Een Jaar Van Je Leven: Jeffrey staat bovenaan de lijst voor eliminatie
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Je Leven: Jeffrey staat bovenaan de lijst voor eliminatie

Geschreven door Natasja Landman

Elke donderdag laat Natasja haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

Er was deze week eindelijk weer een eliminatieopdracht, maar het is natuurlijk geen leuke boodschap als je hiervoor gekozen wordt. Jeffrey was dit keer degene die gekozen werd om de eliminatieopdracht uit te voeren. Zijn opdracht was om 110 seconde onder water te blijven. Voordat hij gekozen werd had hij nog een grote mond, hij zou dat makkelijk kunnen. Toen hij eenmaal gekozen was werd hij al wat onzekerder. Hij besloot te gaan oefenen en kon tijdens zijn eerste oefening net 20 seconde onder water blijven.

Nu vermoed ik dat dit heel erg veel met zenuwen te maken had. Het lijkt mij geen pretje als de groep je kiest om een eliminatieopdracht te gaan uitvoeren. Dat betekent toch dat heel veel deelnemers je weg willen hebben. Tenslotte is de regel dat je de loods moet verlaten als je de opdracht niet tot een goed einde weet te brengen. Doe je dit wel, dan mag jij kiezen wie de loods moet verlaten.

Jeffrey is uiteindelijk geslaagd voor de opdracht en koos ervoor om Jerrold naar huis te sturen. Hij zag hem als mogelijke winnaar. Voor zijn eigen positie is het daarom beter om Jerrold naar huis te sturen. Doordat Jeffrey door zoveel deelnemers is gekozen voor de opdracht raakt hij gefrustreerd. Hij weet ook dat veel deelnemers hem liever naar huis zien gaan. Ook al hoort dit bij het spel, hij kan het toch lastig loslaten. Hij ziet dit als de uitgelezen kans om vanaf nu alles te gaan verpesten voor andere in de loods.

Ik snap opzich wel waar dit vandaan komt. Het is niet leuk als zoveel mensen je liever naar huis zien gaan. Aan de andere kant hoort dit ook bij het spel, hij moet zelf ook op iemand stemmen voor die opdracht. Het is een programma waar nu eenmaal deelnemers de loods af en toe moeten verlaten. En Jeffrey is wel iemand die veel opvalt in de loods. Hij heeft vaak het hoogste woord en bemoeit zich overal mee.

Hierin heeft hij ook echt wel veel goede punten, maar hij valt wel op bij de andere deelnemers. Hij heeft overal een mening over en die laat hij maar al te graag horen. Daarmee maak je niet alleen maar vrienden en dan loop je natuurlijk sneller het risico om te worden gekozen voor de eliminatieopdracht. Met het alles verpesten valt het tot nu toe wel mee. Het zijn vooral grote woorden, maar erg veel heeft hij er nog niet meegedaan.

De keuze voor Jeffrey

Toen de deelnemers hoorde wat voor opdracht de eliminatieopdracht was, besloten er veel om op Jeffrey te stemmen. Van degene die zij graag de loods zagen verlaten was Jeffrey op dit moment de beste keuze. Hij heeft een niet al te beste conditie, volgens sommige en daarbij rookt hij ook nog. Wat ervoor zorgt dat hij misschien niet voldoende capaciteit zou hebben om deze opdracht te volbrengen.

Sommige deelnemers kiezen vanuit deze beredenering, andere stemmen vanuit gevoel en weer andere handelen naar het lijstje dat op de slaapkamer is gemaakt. Blijkbaar was er op de slaapkamer van manager Madeleine een lijst gemaakt met de volgorde waarin ze de andere deelnemers zouden nomineren voor de eliminatieopdracht. Jeffrey stond op nummer één in dit lijstje. Madeleine heeft de volgorde van dit lijstje met een aantal mensen uit de loods gedeeld. En zoals we al van eerder weten blijft niets lang geheim in de loods.

De lijst kwam onder andere bij Kim D terecht, die na Jeffrey aardig hoog op het lijstje van de slaapkamer stond. Doordat Madeleine dit heeft doorverteld ontstond er een hele heftige discussie tussen haar en Wanda. Deze discussie duurde wel een tijdje, maar uiteindelijk besloten ze het uit te gaan praten. Wanda gaf aan dat iedereen uit de kamer de lijst compleet heeft ontkend. Zij zijn bang voor hun eigen positie nu deze lijst naar buiten is gekomen. Ze vraagt Madeleine er verder niets meer over te zeggen. Dit heeft ze ongeveer tien minuten vol gehouden. Als Kim D zich ook bij het gesprek voegt ontkent Wanda nog steeds dat er een lijstje is, maar Madeleine besloot eerlijk te zijn.

Voor Wanda is dan echt de maat helemaal vol. Madeleine kan haar mond nergens over houden. Dit wordt door Madeleine ook bevestigd, zij is blijkbaar niet te vertrouwen. Ze heeft ook liever dat de groep haar niets meer toevertrouwd. Niet echt een al te beste eigenschap als manager. Ze wil aan de ene kant open en eerlijk zijn, maar één van haar randvoorwaardes was ook dat haar deur altijd open zou staan voor een luisterend oor. Dat gaat natuurlijk niemand doen als alles daarna zomaar wordt doorverteld. Ik denk dat Madeleine straks erg blij is als de maand voorbij is en er een nieuwe manager zal worden gekozen.

Ook ben ik benieuwd wie er als volgende gekozen zal worden voor de eliminatieopdracht. Zullen Wanda en de andere van de slaapkamer de leugen goed hebben verteld? Of staan zij nu bovenaan de lijstjes van de andere deelnemers. We zullen vast nog even moeten wachten op een nieuwe eliminatieopdracht, dus hopelijk voor die slaapkamer is iedereen de lijst dan al vergeten.

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!