een hele andere cultuur. Ik hoop dat Jesse zijn paspoort niet vergeet als hij bij Roxy op bezoek gaat.

Mark en Yvette bezoeken hun veilige thuishaven

Yvette is zó blij om haar ouders weer te zien en van wie ze die bos krullen heeft is wel duidelijk. Mama heeft ze ook. Yvette houdt het heel netjes met wat ze met haar ouders deelt, althans voor zover wij dat kunnen zien. Daar zou Deveny een voorbeeld aan kunnen nemen, maar daarover later meer. Yvette heeft met name geleerd dat het leven niet  alleen uit werken bestaat.

Mark gaat bij zijn zus op bezoek en vertelt haar dat dit wel hard werken was, en dat het wat overeenkomsten betreft wel klopt, maar dat de chemie ontbreekt. Ook Mark heeft geleerd dat hij best eens vrij kan nemen. Hebben ze toch alle twee wát geleerd en ik hoop eigenlijk dat ze sámen kunnen genieten van het minder werken. Maar ik vrees dat het sprookje niet uit gaat komen. Mark houdt te veel van de héle wereld.

Roxy en Jesse legen de flessen

Roxy ontmoet bij haar thuis haar vriendinnen en de wijnglazen klatsen (das Brabants) zó hard tegen elkaar aan dat ik even dacht dat ze uit elkaar zouden spatten. Nou hoe het is gegaan. Ja hoe ís het eigenlijk gegaan? Ja wel lekker, we klikten wel. Nou proost dan maar, KLATSSSS wéér die (afgevulde) wijnglazen. Wel elkaar aankijken tijdens het proosten. Op naar 7 jaren goede.....voldoening.

En ineens staat Jesse met zijn vrienden voor de deur en gaan er nóg meer flessen open en klatsen de glazen nóg harder tegen elkaar. De lege flessen passen gelukkig ook ónder de tafel.

Een van Roxy’s vriendinnen vraagt wat Jesse het leukste vindt aan Roxy en hij schetst het beeld van de rustige Roxy. Ja maar heb je dan geen op de bar dansende Roxy gezien? Nou nee....die heeft hij nog niet gezien en dat is nou júist wat hij zo zoekt. PIT.

Alwin toont zijn romantische vibes 

Het hele huis van Alwin ligt vol met rozenblaadjes en overal hangen rood witte hartjes. Gelukkig dat Jesse daar niet woont. Anita vindt het wel romantisch. Beetje jammer dat de niet romantische Alwin daar part nog deel aan heeft gehad. 

Aan de ventilator in de slaapkamer hangt een grote witte ballon in hart-model en een kleine rode. Alwin maakt een handige opmerking en ik héb even terug moeten luisteren of hij het nou écht zei. “Jij bent de witte en ik de rode” Anita vraagt waarom. ”Nou gewoon, je hebt een dikkere kont” en de strijkplank staat al klaar voor je. En bedankt charmeur.

En dan gaat de lieverd voor haar koken. Hij is toch een beetje romantisch en ze genieten duidelijk saampjes. Ondertussen voeren ze een hoogstaand gesprek.

Wat vind jij lekkerder als stamppot vraagt Anita, Boerenkool of Andijvie? Alwin is duidelijk. Boerenkool. Omdat? Ja boerenkool, ja omdat? Jaa Boerenkool....Jaaaaa zegt Anita op zo’n 2 cm afstand van zijn oor OMDAT?????? Oooooh. Ja ik weet niet, omdat we dat altijd aten. Wat een boer niet kent.....

Mam komt ook nog even langs met bloemetjes en Alwin is zó blij zijn mam te zien. De klik is er wel tussen Anita en de “andere kant”

Vertrouwen blijft een dingetje voor Toychyro

Toy heeft té veel dingen meegemaakt in zijn leven dat hij daardoor mensen niet zó maar kan vertrouwen. Hij vertrouwt Laury duidelijk nog niet helemaal. Laury vraagt wat ze daaraan kan doen. Wil je misschien de berichtjes in mijn telefoon controleren? Mag ik dan nog wel mijn ex volgen op social media? Nou liever niet zegt Toy. Maar dát is niet de relatie die Laury wil!

Hij zegt dat ze haar eigen keuzes mag maken (goh das wel fijn) maar dat hij, gebaseerd op die keuzes, zijn conclusies trekt. Hoe zeg je in een verkapte vorm “Als jij je ex op Facebook als vriend hebt, trek ik de stekker er uit” Nou zo dus. Ik krijg de indruk dat Toy toch bést wel een stempel kan drukken op hoe iemand zich in zijn ogen moet gedragen. Laury krijgt het er benauwd van.

