Married At First Sight: De inhoud van Maartens nachtkastje, een condoom én een zaklamp!
Bron: RTL

Married At First Sight: De inhoud van Maartens nachtkastje, een condoom én een zaklamp!

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling Laatste update:

We beginnen deze aflevering nét even iets anders dan anders. Iedereen zit aan het groepsdiner en dat Nicole en Martijn niet van de partij zijn, dat wordt snel en pijnlijk duidelijk.

Het CIAO CIAO verhaal slaat in als een bom

Carlo is op bezoek geweest bij zowel Nicole als Martijn en alle twee doen ze hun verhaal. Ik ga dat verhaal niet helemaal weer uitmelken, maar de reacties komen wél los bij o.a. Maarten die zegt: “Dit is níet Martijn, zo ken ik hem niet” Nee Maarten dat dachten we allemaal.

Cathalijne maakt in mijn ogen een slimme opmerking. ‘Jongens dit zijn gewoon 2 gekwetste mensen, daar hoeven wij toch geen partij in te kiezen of iets van te vinden. Ze hadden dit zelf vast ook liever anders gezien’.

Je ziet onderlinge blikken die uitgewisseld worden. Binnen 5 minuten is de sfeer van bruisend en uitgelaten, omgeslagen naar dood en uit het veld geslagen. Wat gaat dit doen met Paula en Remco?

Paula en Remco hebben géén miscommunicatie

Carlo vraagt aan Paula en Remco wat dit met hun doet en of het herkenbaar is. Paula is duidelijk. Nee bij hun is het geen miscommunicatie, ze hebben gewoon géén communicatie. Voor Remco voelt het alsof er een schuifdeur tussen hem en Paula is dichtgegaan.

Hij voelde geen enkele interesse (ik ook niet) en Paula blijft maar zeggen dat er gewoon geen communicatie was. Ze weten alle twee wel dat het er niet was en zeer waarschijnlijk ook niet gaat komen. Ik ben benieuwd of die twee elkaar nog in een thuissituatie gaan zien, maar ik hoop van niet. Ik gun Remco ook écht een leukere schoonmoeder. Maar dit even terzijde.

Laat de rapportcijfers maar doorkomen

De stellen mogen een tussenstand geven van hun huwelijk tot nu toe en de verschillen zijn groot. Het varieert van een 1 tot een 11. Wichian en Loes zijn lekker aan het smoezelen en doen niet aan cijfers. Die twee hebben écht wel een klik. Laura en Cathalijne zijn helemaal een volmaakt team en vreselijk in love. Wilfred is blij want er zit bij, wat hij had gevraagd. Hij bedoelt dan de ingrediënten van Francois. 

Paula zit duidelijk in het verkeerde programma

Remco probeert het nog beleefd te zeggen en geeft zijn huwelijk een 3+ en die plus staat er omdat het over hun huwelijk gaat en niet over de persoon en omdat ze tóch maar mooi gekomen zijn en nu aan het diner zitten. Hij geeft aan dat hij had gevraagd om een ‘warme vrouw’ en die niet heeft gevonden. Ik ben benieuwd of er iemand is die wél een warme kant van Paula heeft gezien!

Paula geeft gewoon keihard een 1. Ach niet omdat ie niet aardig is, wat het is bést een aardige man, maar hun huwelijk is niets. Er is geen aantrekkingskracht en ze snapt de match niet. Ze zocht een vrolijke en spontane man en die heeft zij dan weer niet gezien. Nee Paula, je hebt ook heel hard je best gedaan om niet zoveel van Remco heel te laten! 

Vervolgens geeft ze ook nog even aan, dat ze meestal wel een week nodig heeft om die aantrekkingskracht te vinden. Zit je dan wel in het goede programma? Probeer het eens bij Utopia of Big Brother. Daar heb je álle tijd van de wereld. Of heb je misschien een ander beeld van jezelf geschetst tijdens de testdagen?

Een RV voor Wichian en Loes

Loes geeft Wichian een Ruim Voldoende en dat is wederzijds en er hoeft van hun beiden hélemaal NIETS te veranderen. Hoe schattig is dát! Maarten en Richelle zijn nu een 8 en een 9 en ze gaan voor de 10. Richelle wordt blij van Maarten en de experts hebben goed werk verricht! Met lege glazen proosten ze op de toekomst, die er voor Paula en Remco waarschijnlijk niet zal zijn, althans niet samen.

