Door Natasja’s Ogen: Jolien noemt haar vriendin Charlotte achterbaks
Bron: RTL / Wesley de Wit

Door Natasja’s Ogen: Jolien noemt haar vriendin Charlotte achterbaks

Geschreven door Natasja Landman

Elke donderdag deelt Natasja haar kijk op Big Brother 2023.

Deze week strijden de bewoners met verschillende spellen om een plekje in de fan room. De fan room is de kamer waarin je kunt zien hoe de fans over je denken. Of dat echt positief is, valt nog te betwisten. Je kunt daar lezen dat je fans je leuk vinden, maar ook de waarschuwing om op te passen voor slangen. Alleen wie zijn dan die slangen?

Met een roulettespelletje kon er gestreden worden voor een plek in de fan room. Vertrouw je jouw medebewoners als ze zeggen dat ze een briefje hebben met coins of een game over kaart? Of kies je er dan juist voor om er op te bieden, zodat je misschien kans maakt op een ticket naar de fan room. Michelangelo nam in ieder geval genoeg risico’s tijdens het spel. Hij kocht voor drie coins een kaart met daarop drie coins. Hij weet uit eindelijk van Jolien de kaart met toegang tot de fan room te pakken, maar als hij vervolgens van plek moet wisselen wisselt hij met Jolien. Hij gunt het haar om een bezoek te brengen aan de fan room.

Vervolgens komt er nog een freeze spel. Vorige week kwam de hond van Jolien al gezellig langs in het huis. Deze week was het de oma van Michelangelo, als iedereen bevroren zou blijven staan kreeg hij toegang tot de fan room. Helaas lukte dat bij lange na niet. De oma van Michelangelo deed Chiara denken aan haar eigen oma, waardoor ze volledig overstuur was. Niet alleen was zij compleet in tranen, maar ze praatte ook nog eens tegen die oma terwijl ze bevroren moesten blijven staan. Nogal logisch dat deze freeze opdracht niet gelukt is.

Natuurlijk is het wel de bedoeling dat er af en toe iemand naar de fan room gaat om een beetje informatie vanuit de buitenwereld mee het huis in te nemen. Dus dan maar een toegangsticket die voor coins gekocht kan worden. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat er af en toe wat informatie vanuit buiten het huis in komt. Zo kunnen de bewoners lekker speculeren over wie er bedoeld worden met de slangen of hoe zij scoren op de ranking vanuit de kijkers.

Slangen

Mocht er nog een freeze opdracht komen dan wil Bart graag dat zijn slang op bezoek komt in het huis. Ik weet zeker dat dan echt niet iedereen bevroren blijft staan. Een slang op bezoek zou wel goed passen in het thema van deze Big Brother. Sommige bewoners zijn namelijk echte slangen en dat proberen de fans ook duidelijk te maken aan de bewoners. Al verwacht ik dat daar wel wat censuur overheen is gegaan. Een tekst met: pas op voor de slangen zal wel worden toegestaan. Alleen een tekst met: Chiara is een slang, zal wel niet het huis in worden gestuurd.

Al werd uit de fan room wel echt duidelijk dat Chiara en ook wel Jolien bedoeld werden met de slangen. Al zijn zij vast niet de enige aangezien Chiara samen met Bart onderaan staat op de lijst met betrouwbare spelers. Charlotte, Lindsey, Jason en Michelangelo worden er in ieder geval niet mee bedoeld, want zij worden juist gewaarschuwd voor de slangen. Als Jolien een tweet leest over dat zij Charlotte achterbaks heeft genoemd, weet ze dat niet eens meer. Ik snap dat je misschien niet weken kunt onthouden wat je allemaal zegt in het huis, maar dat heeft ze gezegd tijdens het spel met het vasthouden van de ballen. Dat is dan nog geen week geleden geweest. Om er dan dagen heel erg mee te zitten is ook van haar weer een beetje achterbaks.

Met Jolien komt het misschien nog wel goed. Lindsey en Charlotte verwachten dat zij zich slangachtig gedraagt door haar omgang met Chiara. Charlotte praat wel leuk met Jolien, maar houdt haar nog wel op een afstand. En dat is denk ik erg verstandig. Dat is sowieso verstandig om te doen in het Big Brother huis, want wie kun je nou eigenlijk echt vertrouwen? Zeker nu het dit seizoen steeds meer individueel is.

Om voor de bewoners duidelijk te maken wie de fans bedoelen met de slangen zou het fijn zijn als de fans hadden mogen nomineren. Dan stonden alle slangen op de nominatielijst en werd er voor de bewoners gelijk duidelijk wie er slecht zouden liggen bij de kijkers thuis. Misschien is dat ook wel de reden dat de fans niet mochten nomineren. Dan zou er misschien teveel duidelijk worden en het gespeculeer erover is ook wel leuk. Ik ben wel een beetje teleurgesteld in fan week. De fans mochten eigenlijk vrij weinig doen in vergelijking met andere weken. We mochten een ranking maken, wat schrijven op meubels en post versturen. Het concept had beter gekund vind ik persoonlijk, maar hopelijk komt dit in de komende tijd nog goed.

Niks missen van Big Brother 2023? Word lid van onze Facebook-groep!