Toy gelooft niet dat exen gewoon vrienden kunnen zijn. Laury kan een ex wel als een vriend zien, maar Toy zegt dat hij maar af moet wachten welke intenties die ex heeft. Dus verwijderen als vriend graag op Facebook!

Toy meets Joy in Den Bosch

Toy gaat mee naar het appartement van Laury waar hij warm wordt ontvangen door Joy, de grote hond van Laury. Als welkom bewaterd Joy lekker de hele vloer. Kennelijk heeft ze een lekkende sluitklep. De hond banjert er nog even lekker doorheen en voorziet de woning van pootafdrukken. Welkom thuis.

Toy wil eigenlijk meteen de slaapkamer zien. Oei....die is wat klein! De grote slaapkamer wordt gebruikt voor ademsessies en yoga lessen. Oké en wat doe je dan met al die stenen daar op de grond? Oh dat zijn edelstenen die de liefde versterken. Laury, breng even een zak naar de andere koppels als je wilt!

Geen wierook als ik er ben

En dan begint Laury over iets wat je aan kunt steken wat je huis “reinigt”. Toy vat hem meteen. Wierook????? Nee echt niet in mijn huis en ook bij jou niet aansteken als ik er ben. Ik word misselijk van die lucht en vind het verschrikkelijk. Echt de meest verschrikkelijke lucht die er is.

Laury legt even uit dat ze wel altijd even een wierookje aan heeft. Toy is duidelijk “Als ik er ben dus even niet”. Als je me weg wilt jagen moet je het vooral aansteken.

Tijd om naar bed te gaan. Laury slaap rechts en Toy links, althans dat is de bedoeling. Maar hond Joy is rechts gewend en Toy krijgt de hond met geen mogelijkheid uit zijn bed. Nou dan slaapt hij wel op de bank. Gelukkig zien we ze wél samen wakker worden.

Deveny zorgt voor juice en nog meer juice

En daar is ze weer! Vriendin Inas (alias Kir Kir) staat te popelen om alle juice te horen over die verschrikkelijke Feyyaz. Nou die kan ze krijgen! Gillend en uiteraard Engels pratend vliegen ze elkaar in de armen.

Volgens Deveny heeft Feyyaz helemaal nooit moeite voor haar gedaan, want zij heeft hem niet beoordeeld op zijn uiterlijk, maar zocht zijn innerlijk (dat stuk heb ik kennelijk gemist) Kir Kir zegt al kirrend dat z’n uiterlijk ook nix is. Dat had ze op de bruiloft al gezien. Ze doet gauw haar 10 méga kunstnagels voor haar mond om de botox bij elkaar te houden.

Het woord chicks valt om de 10 seconden. Eerst was het chick Roxy en toen chick Kendall en chick Anita. Volgens Kir Kir verdient Feyyaz maar één ding en dat is een flinke schop in zijn ballen. Ook goedemorgen. Dat Engelse geleuter begint me zo langzamerhand zó enorm te irriteren! Wie is er hier nou fake? Meisjes wordt volwassen en volg een cursus Nederlands.

Feyyaz vond de prinses al vanaf het begin niets, maar hij houdt het voor de verandering redelijk netjes. In het begin wás hij ook nog wel aardig en deed hij moeite. Ontbijtje op bed enzo, maar dat vond de diva niets vanwege de kruimels in bed.

Ja hij heeft de chickies goed bekeken, maar hij was niet aan het jagen. Zijn vriend heeft duidelijk beeld bij Feyyaz en de andere vrouwen en het verbaast hem helemaal niet dat Feyyaz druk was met alle dames.

De moeders van Toy en Laury hebben wat vragen

De wederzijdse moeders hebben óók al zo’n goede klik en Laury’s moeder heeft het hart op de tong. Zeg....vertel eens, hoe was jullie eerste nacht? Was het een goede nacht? Je ziet Laury rood worden en als er een ballonnetje boven haar hoofd had gestaan, dan had daar in gestaan “MAM...NIET DOEN!!!”

Beide mama’s hebben er vertrouwen in en geven hun zegen. Dat is een geruststelling, maar ze zijn toch al getrouwd?

Volgende week:

Evelien gaat naar huis en vertelt haar versie aan een vriendin die vermoed ik geen auto heeft maar rondzweeft op een vliegend tapijt. Brian ziet zijn zusje weer en dan is het tijd voor de eerste groepsborrel.

De koppels schijven anonieme brieven aan elkaar en dán slaat de vlam in de pijp! Maar dan ook écht!

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!