Married At First Sight - Match or Mistake: Wat hebben Kendall en Jesse (26) samen uitgespookt?
Bron: RTL / Andy Tan

Married At First Sight - Match or Mistake: Wat hebben Kendall en Jesse (26) samen uitgespookt?

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Voor de állerlaatste keer komen alle koppels samen in het prachtige pand aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen. De allerlaatste column dus ook (voor dit seizoen althans) en de állerlaatste nieuwtjes. Want wát is er nog meer gebeurd wat wij niet hebben gezien. De waarheid komt nú aan het licht en ik neem jullie mee in deze smaakmaker.

De love-koppels druppelen langzaam binnen

Na een aantal weken van rust en bezinning komen alle 7 koppels weer bij elkaar en ja, ook Kendall en Rizwan zijn van de partij. Weten jullie nog wie Kendall is? Als ik zeg 32/28 dan beginnen jullie alarmbellen vast te rinkelen en dat is héél terecht, maar daarover later meer.

Alwin en Anita komen binnen en ze lijken wel vreemden voor elkaar. Alwin voorop en Anita loopt er minstens 5 meter achter. Weet Alwin wel dat Anita óók door die poort is gekomen? Hier móet iets zijn gebeurd, want ze wáren een match. Ligt de nadruk hier op het woord ‘waren’?

Jesse komt aangewandeld in een “just out of bed” look en hij ziet er uit alsof hij een heftige avond heeft gehad. Deveny volgt en serieus, ze praat bijna alleen Nederlands. Bijna dan hé. Feyyaz begroet haar met “Hoi ex-vrouw” De rest komt lekker relaxed aangewandeld.

De mooiste benen van allemaal

Normaal gesproken kijk ik niet naar de benen van een vrouw, maar die van Yvette, mijn hemel wat vind ik die benen mooi en hoe ze kan lopen op die hakken, gewoon gé-wél-dig zo vrouwelijk. Ik ga er even van uit dat je aan benen niet zoveel kunt verbouwen maar als dat wél zo is, dan hoor ik het graag en maak ik meteen een afspraak bij Yvette. Ik ben 1,78 lang dus aan de lengte van mijn benen ligt het niet.

Het druppelt langaam vol en ik vang een blik op van Kendall in de ‘taxi’ Wat is er met Kendall gebeurd in de weken van afwezigheid? Ik zie héél veel kilootjes die ik tijdens de eerste afleveringen écht niet heb gezien. Is ze zwaar op dieet gegaan om in die trouwjurk te passen? Ach meid, dit misstaat je ook niet. Dat hebben bijna álle vrouwen als ze ouder worden.

Het liefdeskoppel komt hand in hand binnen

Laury en Toychyro komen hand in hand binnen gelopen en het eerste wat ik denk is, wat heeft Laury aan? Dit zal Yvette heel mooi vinden want het kanten speelpakje is zo ongeveer van dezelfde stof gemaakt als de broek die Yvette op de allereerste dag aanhad. Of zouden ze kleding hebben geruild onderling?

Laury en Toy hebben wel wat ups en downs gehad maar ze zijn oké. Mmmmm, daar gaan we vast wel meer van horen. Ik ben heel benieuwd naar die obstakels zoals Laury ze benoemt. Ik heb wel zo’n vermoeden wat die obstakels zouden kunnen zijn.

Roxy komt binnen in een spetterende zelfgemaakte jurk. Onder haar naam staat toch echt al 18 afleveringen het woord ‘coupeuse’ en ik maar denken dat ze kraagjes aan elkaar naait aan de lopende band in een confectiebedrijf. Je mag haar écht wel een ‘kleding designer’ noemen. Ze begroet Jesse meteen, maar is nóg sneller weer weg. Ach ze waren toch al geen match, dus waarom zou je blijven hangen bij je ex.

Rizwan presenteert zijn nieuwe luchtje ‘SKENDALL’

Hoe gaat de ontmoeting van Feyyaz en Rizwan verlopen? Ik hoop dat ze het leuk houden onderling en dat doen ze gelukkig. Rizwan wordt gestalked door een wesp en hij weet wel hoe dat komt. Hij heeft een nieuw luchtje op, genaamd SKENDALL. Ik ga helemaal stuk. Súper scherp Rizwan! En dan komt ZE binnen.

Ik heb het écht goed gezien, Kendall ‘houdt veel vocht vast’ (Dat zeg ik heel netjes toch?) Rizwan eet lekker van de bak chips en de schaal met luxe hapjes laat hij over aan Kendall.

