GTST-blog: Linda ontmoet de ex van Luuk
Bron: RTL

GTST-blog: Linda ontmoet de ex van Luuk

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

Linda heeft op de boot geslapen na een leuk dagje met Luuk. Wanneer Linda wakker wordt komt Luuk binnen met een vrouw, genaamd Mathilde. Mathilde is de ex van Luuk. Ze kennen elkaar al sinds de studententijd en hebben een jaartje een relatie gehad. De boot is daarom ook naar Mathilde vernoemd.

Nu zoekt Mathilde tijdelijk een slaapplaats, omdat ze midden in een verbouwing zit. Luuk had haar uitgenodigd om in de loods te komen logeren. Linda vind haar maar een aparte vrouw en wilt dat ze zo snel mogelijk weer vertrekt. Ze is bang om Luuk kwijt te raken, dus probeert ze overal te zijn waar Luuk en Mathilde ook zijn. Ze gaan met z’n drieën naar de Koning om Oud en Nieuw te vieren.

Bruiloft uitstellen

Henk en Laura willen nog even wachten met de bruiloft zodat Julian erbij kan zijn. Saskia en de kinderen komen langs om het nieuwe jaar te vieren. Saskia moet alleen meteen weg, omdat ze Julian gaat opzoeken in de gevangenis. Henk heeft een schilderij meegenomen en wilt die ophangen in het appartement. Het appartement is alleen wat te vol met spullen, dus heeft Merel een idee, namelijk: Om vijf spullen eruit te halen en vijf spullen erin.

Henk vindt het een goed idee, terwijl Laura doet of ze het een goed idee vindt. Daarom besluit Henk om het toch maar niet te doen. Als Saskia de volgende dag langskomt wilt Laura koffie zetten. Maar terwijl ze bezig is raakt ze in de war. Ze weet niet meer hoe ze de koffie moet zetten. Ze belt dokter Luuk op. Die geeft aan dat Laura zich niet te veel zorgen hoeft te maken en dat deze incidentjes horen bij Parkinson wat Laura heeft.

Afscheid

Daan heeft besloten om toch naar Milaan te gaan, omdat Cato heeft aangeboden om mee te gaan. Hij is wel boos op Ludo, omdat hij hem onder druk zette toen hij niet wilde gaan. Op de dag dat hij vertrekt komt Ludo langs om zijn excuses aan te bieden. Daan zit hier eerst niet op te wachten, maar vergeeft hem uiteindelijk toch.

Hij neemt ook nog afscheid van zijn broer Rik en van Shanti. Louise heeft iets gemaakt voor Shanti en Daan overhandigd dat. Dan vertrekt hij samen met zijn nieuwe liefde en dochter Louise naar Milaan. Daan was een leuk persoon en ik hoop dat hij ooit nog terugkeert samen met Cato en Louise.

De neef van Marwan

Shanti is druk met het organiseren van het Oud en Nieuwfeest. Het feest is een groot succes, maar Shanti wilt heel graag naar een andere plek. Ze gaat naar het graf van Jasmijn en gaat daar zitten. Even later komt er iemand aangelopen. Het is Rik. Ze kruipen tegen elkaar aan en zo gaan ze het nieuwe jaar in. Rik bied Shanti aan om mee te gaan naar zijn duinhuisje. Shanti gaat mee en ze hebben een mooie avond. De volgende ochtend worden ze samen wakker.

De neef van Marwan staat ineens zonder aankondiging bij Marwan op de stoep. Marwan vraagt zich af wat hij komt doen. De vader van Marwan heeft hem gevraagd of hij tijdelijk de leiding van de Buurtsuper over wilt nemen, omdat hij erachter is gekomen dat Marwan een taakstraf had. Marwan vindt het onzin, maar geeft zijn neef toch de leiding.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!