GTST-blog: Merel vertelt dat ze zwanger is
Bron: RTL

GTST-blog: Merel vertelt dat ze zwanger is

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

Merel vertelt niet aan haar ouders dat ze zwanger is. Ze maakt een afspraak bij een abortuskliniek om het kindje weg te laten halen. Als Merel naar haar familie gaat met cheesecake, maakt Demi haar duidelijk dat ze zo’n grote beslissing niet in haar eentje kan nemen. Maar Merel wil haar ouders hier niet mee lastig vallen. Dan komt Demi met dat als Merel het niet gaat vertellen, dat zij dat gaat doen. Samen met Steef en Demi wacht ze op haar ouders totdat ze thuis komen. Wanneer Julian en Saskia thuis komen vertelt Merel dat ze zwanger is.

Saskia maar vooral Julian schrikt van dit nieuws. Ook van het feit dat het van Stefano is, want dit wist Julian en ook Steef nog niet. Op het moment dat Merel het heeft verteld, komt Jonathan langs en ontmoet hij gelijk Julian. Merel houd zich vast aan het idee dat ze abortus wil. Saskia maakt haar duidelijk dat ze moet beseffen dat een abortus niet niks is.

Merel vindt dat het haar eigen beslissing is. Saskia bied aan om met haar mee te gaan, maar Merel wilt dit niet. Als Julian en Saskia Dolly uitlaten, zien ze in dat het niet aan hun is en dat ze wat Merel ook beslist achter haar staan. Wanneer Stefano langs gaat bij Merel om te vragen of ze een paar dagen met hem naar Berlijn wilt zegt Merel dat ze niet kan, omdat ze zwanger is en op 1 van die dagen de afspraak heeft staan voor de abortus.

Familievete

Stefano wordt benaderd door een journalist en is verbaasd als hij hem vraagt naar de familievete. Vervolgens gaat hij achter Nola aan. Janine stapt naar haar leidinggevende om te eisen dat hij de berichten er van af haalt. Wanneer Nola met haar vriendinnen zit te chillen, komt de journalist naar haar toegelopen en begint vragen te stellen. Nola trekt dit niet en rent weg. De journalist en cameraploeg gaan achter haar aan. Ze weet zich te verstoppen in de Buurtsuper.

Henk belt Nina op om te vertellen over de situatie en dat ze veilig is. Nina gaat zo snel als ze kan naar de Buurtsuper. Nola is blij dat ze er is en zegt dat ze de berichten meteen verwijderd als ze thuis is. Maar wanneer Nola dit wil doen, ziet ze dat alles al weg is. Ze komt erachter dat Janine dit heeft geregeld en is haar dankbaar.

Als Janine een gezellige avond met Luuk, Linda en Ludo heeft, krijgt ze een filmpje doorgestuurd. Daarin is de achtervolging van Nola te zien. Nola ziet dit zelf ook. Nina besluit naar Janine toe te gaan en dit te vertellen dat Janine de enige is die dit kan stoppen. Janine komt op het idee om dit in haar nieuwe uitzending van in de Roos bespreekbaar te maken. Ze doet dit met volle overtuiging en krijgt positieve reacties.

Aanbod

Marwan ziet dat er een mailtje van het werk van Stanley binnen is gekomen. Ze hopen dat Stanley weer aan de slag wilt gaan als zanger. Maar Stanley voelt zich nog te onzeker om op het podium te staan, dus slaat hij het aanbod af. Bing is het met hem eens dat hij nog rustig aan moet doen en Marwan is teleurgesteld. Dus hij besluit om een mailtje terug te sturen om te vertellen dat Stanley op het aanbod ingaat.

Als Stanley hier achter komt dat Marwan dit heeft geregeld, is hij hier niet blij mee. Hij laat hem dit dan ook duidelijk weten. Marwan bied zijn excuses aan, maar zegt wel dat hij dit alleen maar deed om hem te helpen. Als de leidinggevende terug mailt, is Stanley toch wel benieuwd wat ze hebben geschreven. Er staat o.a. in dat zijn loonkosten deels worden vergoed. Hierdoor wordt Stanley toch overtuigd en laat Marwan weten dat hij hun mag mailen om te vertellen dat ze komen.

Luuk is met Linda in de Rozenboom. Als Linda even naar Janine toe gaat, ziet Luuk dat het niet goed gaat met ober Marcel en maakt zich zorgen over hem. Linda probeert hem af te leiden, maar Luuk trekt hier niks van aan. Hij ziet dat het steeds slechter gaat met Marcel en stapt op hem af en komt erachter dat het de voortekenen zijn van een hartaanval.

Luuk schakelt Linda in om 112 te bellen en gaat met Marcel mee. Linda vindt het erg aantrekkelijk dat Luuk zich zo inzet en wacht hem op bij de boot. Luuk geeft aan dat dit zijn werk is. Omdat ze een halfjaar samen zijn had Linda het idee om samen naar Gent te gaan. Luuk doet hier heel raar over en vertrekt naar zijn werk. Op de boot vind Linda een doos met allemaal mysterieuze boekjes erin.

Slechte cijfers

Jonathan neemt Steef mee om te gaan tennissen en is verbaasd als blijkt dat hij er erg goed in is. Als de jongens in gesprek raken, raakt Jonathan onder de indruk van Henk. Thuis vraagt Saskia aan Steef of hij zijn cijfers al terug heeft. Al snel komen Julian en Saskia erachter dat hij slechte cijfers heeft gehaald en spreken Steef hier op aan.

Hij geeft aan dat het te veel is. Ze besluiten hem te helpen door een studeerschema te maken. Hij gaat aan de slag met leren, maar appt stiekem Jonathan om te vragen of hij wil tennissen. Hij verzint een smoes tegenover Julian om weg te komen. Dit lukt hem.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!