Evelien geeft licht in het donker en Mark is gespannen

Mark komt aanlopen en iedereen valt meteen stil. De spanning is voelbaar. Alle issues tussen hem en Evelien zijn nog niet vergeten. De vraag is wie hier nog meer last van heeft. Evelien komt in een écht zuurstok roze ‘jurk’ binnen. Weer zo’n jurk waar ik het '1980 gevoel' van krijg. En wat heeft ze aan haar voeten? Hoe kun je die combi maken? Het bevestigd weer eens het mutserige beeld wat ik van Evelien heb. 

Dit is wel de meest ongemakkelijke ontmoeting van allemaal. Evelien weet zich geen houding te geven tegenover Yvette en ze stamelt dan wat onbeholpen “Ja ik weet het niet zo goed, een knuffel of 1, 2 of 3 zoenen” Nou Yvette weet het wel! Eentje is wel genoeg Evelien.

Brian krijgt als laatste een knuffel, maar of iedereen nou zo blij is om de juridische zuurstok te zien dat vraag ik me af. Ze gaan naar binnen met z’n allen en nou gaan we eens even kijken wie er met de billen bloot gaan. De matchmakers zijn ook aangeschoven. Komt u maar door met alle info die wij nog niet gehoord hebben!

De terugblik

Er komt een korte samenvatting van alle bruiloften waarbij de ‘héftige’ kus van Deveny en Feyyaz voor het nodige gelach zorgt. Het ziet er allemaal nog zo perfect uit. Ik zie een aantal mensen nog steeds wel stralen en ook al zijn ze dan geen match meer, ik denk dat ze een hele gezellige tijd hebben gehad. Ze praten na hoe de koppels het hebben beleefd en dat mogen jullie lekker zelf gaan bekijken, anders wordt de laatste column een boekwerk.

Deveny schiet vol en hóe dom kijkt Feyyaz

Op de vraag of er ook stellen zijn die het gevoel hebben gehad dat hun partner zich niet genoeg heeft open gesteld, daar WILT Deveny wel iets over zeggen en ze schiet zowaar vol. Ze heeft geen oprechte kans gekregen van Feyyaz. Maar was het niet zo dat je hem eigenlijk vanaf dag 1 hebt afgezeken en dat niets goed genoeg voor je was? Dit alles neemt niet weg dat ik Feyyaz met zijn ietwat hoge testosteron gehalte nog steeds een hypocriete **k*l vind.

En als ik dan zie hoe appelig hij uit z’n ogen kijkt en stom zit te knikken als Deveny dit zegt, vraag ik me serieus af hoe die gast zichzelf een ‘échte man’ durft te noemen. Ik blijf je een gladde foute jongen vinden. Hypocriet en vooral fake! Gladjes vond Deveny hem in ieder geval vanaf het begin.

Feyyaz zegt serieus dat hij Deveny een aantrekkelijk vrouw vond vanaf het begin. Ooooohhh serieueueus hou op zeg! En je zegt het zonder met je ogen te knipperen. Rizwan heeft hem meteen door en zegt (gelukkig niet in groepsverband) dat hij niet die poppenkast moet spelen want hij heeft ‘off camera’ gezegd dat hij haar lelijk vond. Wees dan eerlijk en loop nu niet te verkondigen dat je haar wel aantrekkelijk vond/vindt.

Roxy doet een duit in het zakje

Dan komt de vraag aan Kendall of er nog iets is gebeurd verder op Saint Martin. In eerste instantie ontkent Kendall keihard dat er iets gebeurd is en dat ze Feyyaz wel een lekker kop vindt hebben en Jesse is qua karakter leuk. Oh dus z’n kop is minder. Ja maar er is niets gebeurd.

Hoezo nix gebeurd? Roxy begint sarcastisch te lachen en zegt: “Nix gebeurd, je kunt het gewoon zeggen hoor!” Nou ja, we hadden wat veel gedronken enzo en toen hebben Jesse en ik gezoend en daar heb ik Roxy mijn excuses voor aangeboden. Jaaaaaaa, zegt Roxy NADAT ik jou had gebeld om te vragen waar je in vredesnaam mee bezig was. Lekker hypocriet Kendall.

Leeftijdsverschil blijkt toch niet zo’n issue te zijn voor Kendall

Kendall, jij sneaky vrouw, wat heb je gedáán? Ze is zich inmiddels bewust van het feit dat het allemaal erg rottig haar strot uit is gekomen. Rizwan wilde écht alleen maar begrepen worden en Kendall begreep hem niet. Kendall heeft geleerd dat luisteren óók een vak is. Beetje laat Kendall!

Maar Kendall even serieus, Jesse is nog maar 26 en jullie hebben gezoend? Hoezo ‘we hadden wat veel gedronken’ Met drank op zijn jonge jongens ineens volwassen of zo? Als ik iemand een snotneus vind dan is het Jesse wel. Ik heb totáál geen beeld bij een zoenende Skendall en Jesse...Jakkes. Ja Jesse, drank maakt meer kapot dan je lief is. En ik dacht dat Roxy je lief was, althans toen nog.

