Andy vs Wesley: Met Ruud Gullit-pruik langs de Brabantse velden
Bron: Talpa / Wessel de Groot

Andy vs Wesley: Met Ruud Gullit-pruik langs de Brabantse velden

Geschreven door Vincent Popken Laatste update:

Weer een nieuwe week waarin Andy van der Meyde het opneemt tegen Wesley Sneijder. Tot nu toe zie ik nog niet veel verbetering bij de amateurteams. Wesley heeft een aantal vrienden benaderd voor de rol als assistent-coach, maar alleen Sjaak Swart heeft ja gezegd.

Niet zo gek, want Sjaak zegt zelfs tegen de opening van een envelop ja. Bij Andy zijn ze alleen nog maar beter geworden in nog zwaardere katers hebben. Ik ben benieuwd of er nog verbeteringen te zien zijn.

Jackie Groenen

Het is Wesley toch gelukt om nog iemand naar de training van Riel te krijgen. Speelster van de Oranje Leeuwinnen Jackie Groenen komt de amateurs op de training helpen. Ze is er niet zomaar, ze komt uit de streek en heeft zelfs bij een speler, de grootste playboy, in de klas gezeten. Naar Jackie lijken ze wel goed te luisteren, want zelfs de keeper kan de bal door haar hulp meer dan vijf keer hooghouden. 

De spelers van Andy zijn op een rustige zuipvakantie in Mallorca. Laten we het er maar op houden dat ze op trainingskamp zijn. Gelukkig heeft Andy nu genoeg tijd om het team van Wesley te bespioneren met een Ruud Gullit-pruik. Valt niet op natuurlijk, want iedereen in Brabant heeft immers zo’n kapsel. 

Wie de schoen past...

Het team van Andy is terug van trainingskamp en hij schakelt de hulp in van Ronald de Boer. Want hij heeft een spitsenprobleem. Ik zou zeggen dat in elke linie een probleem is, maar laten we het positief houden. Ronald neemt meteen de hele training in de stromende regen over en Andy staat mooi droog onder zijn paraplu. De nieuwe trainer pakt het meteen serieus aan en laat fanatiek van zich horen. 

Wesley gaat met zijn jongens schoenen shoppen. Er is voor iedereen een schoen zou je zeggen, maar er is er altijd een bij die moet overdrijven met maat 49. De keeper neemt zijn vriendin mee, want zelf maakt hij de keuze niet. Voetballen op zwarte schoenen kan echt niet meer, maar de schoen moet nog wel matchen met de outfit. 

FC de Rebellen

Ze kunnen meteen de nieuwe voetbalschoenen inlopen, want Wesley heeft een wedstrijdje geregeld. Ze spelen tegen FC de Rebellen, een team met oud-profspelers. Uiteraard is Sjaak Swart deze wedstrijd ook weer de assistent van Wes en hij regelt de warming-up weer. De spelers zijn dus alweer moe voordat de wedstrijd kan beginnen en zijn weer totaal kansloos. Andy kan het niet laten en komt ook bij de wedstrijd kijken en gaat zelfs nog invallen bij de tegenstander. 

Na de training van Ronald de Boer zijn de jongens van Saasveldia moe. Dus wordt er besloten om een videoclip te maken voor het clublied. De jongens zijn vol enthousiasme hierover natuurlijk. Al laten ze daar helemaal niks van merken. Totdat zanger Eddy begint te zingen en ze het toch stiekem wel leuk vinden. Ik kan concluderen dat ze beter zijn in het maken van een videoclip, dan in het voetballen.

Andy vs. Wesley: Scoren in de Kelderklasse is elke maandag om 21:30 uur te zien op Veronica.