Door Natasja’s Ogen: Randy heeft de touwtjes in handen
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Door Natasja’s Ogen: Randy heeft de touwtjes in handen

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

Elke donderdag deelt Natasja haar kijk op Big Brother 2024.

Deze week is het Love and Surprise week. Heel erg verrassend aangezien het deze week Valentijnsdag is. Het begint alleen zonder liefde, want de bewoners zijn vrijgezel! Tenminste dat leek even zo. Heel even waren de bewoners gescheiden van hun duo partner en kregen ze een feest. Door sommige ook wel een vrijgezellenfeest genoemd. Heel erg lang bleven de bewoners niet vrijgezel, ze kregen al snel weer een nieuwe duo partner. Mede mogelijk gemaakt door gamemaster Randy. Randy heeft deze week door de bewoners een speciale gouden envelop in handen gekregen waarin de rol van gamemaster verstopt zat.

Als gamemaster mocht hij al bepalen welke bewoners mochten strijden voor coins en hij kon ook de volgorde bepalen waarin de bewoners moesten staan tijdens het opnieuw kiezen van duo’s. Ergens wel een leuke rol, toch een klein beetje alsof je Big Brother bent. Ik vind het ook wel erg knap van hem dat hij bij het spelletjes voor coins niet aan zichzelf heeft gedacht. Hij gaat zelf niet strijden voor coins, omdat hij het gevoel heeft dat hij nog wel safe staat.

Nieuwkomer zijn is een nadeel

Door het nieuwe samenstellen van duo’s is iedereen ineens weer “getrouwd”. De vraag is alleen of iedereen daar wel zo blij mee is. Jimmy zou vanaf nu liever gewoon alleen gaan strijden en ergens snap ik dat wel. Een duo is wel leuk als je een goed duo hebt, maar je weet niet welke opdrachten er nog gaan komen en of je die goed gaat doorlopen met zijn tweeën. Als je duo partner misschien niet zo goed in de groep ligt loop je ook een risico als er weer in duo’s genomineerd gaat worden.

Deze week vinden er ook weer wat goede gesprekken plaats tussen de bewoners. Zo bespreken nieuwkomers Glenn en Sabeau hoe lastig het eigenlijk is om nieuw de groep in te komen. Zij vinden dat ze daarmee op een achterstand staan. De bewoners van het eerste uur luisteren minder naar hun verhalen en als zij vinden dat iets zwaar is mogen ze dat niet zeggen omdat ze er korter zitten. Ik kan mij eigenlijk van vorige seizoenen niet herinneren dat het daar ook zo heftig was. Vaak hadden nieuwe bewoners juist een voordeel, omdat ze informatie vanuit de buitenwereld hadden. Als daar een beetje openheid over was dan was de verhouding in het huis nu misschien heel anders geweest.

In onderhandeling met Big Brother

Ieder jaar met Valentijnsdag krijgen de bewoners post en cadeaus van fans. Dit jaar gaat dat een beetje anders. De bewoners kunnen deze post kopen voor 500,- euro per duo. Sommige bewoners zouden dit zo doen, zoals Jimmy. Andere zijn er op tegen en zouden dit alleen overhebben voor post van thuis. Jimmy vindt het oneerlijk tegenover de kijkers. Zij hebben hun best gedaan om iets te maken en dat moet worden beloond. Ergens ben ik het daar wel mee eens, maar het zal nooit voor niets zijn. Ze krijgen die post echt wel. Het bedrag vanuit de pot vinden ze te hoog, maar eigenlijk is toch wel iedereen benieuwd naar de post die ze gekregen hebben.

Voor Ashley is dit het sein om te gaan onderhandelen met Big Brother, misschien mogen ze de post wel voor minder geld hebben? Big Brother reageert een beetje terughoudend hij heeft per duo meerdere keren gevraagd of iedereen erachter stond om de post niet te kopen. En nu willen ze dan toch in onderhandeling erover. Het antwoord van Big Brother zijn we nog verschuldigd, dat zal vanavond in de aflevering naar voren komen. Ergens vermoed ik dat Big Brother wel akkoord zal gaan met het voorstel. Aan de andere kant zou ik dat ook wel flauw vinden. Zo kun je overal wel op terug komen.

Niks missen van Big Brother 2024? Word lid van onze Facebook-groep!