Nou begrijp ik ook hélemaal de ‘final vows’ die Roxy in de vorige aflevering uitgesproken heeft. Want ze was eigenlijk heel erg positief en ik dacht écht dat ze MATCH zou zeggen. Maar ze is gewoon besodemieterd tijdens de vakantie en het is haar niet eens verteld. Dat was een big MISTAKE Jesse. Maar die heeft niet echt spijt van z’n actie.

Rizwan houdt een Post Traumatisch Skendall Syndroompje over aan hun huwelijk

Rizwan is duidelijk geëmotioneerd en misschien wel een beetje beschadigd uit het experiment gekomen. Hij ging écht voor de liefde en had gehoopt die in Kendall te vinden. Daar leek het in het begin ook op, maar door dat 32/28 gezeur heeft Rizwan een optetter gehad. Door dit avontuur is de negativiteit in zijn hoofd gaan zitten. Lieve Rizwan, koop een teflon truitje en laat het van je schouders glijden. Ze is het niet waard.

Het kleine ding wat heel groot werd. Het ‘Evelienofobietje’

En dan wordt het tijd dat de kleine dingen die heel groot werden onder de loep worden genomen. Mark legt even uit dat het geen Tinder date was maar begonnen is met Facebook dating en omdat hij daar niet op in is gegaan, heeft Evelien het kennelijk geprobeerd via Instagram dating. Hardnekkige tante die Evelien.

We blikken even kort terug en kennelijk ziet Yvette die close up actie 'BAM BAM BAM' van zichzelf bij de boot nu voor het eerst, want haar reactie spreekt boekdelen. Maar gelukkig kan ze er wel om lachen, Nóg wel. We zien wéér het hoofd van Evelien leeg stromen....zucht.

Yvette krijgt haar eigen “Yvette show”

Evelien heeft besloten dat ze er niets meer over te zeggen heeft en vraagt aan Mark of hij nog wat heeft toe te voegen. Ik weet het niet hoor Evelien, maar aan niets, valt niets toe te voegen, tenzij je toch graag wilt dat het er weer over gaat. Mark geeft alleen aan dat hij Evelien nog een keer gebeld heeft om te vragen hoe haar operatie was gegaan. Ook hebben ze tijdens dat gesprek uitgesproken geen wrok naar elkaar te voelen. Ik heb zo’n vermoeden dat ook dit weer een telefoongesprek van úren was.

Mark praat sowieso 5 uur in een kwartier en Evelien wil maar 1 ding en dat is Mark. Dat is wel duidelijk al zegt ze zelf van niet. Over 5 jaar komt er vast een seizoen “Hoe is het nu met....” En ik hoop dat ik dan de columns nog mag doen.

Yvette schrikt dat Mark Evelien gebeld heeft en zegt dat ook. Mark reageert voor zijn doen heftig en zegt: “Ja Evelien was geopereerd en niet JIJ, dus je kunt er nu wel de grote 'Yvette show' van maken, maar ik hoef geen toestemming te vragen om Evelien te bellen” 

Ja maar ik was je vrouw zegt Yvette....ja lieve Yvette, je wás zijn vrouw en in het verleden gebeurt niets meer. Yvette zegt dat ze eenzaam was en dat ze zich alleen voelde het héle experiment. Ik luister naar Yvette en moet echt een theedoek in mijn mond proppen om niet te gaan gillen “DIT WETEN WE ALLEMAAL WEL NU” Ik voel een heuse nieuwe reality show aankomen.

Evelien date alleen met piloten en chirurgen

Brian en Evelien daar ga ik verder niet veel letters aan spenderen. Evelien heeft genoeg aandacht gehad. Ze ontkent dat ze heeft gezegd dat ze alleen met welgestelde mannen date. Piloten enzo (Ik ken er nog wel een, maar ik denk dat die het hard op het lopen zet, en dat naar zijn eigen vrouw)

Evelien vindt Brian een grote hypocriet want die heeft vanaf het begin aangegeven Kendall wel te zien zitten. En vervolgens verweet hij háár dat ze zich niet openstelde. Mijn hemel wat zien die mannen toch in Kendall. Brian kan alleen maar lachen om haar reactie. Hij geeft wel aan dat hij de final vows wel iets minder hard had kunnen brengen, maar dat was wél zijn gevoel en dat mag hij uiten. 

Alles was koek en ei bij Alwin en Anita

En dan met nadruk op het was. Want wat is hier aan de hand? Ze zijn toch een match? De experts vragen hoe het nu met ze gaat. Ja gaat wel goed met ons zegt Anita, maar we zijn niet meer samen. HUH???