Loes wil naar huis

Tijdens het diner slaat de vermoeidheid bij Loes toe. Ze zijn die nacht terug gekomen van hun huwelijksreis en ze heeft amper geslapen. Ze is doodmoe en wil eigenlijk alleen maar haar bed in. Wichian die het duidelijk naar zijn zin heeft tijdens het diner, laat zijn vrouw écht niet alleen gaan en samen gaan ze naar huis. Wat goed dat Loes dat gewoon aangeeft! Ik hoop dat het ook écht alleen de vermoeidheid is!

Samen in dezelfde pyjama en met de billen bloot

Patricia en Stephan worden na weer een nacht kroelen samen, wakker in het roze. Stephan heeft zijn outfit aangepast aan die van Patricia en ik voel nog net geen ‘gezamenlijke ANWB look’ aankomen. Mét dat ik het schijf, zegt Patricia exact hetzelfde.

Alles in de badkamer is van glas en een keuze was er niet. Dus we zien Stephan in z’n blote billen (met afgeplakte blokjes) onder de douche staan en zo zijn ze meteen van elke schroom af. Patries is helemaal in haar element als ze zijn haar mag föhnen, want ze vond eigenlijk vanaf dag 1 dat zijn kapsel wel wat beter kon. 

Patries en Stephan gaan samen de stad in en ze leren een Flamenco dansen op straat en dat kun je gewoon prima op je badslippers doen. Het ziet er allemaal een beetje houterig uit en ik moet meteen denken aan de folkloristische dansgroep waar mijn ouders jaren lid van waren. Het verschil is dat dat echt op klompen gebeurde.

Patries voelt alleen vriendschap

Anne wordt ingeschakeld omdat Patries niet zo goed weet wat ze voelt. Het voelt nu als vriendschap. Ze hebben veel raakvlakken maar ze vraagt zich af of ze niet te veel nadenkt over óf ze al iets moet voelen. Ze voelt wel een klein vonkje....wel een kleintje hoor. Of wíl ze het heel graag voelen?

Ook Stephan heeft dat gesprek met Anne. Voor Stephan is het allemaal een sprookje. Zijn valkuil is dat hij tot nu toe altijd in de “friend-zone” terecht kwam en dat wil hij met Patries absoluut niet. Hij weet dat hij méér de leiding moet nemen. Anne ga maar naar huis want Stephan weet het best wel! Hij wil het super graag laten slagen! Wat een zelfreflectie die man! Van wrijving krijg je uiteindelijk namelijk glans.

Bloemen voor Maarten en condooms in een la

Richelle gaat richting Enschede en heeft voor Maarten een bos bloemen meegenomen. Ik had even verwacht dat mama Maarten er zou zijn. Maarten geeft ook aan dat hij nooit bloemen heeft en daar ‘niet zo van is’. Hij vindt het een vrouwending. Verkeerde keuze Richelle, maar wel lief bedoeld.

Richelle mag Maartens huis inspecteren en Maarten geeft nog even het advies mee, om vooral niet alle kasten open te trekken. Zou hij met Wilfred hebben gepraat? Richelle vraagt voor de zekerheid even of hij geheimen heeft, maar verder dan condooms en een zaklamp in zijn nachtkastje komt Richelle niet.

Ja Maarten, het zal je maar gebeuren dat je dat ding om je dingetje wilt doen en dat de stroom dan uitvalt. Dan is een zaklamp toch wel handig en een zaklamp voor reserve, voor als die eerste leeg is en je nog steeds dat ding niet om je ding hebt gekregen.

Twee deurbellen en ook nog kloppen

Cathalijne komt bij Laura wonen en het voelt meteen heel vertrouwd. Ze hadden duidelijk alle twee spanning maar die is ongegrond. Cathalijne is blij dat Laura kan koken want dat kan zij niet.

Appen is óók niet zo Cathalijnes ding, ze stuurt met name veel stickers. Lekker makkelijk ook, hoef je niet na te denken over woorden. Ik ben heel benieuwd hoe de meisjes verder gaan samen.

