De Verraders: Als makke schapen…
Bron: RTL / Jasper Suyk

De Verraders: Als makke schapen…

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Al bij het ontbijt beginnen de deelnemers op elkaar te letten. Maar schijnbaar niemand heeft in de gaten dat Katinka in de verleden tijd over Sunny spreekt. Sunny is door de verraders vermoord. Misschien wel goed want ze heeft geen sterke indruk gemaakt als getrouwe. Ze heeft direct informatie gelekt naar Selma en daarna aan de ronde tafel een stem verspeelt. Dit tot ongenoegen van Selma.

Maria heeft werk voor de boeg, zij moet de door haar veroorzaakte brandjes over Sander blussen. Zij vraagt zich meermaals af wie begonnen is met Irene en dat was dus volgens veel mensen Giorgio. De verraders blijken weer niet echt scherp aan de missie te beginnen want alweer zitten ze alledrie in dezelfde auto. Het begrip ‘verdeel en heers’ gaat voor hun nog niet echt op.

Katinka en Ferri vallen negatief op

Tijdens de missie vallen 2 mensen negatief op. Katinka laat haar team hollen en blijft staan iets wat Jessie raar vind. Maar Ferri valt nog negatiever op. Drie groepen moeten met een aantal borden een schilderij van Vincent van Gogh namaken. In zijn fanatisme en drang om te winnen gooit Ferri borden van andere teams verder weg. Iets wat met name Billy ertoe aanzet om dit tegen anderen te zeggen en zo Ferri aan de ronde tafel te verbannen. Bij terugkomst gaat iedereen een andere kant uit en blijft Ferri alleen achter. En voelt hij de bui al hangen.

In de wapenkamer vind Thomas de dolk en Sander het schild. En dus kunnen de verraders iedereen vermoorden. Aan de ronde tafel geeft Tijl aan dat ze gisteren als makke schapen elkaar gevolgd hebben. Hij wil nu onderbouwde verdenkingen horen. Ferri wil starten, niet met een verdachtmaking maar om zichzelf te redden. Dit gebeurd overtuigend met een traan en verhaal over zijn overleden broer. Thomas gaat daarna voor Giorgio, Jessie en Pernille ook. Giorgio probeert dan met een goed betoog de verdenkingen van hem af te buigen en noemt Ferry en Sander als mogelijke verraders.

Wie wordt verbannen, Ferri of Giorgio?

Jan spreekt zich ook uit tegen Giorgio en de aan de ronde tafel zwijgzame Noor moet nu haar mening geven van Tijl. En dus lijkt het te gaan tussen Ferri en Giorgio. Maar uiteindelijk is het Giorgio die massaal stemmen krijgt en als 2e getrouwe verbannen wordt en dus hollen de deelnemers weer als makke schapen achter elkaar aan. En blijken de drie verraders waarin met name Maria en Katinka genieten van hun rol weer een slag slaan. En in hun torentje beramen ze weer een moord en zal dus een vierde getrouwe het veld ruimen. Waarbij Pernille, Herman en Jessie genoemd worden.

Meepraten over De Verraders? Word lid van onze Facebook-groep!