Married At First Sight - Match or Mistake: Voor Deveny graag een gewillige en accentloze man
Bron: RTL / Andy Tan

Married At First Sight - Match or Mistake: Voor Deveny graag een gewillige en accentloze man

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Liefst 103 dagen hebben we geduld moeten hebben na de laatste aflevering van MAFS, maar ze zijn er weer! De “love couples” in wording. Deze keer in een compleet andere jasje waar ik persoonlijk geen enkel bezwaar tegen heb. Geen eindeloos gezanik meer over hoeveel kant er in een jurk moet zitten en of hij wel genoeg afslankt of dat er misschien te veel bloot te zien is (Lees: Of er te veel vetkwabben over de randen hangen en of de dubbel D wel in een cup C te proppen is).

Nee....gewoon vólle vaart vooruit en gas op die lolly! Liefde willen we zien en oké, ook het nodige drama gehalte mag niet ontbreken. Ik heb niet voor niets ladingen tissues gekocht! Laat maar doorkomen dit nieuwe seizoen “Married At First Sight.....match or...mistake?”

De eerste kennismaking bij de dames

Evelien komt met haar kogelvrije panty’s binnen en Roxy veegt haar zweethandje even af aan haar glitterpak en geeft braaf een handje. Je ziet Deveny kijken en zeggen “doen we een handje of doen we een knuffel” Het wordt een knuffel voor Evelien. Goodbye Roxy...ga je handjes maar even wassen.

De spanning druipt er toch wel van af bij de meiden en een van hen zegt heel serieus “ademhalen.” Nou komt dát even goed uit met Laury in the house als heuse ademdocent. Ik hoop dat ze haar buikademhaling goed voor elkaar heeft en niet in een hoge borstademhaling schiet. De kans is dan toch redelijk groot dat ze iets “kwijt” gaat raken gezien haar ietwat diepe decolleté. 

Evelien is al 4 jaar vrijgezel en houdt niet van daten. Tja....dan wordt het vinden van een partner toch wel een dingetje. Maar het kan ernstiger, echt waar. 

Deveny is (je leest het goed) met haar 27 jaar al 27 jaar vrijgezel. Ze bestaan écht nog! Ze WILT namelijk iemand die exact hetzelfde WILT als wat zij WILT. En waar ze écht op afknapt is een man met een accent! Het is maar dat je het weet. Gelukkig legt Laury even uit hoe MAFS werkt. Dat je de controle uit handen geeft en dat je het vinden van een partner aan een ander over laat. Slimme meid die Laury! Dank voor de uitleg. 

En dan komt Yvette binnen. Ik dacht in eerste instantie dat ze haar trouwjurk al aan had, maar het bleek een pak te zijn gemaakt van, wat zal ik zeggen, laten we het netjes houden...van kant. Yvette komt al vrij snel tot de conclusie dat het tot nu toe allemaal wel hele leuk meiden zijn en allemaal van dezelfde leeftijd ongeveer...toch? Mag ik éven een bakkie. Hoe vis je naar een compliment over “hoe goed je er wel niet uitziet voor je leeftijd”. Maaaarrrrrrrr “The monkey is coming out of the sleeves”, Yvette heeft namelijk een goed lopende “filling-factory” en zichzelf behoorlijk “gefilled”, waar ze overigens ook heel open over is.

Anita maakt wérkelijk haar entree. The lady in red zorgt voor een behoorlijke stilte en je ziet de andere meiden slikken. Maar gelukkig zien meiden onder elkaar zichzelf niet als concurrentie. Zo zijn meiden namelijk niet...neueueueh! Anita heeft volgens mij ook nog niet helemaal door dat ze niet meer hoeft te zoeken naar een partner maar dat dit al voor haar gedaan is. Hoe gemakkelijk wil je het hebben. 

Over één ding zijn ze het (bijna allemaal) eens. Ze willen een man die een eigen mening heeft en vooral niet iemand die overal “Ja en Amen” op zegt. Tegengas...dat is wat ze willen! Behalve de al 27 jaar vrijgezelle Deveny. Zij hoopt juist wél op een gewillig type. Een man die alles goed vindt wat ze zegt en doet, en alleen maar antwoord “Oké, is goed, doe maar”

Het zit namelijk zo: Deveny is een nogal dominant typetje (haar woorden, niet de mijne) en ze wil graag dat de dingen gebeuren zoals zij het WILT. En voor ik het vergeet te vermelden, een accent is een echte NO-GO! (behalve als het Amsterdams is, dat is dan wel weer oké)

En er zijn ook mannen

Marc (46) heeft al snel door (binnen 2 minuten) dat het wel eens een leuke vriendengroep zou kunnen worden. Wat een mensenkennis die Marc! Oh ja, hij laat ook nog eens een huis, nee sorry 4 huizen bouwen en neemt z’n halve familie mee als hij getrouwd is. Een huis voor z’n zus, eentje voor z’n ouders, een voor de nicht van de dochter van de tante van z’n zus en uiteraard een voor zichzelf en zijn (hopelijk) aanstaande.

