Married At First Sight - Match or Mistake: Rizwan moet nog véél leren en Laury gaat te water
Bron: RTL / Andy

Married At First Sight - Match or Mistake: Rizwan moet nog véél leren en Laury gaat te water

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Het einde van een aflevering MAFS is altijd zó irritant. Zit je op het puntje van je bank helemaal in je eigen bubbel in afwachting van wat er gaat komen, is de aflevering alweer afgelopen.

Het lijkt wel alsof de tijd ineens veel sneller gaat dan wanneer ik gewoon aan het werk ben. Maar gelukkig hoefden we niet lang te wachten.

Het JA woord van Brian en Evelien

Na een slapeloze nacht van het bruidspaar en ook van die van alle familie is het dan eindelijk zover. Brian en Evelien kijken elkaar in de poppetjes van de ogen. Ligt het nou aan mij of is Evelien een beetje “mutserig”? Brian heeft in mijn ogen een absoluut hoog aaibaarheidsgehalte en misschien hebben de experts gelijk en heeft Brian IQ en EQ nodig.

Een beetje giechelend staan ze tegenover elkaar en daar is dan de BABS. Maar lieve help wat hebben ze die man nou aangetrokken? Of is hij vanuit zijn bed linea recta in pyjama de trouwzaal ingerold?

Brian begint aan zijn trouwgelofte en ik krijg het idee dat de zomer alweer voorbij is en Sinterklaas voor de deur staat. Hij heeft er serieus een rijm variant van gemaakt. Je kunt ook té aaibaar willen zijn. Gelukkig lacht hij zelf het hardst om zijn eigen grappen (ik kén dat gevoel) Maar ze vindt het mooooi, jaaaa moooooooiiii.

Evelien leest haar belofte ook voor en ze doet me denken aan een Officier van Justitie bij het OM die haar strafeis opdreunt tijdens een rechtszitting. Hoezo serieus! Nou de kus, die kunnen we wel vergeten, want ze smokken elkaar op de van vóór Covid bekende wijze 3x op de wang. En bedankt jongens!

Nadat Evelien Brian heeft ondergekledderd met lippenstift, zoekt ze een nog vrije vinger voor de trouwring want een relatie mag hij dan wel niet hebben, ringen heeft hij genoeg.

De familie vindt dat ze wel bij elkaar passen, maar broer Menno heeft zo zijn twijfels en ik eerlijk gezegd ook. Zou die baard trouwens niet ongelooflijk kriebelen? Mama Brian wil heel graag wat moederliefde invullen voor Evelien, wiens moeder op jonge leeftijd is overleden en dat wordt oprecht zeer gewaardeerd door haar.

Toychyro (lief, slim, integer en 31 jaar jong) en zijn zen Laury (31)

Toychyro, een besodemieterde boom van een vent die ik verder Toy noem. (Mijn spellingscontrole slaat telkens op hol en maakt er de meest vreemde woorden van) Toy dus, kort maar krachtig. Hij zoekt een loyale pittige vrouw die van een lekker stukje vlees houdt. Als échte carnivoor knapt hij behoorlijk af op vrouwen die denken dat ze een konijn zijn.

Van Laury’s introductie filmpje krijg ik wat gevoelens van jaloezie. Zij doet dingen waar ik al maanden mee aan het oefenen ben en die ik maar niet goed onder de knie krijg. Ze mediteert en lijkt zoooooo zen! Een kom in haar hand, de ogen dicht en dan ineens een gong, iets met klankschalen. Ik bewonder mensen die dit kunnen en ik blijf gewoon oefenen.

Ze is adem-docente en yoga-docente....wowwww. Misschien ga ik eens een afspraak maken, al is het alleen om ook zo opgevouwen te kunnen zitten. Laury dompelt zichzelf graag helemaal zen onder in de Maas (of zo) met een góede buikademhaling.

Ze vertelt haar moeder het gróte nieuws en die reageert NOT amused! Mama zit duidelijk in een negatieve vibe, maar ze wil dit wel graag sámen met haar dochter doen. Sorry mama, maar Toy is alleen voor Laury.

Kelner of bruidegom?

Verkleed als heuse kelner staat Toy te wachten op z’n bruid die verschijnt in een práchtige jurk (althans dat is mijn mening) Toy is bloedje nerveus en ook bij Laury gieren de zenuwen door het lijf. Gelukkig kan ze in de trouwauto nog de nodige ademhalingsoefeningen doen.

Ook deze 2 smokken 3x bij het kennismaken en éindelijk zien we een BABS die er niet uitziet alsof ze uit 1900 komt. Mama Laury vindt Toy wat aan de korte kant, maar verder is hij leuk! En dan komt DE KUS hatseflats hoppatteeeeeeee. Dat is tenminste een kús!

Maar al tijdens het diner komt de eerste kink in de kabel. Toy komt tot de ontdekking dat Laury geen vlees eet. Ze wás vegan maar maakt stappen in zijn richting en is nú vegetarisch. Dit is niet alleen vanwege haar gezondheid maar het is ook zó zielig voor de dieren. Ik zie Toy nog niet zo snel op komkommers en bleekselderij sabbelen. Hij zegt ook eerlijk dat hij afknapt hierop en dat het wel een dingetje gaat worden.

