Andy vs Wesley: Kampioen van de derde helft
Bron: Talpa / William Rutten

Andy vs Wesley: Kampioen van de derde helft

Geschreven door Vincent Popken

Hebben we het niveau deze aflevering zien stijgen? Ik denk toch stiekem van wel. De twee amateurcoaches pakken het beide anders aan. Bij Wesley was zelfs geen ruimte meer voor domme humor.

Ik zelf geef liever de voorkeur aan de aanpak van Andy, maar ik denk dat je daarmee alleen de derde helft gaat winnen. 

Andy van der discipline

Andy krijgt een rondleiding door het Oosten op een platte kar. We zien meteen waarom Andy nooit zijn voetbaltalent optimaal benut heeft.

Waar Wesley meteen op het veld staat, drinkt Andy liever een biertje. Dat biertje konden ze in Riel ook wel goed gebruiken, want de warming-up over het veld was eigenlijk al teveel.

Balgevoel met klootschieten

Met de conditie was het niet al te best, dus kijkt Wesley of het balgevoel wel beter is. Bij Andy is het balgevoel prima, al is het alleen met klootschieten.

Na drie keer de bal gespeeld te hebben (al drie keer meer dan bij Saasveldia) eindigt Riel met de tong op de grond na een paar korte sprintjes.

Bierbuik meten

Om wat meer vertrouwen te krijgen laat Wesley alle spelers een keuring ondergaan. Je verwacht het niet meer iedereen is te zwaar, drinkt teveel en de keeper is niet groter dan 1 meter 65.

Bij Andy begint nu pas de training. Dat iedereen is komen opdagen is al heel wat. Al besluit de oud-prof dat ze beter kunnen gaan bier drinken dan nog door sukkelen op het veld.

Kampioen van de derde helft

Wesley pakt het serieus aan en heeft een performancecoach in de hand genomen. Als ik vroeger ergens een hekel aan had dan is het wel de piepjestest. Waarschijnlijk hebben de spelers van Riel dat nu ook.

Andy traint liever de derde helft en laat de spelers een jacuzzi en barbeque opzetten. Zelfs de lokale volkszanger ontbreekt niet. Je zou bijna denken dat de finale een wedstrijdje bierdrinken wordt.  

Nieuwe speler

Wesley moet door een blessuregeval op zoek naar een nieuwe speler voor in het dreamteam. Maar het niveau is veel te hoog natuurlijk dus het is lastig om een nieuwe teamgenoot te vinden.

Toch vinden ze net buiten het dorp iemand die zich wel wilt opofferen. We houden het in de gaten, want het gaat nog heel spannend worden... in de kantine.

Andy vs. Wesley: Scoren in de Kelderklasse is elke maandag om 21:30 uur te zien op Veronica.