GTST-blog: Komt het grote geheim van Merel uit?
Bron: Screenshot GTST

GTST-blog: Komt het grote geheim van Merel uit?

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Elke vrijdag blikt Sebastiaan terug op de voorbije week in GTST.

Het grote geheim van de familie Verduyn lijkt uit te gaan komen. De oudste dochter van Julian en Saskia, Merel, heeft vroeger iets uitgespookt. Lang dachten zij dat niemand erachter zou komen. Maar Ludo’s hulpje, Leon, kwam er wel achter. Eerst gaat hij naar Ludo om met hem te overleggen welke stappen zij gaan ondernemen. Maar wat is nu precies het geheim?

Merel is vroeger op school gepest. Dat heeft ze wel eens verteld. Maar wat er daarna allemaal gebeurde was tot deze week een groot geheim. Tijdens een ruzie heeft Merel ervoor gezorgd dat één van haar pesters, Lotte, zwaargewond raakte. Het eindigde voor Lotte met dramatische gevolgen: ze werd blind aan één oog. 

Leon krijgt opdracht van Ludo om opa Henk te confronteren. Hij wil nog altijd het beruchte schilderij in handen hebben. Dus besluit Leon om Henk te chanteren. Wanneer Merel lucht krijgt van de foto is ze in shock. Haar verleden lijkt haar in te halen. Overstuur rent ze naar huis om uit te huilen bij haar moeder. 

Dat van de foto is wel een shock. Hoe komt Leon aan de foto? Heeft hij met Lotte of met haar familie gesproken? Ludo gaat wel heel ver om zijn zin door te zetten. Gaat het hem nu lukken om Henk onder druk te zetten? Het lijkt erop alsof Henk niet wil dat heel Meerdijk weet wat Merel vroeger heeft gedaan.

Hoe zal Saskia reageren op de chantage van haar vader? Kan zij haar vader ervan overtuigen om mee te werken? Want zij wil ook niet dat het verleden van haar dochter uitkomt. Ludo zal Ludo niet zijn als hij ervoor zorgt dat Lotte wellicht haar opwachting in Meerdijk zal maken. Dan komt het wellicht weer tot een confrontatie tussen Merel en Lotte.

Tot nu toe leek Merel juist een onschuldig meisje. Zij werd smoorverliefd op Valentijn en sloot vriendschap met Jojo. Niemand kon weten wat er in haar schuil ging. Ze is erg gesloten, maar bij Jojo durfde ze iets te vertellen. Alleen de hele waarheid weet alleen haar eigen familie. Zal Meerdijk binnenkort weten wat Merel vroeger gedaan heeft? De waarheid komt in Meerdijk meestal aan het licht…

GTST is iedere maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.