Toychiro (31) wat hebben ze nou toch in vredesnaam op zijn hoofd geïmplanteerd? Ik moest even 3 keer terugkijken, maar het bleek z’n haar te zijn. Wel onwijs kunstig aan elkaar geknoopt moet ik zeggen.

Brian (32) zegt: “Wij moeten ervoor zorgen dat die vrouwen een beetje ontspannen IS. Hoeveel denkt hij er te gaan krijgen? Maar alle skills worden in ieder geval uit de kast gehaald en ik hoop dat alle mannen in de kast blijven, anders hebben we straks teleurgestelde vrouwen. Het eerste waar ik trouwens naar zocht toen Brian binnenkwam, was een ventieltje om er iets lucht uit te laten lopen. Daar gaat “Jac” nog een behoorlijke klus aan krijgen om Brian in een pak te takelen!

De rest van de mannen blijven redelijk op de achtergrond, observeren elkaar met name en denken het een en ander aan de blikken te zien. Gewoon zoals mannen zijn. 

En dan wordt de eerste match bekend gemaakt (tromgeroffel)

Rizwan (28): De ietwat dominante maar gevoelige jongen. Hij maakt op mij meteen een sympathieke indruk. Hij heeft een rugzak waar je niet jaloers op hoeft te zijn. Rizwan zoekt een vrouw met de kwaliteiten van z’n (niet biologische) moeder, verzorgend en lief moet ze zijn. Ach wat een schatje. Ik voel een enorm zwak opkomen voor Rizwan. Hij vertelt zijn ouders het grote nieuws dat hij gaat trouwen en ze reageren zó fijn! (waar zijn m’n tissues?)

Voor Rizwan zoeken we “The girl next door”. mét een kinderwens en een gaspedaal voor het nodige tegengas. En volgens de experts hebben ze haar gevonden!

Kendall (32): Een vrouw die op zoek is naar “de volgende fase” en naar die fase wil ze NU! Ze heeft het hart op de tong en neemt nooit een blad voor haar mond. (dat belooft wat). Ik zie Kendall uit de deuren van het “Depot” in Rotterdam stappen en de waarheid gebiedt mij te vertellen dat ik er een maandje geleden ben geweest, ja bij diezelfde deur, en dat mijn vriendin bij wie ik logeerde zei: “Son, dat gebouw heet niet “De Pot” maar “Depot”.

Oooh, foutje bedankt. Maar anyway, Kimbell komt zelfverzekerd over maar heeft een gesloten hartje, maar áls je binnen bent dan gaat ze hélemaal voor je. Dus Rizwan, je weet wat je te doen staat. Vindt dat kleine deurtje naar haar hartje! Haar ouders zijn gescheiden maar zijn gelukkig “on speaking terms” en zitten samen op de bank als ze het grote nieuws vertelt.

Opa en oma zijn het grote voorbeeld voor Kendall wat de liefde betreft. Pap en mam krijgen een mok koffie in de handen geduwd en Kendall gaat er hélemaal voor staan. Pap houdt het niet langer en zegt: “Je maakt het wél spannend, ben je zwanger of zo?” En toen het antwoord kwam bleef het even stil. 

De tweede bruid wordt aan ons voorgesteld. Deveny ze pikken er wel meteen een smaakmaker voor ons uit zeg!

Ze wordt als volgt aan ons geïntroduceerd: Slim, weet wat ze wil, aanwezig, dominant, een prinsesje. Laten we kijken wat Deveny zelf wil. Haar filmpje start en ik ben toch even van de wijs gebracht door een wit paars geblokt ietwat kort rokje. Ze weet in ieder geval wél wat ze wil: De hele mikmak! Ze heeft al 6 jaar geen sex gehad en wil dat bewaren voor iemand die het waard is. Ik ben dan zo nieuwsgierig wat ze die 21 jaar daarvóór heeft gedaan.