Welkom in mijn bed

Ze maken zich op voor de nacht en chaoot Cathalijne is haar tandenborstel vergeten. Die heeft Laura wel voor haar en ze kan nog een kleur uitkiezen ook en ze mág hem houden. Dat is handig want haar tandenborstel woont dan al bij Laura. Helemaal super verliefd kruipen ze over elkaar heen het bed in en zegt Laura: “Welkom in mijn bed”. Weer volgt daar de slappe lach en het samenwonen in Tilburg had niet beter kunnen beginnen zegt Cathalijne.

De waarheid ligt op tafel

Het waarheidskistje komt op tafel tijdens het groepsdiner en de eerste vragen rollen er uit. Wilfred en Francois weten eigenlijk alles wel van elkaar. Maar bij Laura en Cathalijne is er toch wat angst dat het straks minder wordt. Stel dat ze van hun roze wolk af lazeren.

Richelle en Maarten hebben gewoon een solide basis en ze hebben vertrouwen in de toekomst. Voor Remco en Paula worden niet eens meer kaartjes met vragen getrokken. Die zijn écht uitgepraat! Leuke klus om te klaren Patrick. Jij hebt je twee koppels wel uitgezocht dit seizoen!

Remco eet een muffin bij Paula die gelukkig niet giftig is

Ze zijn na hun huwelijkseis niet verder gekomen dan een appje over en weer en dat was het. Tóch gaat Remco met een bos bloemen op bezoek bij Paula. Ik vermoed dat dit niet geheel vrijwillig is gegaan, maar gewoon omdat het experiment netjes afgerond moet worden.

Hij krijgt een rondleiding door haar huis en de meiden hebben rekening gehouden met zijn komst en de kamer netjes opgeruimd. Dit in tegenstelling tot Paula zelf, die niet eens de moeite heeft genomen om iets lekkers voor bij de koffie te halen. Ze heeft gelukkig nog een muffin over die niet giftig is. Fijn om te weten!

Meer gesprekstof dan tijdens hun huwelijksreis

Hoe is het toch mogelijk. Ze hebben tijdens het bezoek van Remco meer gespreksstof dan in de hele periode van hun huwelijksreis. Zelfs Paula valt het op dat de spanning er af is. Dat is in ieder geval iets. 

Paula komt zowaar ook geïnteresseerd over. Ze vraagt ook hoe het kwam dat Remco zo rustig was. Waarom hebben ze in vredesnaam die kans niet gepakt in Italië. Had gepraat over wat je verwacht en waar je onzeker over bent en het had er heel anders uitgezien. Feit blijft wel dat Remco dan wél met die schoonmoeder opgescheept had gezeten en of je dáár nou zo blij van moet worden.

Wat doet die Toy-Boy op de deur bij Loes?

Wichian Komt op bezoek bij Loes en hij komt aan in de auto die ik bij hem had verwacht. Een vette BMW. Hij is super enthousiast over zowel Boef de hond, als het klussend vermogen van Loes. Hij mag het huis rond zonder Loes en het viel hem op dat alles schoon en opgeruimd is, maar dan......treft Wichian een foto aan van een soort ‘Toy-Boy’ die Loes op de deur heeft geplakt. Daar wil hij straks meer over weten. Nou die is gewoon van de vorige eigenaar van de deur.

Kan Emmen aarden in Maastricht?

Genietend van een Tournedos luistert Wilfred enigszins verbaasd naar wat Francois zegt.  Of hij wel in Maastricht kan wennen. Eueueh er van uitgaande dat ik hier zou komen wonen? Nou meer dat je wat vaker deze kant op komt. Maar dat vindt Wilfred ook van Emmen en Francois zet echt de grootste trouwe hondenogen op die ik ooit heb gezien.

Voor de camera is Francois héél duidelijk wat hij bedoelt. Hij woont al bijna 50 jaar in Maastricht en Wilfred is al zó vaak verhuisd, dus dan kan dit er ook wel bij. Tot mijn verbazing zegt Wilfred dat die mogelijkheid er bést in zit, maar ze vinden het alle twee wel een dingetje.

Coming up: Wichian moet aan de bak, té nieuwsgierige ouders van Maarten, Patries wordt plat op de koker gekust en Paula is in tranen.