Alwin probeert het uit te leggen. Het komt er op neer dat het gewoon verwaterd is. Maar dan gaat Anita los en legt Alwin het zwijgen op, wat niet heel moeilijk is want Alwin komt wat lastig uit z’n woorden. Anita verwijt Alwin dat hij nooit eerlijk is geweest over wat hij nou écht voelde. Dat werd gewoon van tafel geveegd. Einde onderwerp. Anita wil duidelijkheid over hoe Alwin zich écht heeft gevoeld en dát gaat ze krijgen.

Alwin heeft gróte moeite met de laatste zin van haar final vows, waarin Anita de bal duidelijk bij Alwin heeft neergelegd. Hij had het vuursteentje om het vuurtje te laten branden. Ik schreef toen al dat er 2 personen nodig zijn om een vuurtje brandend te houden in een relatie en dat ik dit geen slimme opmerking vond van Anita. Echt waar...ik heb het Alwin niet via whats app ingefluisterd, hij dacht er nét zo over.

Alwin heeft mooi weer gespeeld

Kennelijk hebben die twee vlák na de final vows een gesprek gehad met elkaar, waarin Anita hem heeft gevraagd heeft wat Alwin nu écht wil en toen kwam het hoge woord er uit. Hij vond dat ze té veel verschillen van elkaar en dat ze beter vrienden konden blijven. Bovendien vond hij Anita te passief. Anita heeft tijdens dat gesprek aan Alwin gevraagd waarom hij nooit eerlijk is geweest tegen haar. Het antwoord van Alwin was volgens Anita duidelijk: “Ik heb mooi weer gespeeld omdat je anders weg was gegaan”. Alwin vindt het niet nodig om daar nu over door gegaan.

Ja dát is lekker makkelijk zeg. Het staat meneer niet aan en dan praten we er niet mee over. Waar is die tafel? Dan kunnen we dit gedeelte er ook gewoon van af vegen. Anita is zichtbaar teleurgesteld als Alwin er nog even over verder filosofeert zonder al te veel inhoud. Die laatste zin van de final vows ‘wat er nu gebeurt dat is aan jou’ dat heeft de deur dicht gedaan.

Ook bij een droomkoppel kan het gewoon mis gaan

Laury en Toychyro mogen als laatste. Waarom had ik dit al verwacht? We blikken even kort terug om de final vows én het huwelijksaanzoek. Maar hoe is het in de weken daarna gegaan? Want ze lopen toch best tegen wat hobbels aan. Iedereen is hélemaal happy voor ze en Roxy had de immense ring om Laury’s vinger al gespot! De grote vraag ‘hoe gaat het nú met jullie’ maakt emoties los met name bij Laury. Het is zeker niet gemakkelijk geweest de maanden n de final vows.

Toy vertelt dat ze na de final vows veel leuke dingen samen hebben gedaan, maar dat er bij hem tóch weer een muur opgetrokken is door dingen uit zijn verleden waar hij verder niet op in wil gaan. Hij merkte dat hij zich niet meer open kon stellen voor Laury en hij heeft toen een punt achter hun relatie gezet. Oké dan.....die zag ik niet aankomen.

Ze hebben uiteindelijk wel besloten om verder te gaan met elkaar, maar dan in een rustiger tempo. Ze zitten weer in de échte wereld en ze willen elkaar nu rustig leren kennen. Laury geeft ook aan dat het in het ‘échte leven’ gewoon heel anders is dan in die bubbel van MAFS. Soms zien ze elkaar gewoon een week niet en dan gaat het via whats app wat soms miscommunicatie oplevert.

Onzekerheden kwamen omhoog en ze gaan nu weer gewoon daten in een normaal tempo. We gaan elkaars bagage nu leren kennen en zetten onze schouders eronder want zonder elkaar kunnen ze écht niet. Laury is de experts heel erg dankbaar voor haar fijne man. We naderen zo langzamerhand het einde van het jaar en ik hoop niet dat de beruchte kerstboom weer een hobbel gaat vomen.

Ik zou nu willen zeggen ‘coming up’ maar die vlieger gaat niet op. Hier zullen we het voor nu mee moeten doen. Nu is het wachten op een volgend seizoen, wat overigens op TV wordt uitgezonden en wat weer wordt gepresenteerd door Carlo Boszhard! Ik kan niet wachten!

Ik wil alle kandidaten bedanken voor de inspiratie die ze mij hebben gegeven om de columns te kunnen schrijven. Ik wéét dat er voor een smeuïg programma geknipt en geplakt wordt in de fragmenten en dat het af en toe op véél drama leek. Maar ik weet zeker, dat de 14 kandidaten een geweldige tijd hebben gehad en dat ze ondanks de hoge lading 'drama' met name heel erg genoten hebben!

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!