Terwijl ze zich op staat te tutten voor de spiegel, haar vestje letterlijk bijna open knapt van de spanning, laat ze ons weten dat de man vooral dat moet doen wat ze verwacht van hem. Succes bruidegom! Samen winkelen met haar kan ik hem niet adviseren. Ten eerste is dat maar 20% en de vraag is of dat in tijd berekend wordt of in de hoeveelheid stof aan haar lijf. 

Ze is wel heel duidelijk en weet inderdaad wat ze wil. Dat hadden de experts goed. De man in kwestie mag op zijn eerste date geen slechte adem hebben. Bij de date’s daarna maakt het kennelijk niet meer uit, zolang hij de rekening maar niet wil splitten. HIJ is de man dus HIJ betaalt de rekening. Die rol als man moet hij maar serieus nemen.

Haar “kirrige vriendin” geeft in ieder geval aan dat ze álles met haar kan delen. Wat dat alles is heb ik wel 5x terug geluisterd, maar ik werd er niet wijs uit. (Zal aan mijn leeftijd liggen) Voor elk potje hebben ze een dekseltje zo ook voor Deveny. Het “slachtoffer” is Feyyaz geworden. Ze gaan elkaar lekker vinden ruiken dus die slechte adem is geen issue meer.

Feyyaz (33) stelt zich voor in zijn filmpje en het eerste wat ik hoor is een “zachte GGGGG” Hallo matchmakers, Deveney was toch dúidelijk geweest??? GEEN ACCENT tenzij Amsterdams! En wat krijg je? Een BRABO!!! Feyyaz komt bij mij over als een hele sympathieke vent en ik heb nu al met hem te doen. Hij komt notabene uit Veghel, waar ik mijn lief vandaan heb “gehaald” en waar ik nog meer goede herinneringen aan heb! Wat is er mis mee? Hij heeft een zoontje van 4 en ze lijken samen een super team en de liefde voor zijn zoon is onvoorwaardelijk. Weet Deveny dit al? 

Dan komt het moment dat de ouders van Deveny het te horen krijgen wat hun dochter gaat doen. Mama had namelijk aangegeven dat het wel leuk zou zijn als ze een keer met iemand thuis zou komen, maar of ze nou dít bedoeld heeft? Bij de woorden “ik ga namelijk trouwen” schiet zo ongeveer de hele familie in een lachstuip, behalve mama en papa. Haar oudste zus (vermoed ik) rolt bijna van de bank af van het lachen. Deveney gaat onverstoorbaar door. “Jullie kennen hem niet....en ik ook niet”. De kleine zus heeft het meteen door. MAFS!!!!

In Nijkerk is het dan eindelijk zo ver. De grote dag voor Kendall en Rizwan

Ik hoop echt dat Rizwan zijn panty sokjes uitdoet vóórdat ze samen de huwelijksnacht in gaan. Echt voor mij afknapper nummer 1, een man met panty sokjes. In de prachtige tuin maken de familieleden kennis met elkaar en het oogt allemaal vrij ontspannen. Het eerste glas wordt al meteen aan diggelen geschopt maar scherven brengen tenslotte geluk.

Rizwan komt lekker nonchalant aangelopen en je hoort de moeder van de bruid meteen roepen “ooooh wat is ie lang!!!!” Haar mondhoeken scheuren nog net niet uit van de enorme glimlach op haar gezicht. De zus van Kendall vind hem ook dúidelijk leuk! Zijn huidskleur is al goed bevonden door haar en hij is gelukkig ook niet blond. Daar was ze stiekem bang voor met zijn blonde ouders.
Je moet je toch wel heel erg opgelaten voelen als je daar zo staat en de familie van de bruid keurt je van top tot teen en weer terug, maar Rizwan is duidelijk goedgekeurd! Hoe zit dat met de bruid? 

Kendall is duidelijk zenuwachtig en papa Kendall is mega trots op zijn bloedje. Aan de arm van papa loopt ze richting haar aanstaande en zegt ze een aantal keren op fluistertoon “daar staat ie, daar staat ie, hij is lang en hij heeft bruin haar, een goed teken” En dan mag Rizwan zich omdraaien en breekt zijn glimlach open. Ze stellen zich aan elkaar voor. “Hallo ik ben Kendall. Hoi ik ben Rizwan...  Risman?? Nee Rizwan” 

De eerste kennismaking is positief want Rizwan valt in de smaak. En andersom denken de ouders van Rizwan ook dat Kendall het helemaal is. De trouwgeloftes worden uitgedeeld, voor Kendall erg handig volgens Rizwan, voor het geval ze zijn naam vergeet. Kendall bevestigd dat meteen door te zeggen “Ja je hebt wel een lastige naam...Rash...Rush ..Ashwin ...Ushwan....euuuu” Neeeee Rizwan! Ze is slecht in namen dus laten we hopen dat ze wél onthoudt hoe hij er uit ziet.