Laury geeft toch wel duidelijk aan dat het niet de bedoeling is dat hij vlees blijft eten. Ben benieuwd hoe ze dít op gaan lossen. Persoonlijk kan iemand nóg zo leuk zijn, maar mijn tournedos laat ik er toch écht voor niemand staan. Gelukkig ben ik getrouwd met een échte carnivoor. 

Zegt Yvette (41) JA tegen Mark (46) of zet ze het op het lopen?

Yvette heeft ook wat vertrouwen-issues dus contact met andere vrouwen is een no-go voor haar aanstaande. Ik hoop dat ze Mark goed uitlegt wat ze onder “contact” verstaat. Ze vertelt haar vrienden het goed nieuws en de vrouwelijke reactie is oorverdovend.

De mannelijke kant is iets minder uitbundig. Een van haar goede vrienden weet eigenlijk niet zo goed waar hij moet kijken en legt even later uit: “Ik  moet het even verwerken....Yvetje en ik...tja, wat zal ik zeggen....ik heb alle kansen gehad en ze niet benut”.

Denk erom Yvetje, ook voor jou geldt, geen contact met andere mannen als je straks getrouwd bent.

En dan Mark. Wat vind ik eigenlijk van hem. Het eerste wat in me opkomt is, zoekt hij eigenlijk wel een vrouw? Hij is namelijk niet alleen heel erg druk met z’n groothandel, maar ook een ietsiepietsie vrouwelijk. Een snelle jongen die volgens eigen zeggen veel aan kan schaffen. (Geld maakt niet gelukkig mensen, het maakt het alleen maar makkelijker).

We maken al vrij snel kennis met mama Mark en de zus van Mark. Weten we meteen voor wie hij al die huizen laat bouwen. Succes Yvette. Je krijgt mama en zuslief er gratis bij. Mama kwaakt zoveel dat ze, voordat bruid en bruidegom binnen zijn, de naam van haar zoon al luidkeels door de omgeving heeft gegalmd. Bedankt mam.

Yvette lijkt ontspannen met de nadruk op “lijkt”. Zwierig draait ze in haar trouwjurk rond. Maar als je nog niet zenuwachtig bént als bruid, dan word je het wel als je moeder je advies geeft: “Als het niets is, dan gewoon hard wegrennen met z’n allen oké?” Ze voelt zich zó zenuwachtig dat ze bijna niet meer functioneert.

De uitdaging is wel dat Mark vrij veel praat en we komen er al gauw achter van wie hij dat heeft. 

Tropische levenslessen en huisregels op Sint Martin

Kendall en Rizwan beginnen inmiddels te wennen en ze slapen synchroon.

Het gaat allemaal soepel en ze zijn hélemaal gewend aan elkaar. Ze voelen elkaar aan, maar dan ook écht. Alhoewel Rizwan wel wat ongeduldig is geweest afgelopen avond. Stoute jongen! Maar ja...Kendall was óók nog niet niet zover in haar levensfase toen zij pás 28 was. Ze is tenslotte nu ál 32 en daar íets vérder in en dan Rizwan. Ja hij moet nog wel veel leren. (Gelukkig is ze niet betuttelend en heeft ze er wél begrip voor)

Dank voor het ontbijt op bed , maar nooit meer doen graag!

Feyyaz heeft ondertussen super lief een riant ontbijt gemaakt voor Deveny. Zij vindt het er goed uitzien. Maar doe het maar niet nog een keer, want ze houdt niet van die kruimels in bed! Dus morgen niet meer doen Feyyaz. (Het is ook werkelijk waar nóóit goed genoeg voor mevrouw)

Na 27 jaar heeft ze éindelijk een relatie maar het voelt alsof ze 80 is. Where is the fun? vraagt ze zich af. En spórten??? Dat is geen fun. Gaat ff lekker zelf sporten joh!

Nog meer koppels arriveren op het eiland en voor Brian geldt "niet stiekem gluren jongen"!

Ook Evelien en Brian zijn aangekomen op het eiland en Brian ontdekt  de “doorkijk” naar de douche, maar Evelien is meteen duidelijk. Die gaat DICHT! Ze knallen de bubbels open en ik krijg zo langzamerhand behoorlijk jeuk van de zemelstem van Evelien.

Het bjoetie koppel zet ook voet op tropische bodem en ze be-jumpen ook daar het bed! Anita heeft geen probleem om in 1 bed te slapen en weet ook eigenlijk helemaal niet óf ze wel gaat slapen. Dusssss.

Hier gaan we volgende keer vást wel meer van zien en van de rest ook. 

Tropische storm op komst

Maak je op voor een tropische storm tussen Kendall en Rizwan, Laury gaat schoenen tellen en raakt al snel de tel kwijt en het laatste koppel gaat trouwen.

En ná die laatste bruiloft mag ieder helemaal lós!! Laat maar door komen dat Caribische gevoel.

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!