Million Dollar Island: Rode mieren doen gekke dingen met de mens
Bron: Talpa / Jonas Leupe

Million Dollar Island: Rode mieren doen gekke dingen met de mens

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

De koningin van het eiland is Maud met 27 bandjes om haar pols en dag 22 is aangebroken. Met 28 bewoners gaan ze verder en het gemis van vrienden is groot.

De eenzame mensen verkeren in een grafstemming

Ik zit met verbazing te luisteren naar hoe bewoners praten over hun ‘vrienden’ die vertrokken zijn en hoe eenzaam ze zijn. Ze zijn verstoten, eenzaam en verlaten. Aad, José en Jan hebben het er maar moeilijk mee want die mensen die weg zijn, waren hun ‘hele wereld’. Ik ben nog nét niet op zoek gegaan naar de rouwkaarten van de afvallers, maar hemeltje lief, wat een grafstemming praten ze zichzelf aan!

De eenzame zielen gaan bij elkaar eten en José komt met een snufje zout, 2 kousebandjes en een handje macaroni en José had er wel graag een flesje wijn bij willen hebben. Ze slaapt kennelijk ook zonder dat wijntje heerlijk in haar uppie, dus zó hopeloos is José niet. Knap hoor op die leeftijd, om alleen verder te gaan in je ‘solo kampje’.

Rode mieren als tussendoortje

Nouchka is toch niet zo’n Barbie als ik in eerste instantie dacht. Ze eet werkelijk waar de rode mieren die voorbij komen gewandeld en wordt er kennelijk niet warm of koud van.

Uitgerekend bij kamp ‘Bula Bula’ wordt een ton met voedsel gedropt en zoals ze al eerder deden, drukken ze ook nu voedsel achterover. Stuw heeft ook een ton gevonden en die gaat wél eerlijk naar het dorp om verdeeld te worden. Ik weet niet wat er in die rode mieren zit aan voedingstoffen, maar ik heb Nouchka nog niet eerder zo hard zien lopen en dat met armen vol gejat voedsel.

En terwijl ze de halve ton al hadden geplunderd, wordt de andere helft bij de ton van Stuw gevoegd en krijgt kamp ‘Bula Bula’ hun ‘eerlijke’ deel. Nou die gaan lekker koken vanavond. Gestolen pasta is tenslotte de allerlekkerste pasta. Het ziet er in ieder geval kleurrijk uit en de magen zijn gevuld.

Eenzaam aan de top

Maud staat met 270 K eenzaam aan de top en heeft maar 1 doel. Niemand mag boven die 27 bandjes uitkomen. Nu is ze namelijk safe omdat ze niet gekozen kan worden omdat ze de rijkste bewoner is. Als niemand boven die 27 bandjes uitkomt, dan is de finale in zicht. Kamp ‘Ocean’s Eleven’ is maar wát blij met de koningin in hun midden. Maud pronkt trots tussen Yuri en Mark in, met haar kleurrijke pols. Zie dat kamp maar eens te verslaan want die zijn oprecht close met elkaar......toch?

De grootste waffel verlaat het eiland

Het is weer tijd voor het roulette spel en het begint altijd met de vraag, wie er vrijwillig weg wil. Wat schetst mijn verbazing? Yerún die ábsoluut niet vies was van vieze spelletjes geeft op en wil naar huis. Wat een koekwaus! Naast Yerún gaan ook Renee en Thijs naar huis. De bandjes worden overhandigd aan hun kampgenoten en weg is de ‘broodjes-pikker’. Van Thijs hadden we toch al niets gezien of gehoord, dus die zullen we dan ook niet gaan missen. Yerún trouwens ook niet!

De spelers worden gekozen

Met 27 bandjes om je pols, is de kans wel heel groot dat het nummer op jou valt en dat gebeurt inderdaad bij Maud. Zij moet 2 mensen kiezen voor het spel. Romeo is de tweede bewoner die 2 mensen mag kiezen en zijn dank is groot. Eindelijk heeft hij zelf inbreng in het spel. Romeo doet maar wat en voelt zich ineens héél erg belangrijk en paradeert als een trotse pauw over het eiland. Hij voelde hem hélemaal niet aankomen. Kennelijk had hij geen helderziende tenenkaas tussen de tenen van zijn linker voet gepulkt.

Snelheid en balans zijn belangrijk

Maud en haar kamp pakken het een stuk tactischer aan dan Romeo en denken logisch na over hoe ze de spelers kiezen. Maud wil team ‘Bula Bula’ uit elkaar trekken en met die Nouchka heeft Maud toch al hélemaal niets. Dus hoppatee...als ‘Ritch Bitch’ mag je vijanden maken. Nouchka en Stuw ‘mogen’ spelen en daar gaan ze niet blij van worden denkt Maud. 

Stuw probeert er inderdaad nog onderuit te komen maar helaas jongen, gaan met die banaan. Maud is duidelijk met haar opdracht: “Gooi Nouchka uit het spel en win die pot” Stuw kan de knop omzetten en gaat er vol voor zegt hij. Nouchka vindt het kennelijk helemáál niet erg dat ze moet spelen, want ze heeft alle skills voor dit spel.

Een ezel stoot zich in het algemeen.....

Nouchka stoot haar middelste teentje van haar rechter voet tegen het koraal en er zit een breukje in dat inimini teentje. Zou karma dan nu toch eindelijk een bitch zijn? Zou haar ‘voedsel-pik-gedrag’ eindelijk afgestraft worden?

Het spel is zoals altijd simpel. 10 Balletjes moeten van A naar B gebracht worden, maar dat over een smalle evenwichtsbalk. Je kunt de korte route kiezen, die diagonaal loopt, maar die balken zijn nóg smaller.

Als een hinde vliegt ze over die balken

Dat Nouchka een turn- en ballet achtergrond heeft wordt al snel duidelijk. Ze gaat écht als een kamikaze over die balken en schuwt ook de korte diagonale routes niet. Zouden die mieren haar dan toch de nodige energie hebben gegeven? Maud kijkt het allemaal van een afstand aan en haar gezicht staat niet echt blij. Stuw maakt als eerste een misstap en dus een smak in het zand. Nouchka neemt écht alle risico’s die je maar kunt nemen en wat gáát ze snel. Vooruit, achtruit, brede balk, smalle balk, het maakt Nouchka allemaal niets uit. Ze maakt nog net geen flik-flak tijdens het lopen over die balk. Dominique doet het vooral lekker rustig aan.

Cattleya kukelt er ook af en Dominique blokt Nouchka. Als Nouchka nú over het smalle balkje naar de overkant komt, is ze de winnaar en dat is precies wat er gebeurt. Nouchka is de terechte winnaar van het spel en dat is nou nét wat Maud niet wilde. Nouchka is namelijk mét gebroken teentje óp haar verjaardag 110K rijker!

Volgende week: Met 22 bewoners gaat het avontuur verder. De agenda van Maud is belangrijker dan die van haar kampgenoten.

Niks missen en meepraten? Word lid van onze Million Dollar Island-groep op Facebook!