Rizwan vindt communicatie zo belangrijk dat hij zelfs in zijn slaap praat, maar Kendall mag hem wakker schoppen. Hij noemt ze meteen “een team” en Kendall, toch wat onzeker of ze zijn naam nog wel weet begint met: “Aan de dappere man die vandaag voor me staat” Hij heet RIZWAN Kendall, niet meer vergeten.

Ze zeggen alle twee JA en ik vind ze meteen leuk! Volgens mij vinden ze dat van elkaar ook want de kus is alles behalve afstandelijk. En dan zie je de spanning van het pasgetrouwde stel afglijden. Zo...dát is achter de rug!! De ringen passen, de familieleden lachen allemaal, dus eind goed al goed. Toch? De fotograaf vraagt om een herhaling van het moment na het ja-woord en ook die mag er zijn. Voor Kendall smaakt het duidelijk naar meer. En op de draaitrap offert Rizwan zich zonder al te veel moeite op om aan “meer” te voldoen.

Een bruiloft met een zachte G voor prinses Deveny

We gaan nog even even voorproefje doen van het aanstaande huwelijk tussen prinses Deveny en haar Feyyaz waar we bij de volgende aflevering vast en zeker meer van te zien krijgen. Iets in me zegt dat dit spektakel gaat geven. Prinses Deveny wordt geholpen door haar kirrige vriendin (serieus ik begin die vriendin nú al bloed irritant te vinden).

Kir Kir en Deveny zijn héél duidelijk. Zo'n Belgisch/Vlaams/Limburgs accent. Dat hoeft ze écht niet. Prima dat hij een leuke kop heeft maar dan wel graag je mond houden! Ik hoop dat Feyyaz nog in haar bed mag slapen, al mag hij niet te dicht in de buurt komen. Geen lepeltje lepeltje gedoe! Voelt ze opeens wat in haar rug prikken, nee hou op met me zeg! Ik hoop dat de matchmakers een kingsize bed hebben uitgekozen van 3x3 meter!

En dan komt Deveny in prachtige trouwjurk (ik bedoel prachtig voor haar) de kamer in. Maar dat gordijn op haar hoofd....alsjeblieft zeg....dit is zó 1965! Ik weet niet wat het bij "de chickies" teweeg brengt, maar ze beginnen spontaan Engels te praten tegen elkaar. Ik hoop dat RTL dit gaat ondertitelen voor de (hele) oude garde onder de TV kijkers.

Prinses Deveny reist per postkoets af naar het landgoed waar haar gewillige liefst niet te eigenwijze droomprins op haar wacht. Het gekir in de postkoets gaat gestaag door en als hij maar niet lelijk is want dát zou errrrrrruuuuug zijn, want baby she is stunning!

De familie druppelt binnen, de spanning stijgt, Feyyaz gaat ongemakkelijk staan (vind je het gek met al die keurende blikken van de familie van de prinses) en dan....dan is het stil! Totdat mama Deveny zegt “Hij komt heel beschaafd over, heel netjes, tja...ik weet het niet” maar haar pruimbekkie zegt genoeg. en dan de eerste vraag: Waar komt jullie accent vandaan???? Brabant, het gezellig Brabant. OEIIIIIII......Je ziet ze denken. Ik hoor het hier kraken en dat denken móet zeer doen in die bovenkamers.

En dan komt kitschie Ines aangewaggeld al kirrend. Je ziet Feyyaz denken, is dat de bruid?  Ziet er niet onaardig uit maar ik had toch wel een andere jurk verwacht. Nou Feyyaz, get yourself ready want ze kómt eraan. De jurk met inhoud.

Kendall en Rizwan leren elkaar tijdens het huwelijksfeest een beetje kennen en de vragen over afkomst en huidkleur borrelen op. Rizwan lost dit met de nodige humor maar wel heel duidelijk op. Ik had het goed ingeschat. Hij is leuk! En dat vindt Kendall ook. Hij is álles wat ze hoopte.

Een kleine preview van de volgende aflevering laat zien dat ik het denk ik goed heb ingeschat. Deveny en Feyyaz dat wordt spektakel. We zien ook Brian die zijn familie in shock brengt en maakt hunk Alwin zich op om te trouwen. Maar met wie? Ik kan niet wachten op aflevering 2!

Niks missen van Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!