GTST-blog: Saskia verlaat Meerdijk
Bron: RTL / Jasper Suyk

GTST-blog: Saskia verlaat Meerdijk

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

Steef vangt op dat Saskia en Julian gaan scheiden. Als hij van Saskia hoort wat de aanleiding is, is hij woedend. Julian troost hem. Julian en Saskia spreken af dat Julian thuis blijft wonen en Saskia weggaat. Saskia besluit naar Duitsland te gaan om het met Dieter een kans te geven.

Ze vertelt het nieuws aan Henk en Laura. Henk begrijpt het niet en had het idee dat ze gelukkig waren met elkaar. Saskia legt uit dat ze verliefd is geworden op Dieter en ze diezelfde dag nog vertrekt. Ze vraagt aan Henk of hij later nog even afscheid van haar komt nemen.

Wanneer ze aan het pakken is, komt Merel langs om nog even bij haar moeder te zijn. Ze vindt het erg dat ze gaat, maar gunt haar ook het beste. Als Julian aan het werk is in de Koning, vraagt Henk aan hem of hij ook nog afscheid komt nemen. Maar Julian besluit om dat niet te doen. Steef en Merel helpen Saskia mee met inladen. En dan neemt ze toch echt afscheid van Henk, Merel en Steef. Ze vertrekt met de foto van haar kinderen in haar armen op weg naar Düsseldorf.

Break-up

Stefano wil niet meer verder met Merel. Merel lijkt hem niet serieus te nemen, dus weet hij niet zo goed wat hij met haar aan moet. Als Merel aan het werk gaat, stuurt Stefano haar een appje om te zeggen dat ze naar huis moet komen om te praten.

Merel besluit hier op in te gaan. Ze gaan het gesprek met elkaar aan, maar dit verloopt niet soepel. Het dringt nu echt tot Merel door dat Stefano ermee wilt stoppen en vertrekt. Verslagen gaat ze naar het Paleis. Henk die toevallig langskomt, troost haar. Hij neemt haar mee naar zijn huis. Ludo vindt dat ze er samen uit moeten komen, maar Stefano houdt zich vast aan zijn standpunt.

Ludo besluit langs Merel te gaan om haar over te halen de eerste stap te zetten om weer bij elkaar te komen. Maar Merel vindt dat het iets tussen haar en Stefano is. Als Stefano later ook langs komt om zijn excuses aan te bieden en te vragen of ze hun relatie weer een kans wilt geven, maakt Merel hem duidelijk dat hij te laat is en dat ze hem niet meer hoeft.

Opnemen

Linda helpt bij de zoektocht naar een kantoor voor Janines nieuwe bedrijf. Omdat Linda de prijs wat aan de hoge kant vindt, belt ze de verhuurder en gaat ze onderhandelen. Dit lukt haar en dus is het kantoor van Janine. Dan leest Linda een reactie onder de uitzending. Ze laat hem aan Janine lezen.

Het is een haat reactie van iemand. Janine denkt dat het iemand is die haar kent, vanwege een woord die in de reactie werd gebruikt. Het woord ‘onderknuppels’ werd wel is gebruikt bij in de Roos. Ze besluit Frank te bellen. Ze spreekt met hem af in de Koning. Als Janine binnenkomt zet Frank zijn speaker aan op zijn telefoon.

Frank vertelt dat het programma in de Roos van de buis is gehaald en geeft Janine de schuld ervan. Janine zegt dat ze dat niet voor niets heeft gedaan. Wanneer er drinken wordt gebracht, valt de krant op de grond met de telefoon van Frank. Janine pakt de telefoon en heeft hem door. Ook dat hij die reactie heeft geplaatst onder de uitzending.

Henk signaleert iets vreemds aan het gedrag van Laura. Ze zou appeltaart met walnoten gaan maken, maar vergeet de walnoten erdoorheen te doen en gebruikt het voor haar schilderij. Henk besluit Luuk in te lichten. Ze spreken af in de Koning. Luuk denkt dat Laura moeite heeft met overzicht en het organiseren van praktische dingen. Op basis daarvan geeft hij een advies. Hij adviseert hem om een boekje bij te houden, waarin hij bijhoudt wat hij bij Laura ziet om aan de neuroloog te laten zien.

Onderdak

Mats heeft belooft aan Rik dat hij de soepactie overneemt en gaat dus aan de slag. Hij koopt bij Steef in de Buurtsuper de ingrediënten. Terwijl hij bezig is, loopt Merel langs met haar collega van de politie. Merel vraagt of ze zijn ID even mag zien, omdat er een klacht is gekomen over overlast van jongeren in de openbare ruimte.

Mats schrikt. Hij heeft geen ID bij zich. Dan komt Steef en neemt het voor hem op. Merel laat het voor deze keer gaan. Mats gaat naar huis en zoekt een verstopplek. Hij besluit zich te verstoppen in de kast op het balkon. Als Rik thuiskomt en even wegloopt, komt Mats stiekem naar buiten.

Rik vraagt zich af waar hij was. Mats probeert een smoes te verzinnen, maar Rik heeft hem door. Hij vertelt de waarheid en dat de politie het heeft gelaten. Wanneer ze pannenkoeken zitten te eten, vraagt Rik aan Mats of hij bij hem zou willen wonen. Mats zegt dat proberen altijd kan, dus hij vindt het goed.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!