‘GTST’ springlevend met 2.2 miljoen kijkers

‘GTST’ springlevend met 2.2 miljoen kijkers

Geschreven door Pieter Jongsma

Het nieuwe seizoen van de RTL 4-serie ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ is zeer succesvol van start gegaan. Ruim 2.2 miljoen kijkers (6+) (een marktaandeel van 34,3%) kregen gisteravond eindelijk antwoord op de vraag wie de dood tegemoet sprong, dé vraag die miljoenen fans de hele zomer heeft beziggehouden.

Erland Galjaard, Programmadirecteur RTL Nederland: “Een fantastische start voor ‘GTST’. Complimenten aan het hele team. De hele zomer heeft ‘GTST’ de miljoenen kijkers bezig gehouden met de nieuwe app GTST: Sping Levend (half miljoen downloads) , het live event waar 6800 fans, een week voor de start, al de eerste aflevering kregen te zien en nog eens 2500 fans die via de livestream het live event konden volgen. ‘GTST’ is het perfecte voorbeeld van een total experience. Waar de app de fans bezighield met de vraag: wie zijn er sping levend? neemt de serie het nu weer over met de inmiddels belangrijkste vraag: wie heeft het gedaan?”

Rohan Gottschalk, uitvoerend producent bij Endemol Nederland en GTST, is trots: “We werken met 80 cast- en crewleden vol passie aan ‘GTST’ en zijn erg blij om te zien dat de kijkers voor wie we dit doen dat weten te waarderen.”

Gisteravond is er eindelijk antwoord gekomen op in ieder geval één van de dringende vragen. Mike Brandt (Louis Talpe) heeft de parachutesprong niet overleefd. Maar wie heeft de parachute gesaboteerd? En waarom?
Veel Meerdijkers hebben een motief om een ander iets aan te doen. Maar wie van hen is in staat zelfs een moord te plegen? Wie heeft er bewust een parachute onklaar gemaakt? Binnen de groep van springers zijn de spanningen om te snijden geweest tussen Nina, Noud en Wiet enerzijds, tussen Mike en Lorena anderzijds, maar ook tussen de zusjes Nuran en Aysen zijn de gemoederen steeds hoger opgelopen. En dan is er nog Bing, die niet met de sprong mee kon doen, omdat hij gearresteerd werd. Hij kan Aysen’s bloed wel drinken. Zou hij er iets mee te maken hebben? Naast deze prangende vragen broeit het na een heftige vrijpartij nog steeds door tussen Ludo en Julia, de ex-vriendin van Anton. Hoe gaat Anton daarmee om? En blijft het voor Femke en Rik bij die one-night stand? Of laat Femke nog meer van zich horen?