B&B Vol Liefde: Loes is geen hondenmens en Petri’s dochter ondervraagt Hans
Bron: RTL

B&B Vol Liefde: Loes is geen hondenmens en Petri’s dochter ondervraagt Hans

Geschreven door Natasja Landman

Elke zaterdag blikt Natasja terug op de voorbije week in B&B Vol Liefde.

Laten we deze week eerst eens beginnen met dat mijn verwachtingen na de voorstelaflevering niet helemaal zijn uitgekomen. Ik had verwacht dat Petri, Walter en Corine zouden afvallen en niet te volgen zouden zijn. Maar van mijn voorspelling is alleen Corine uitgekomen. Corine gaat via het programma in ieder geval geen nieuw baasje vinden voor haar 24 wolfshonden. Ook Milu van 30 jaar oud gaat via het programma niet de ware liefde vinden.

Aan de ene kant vind ik het verbazingwekkend dat Milu niet gevolgd zal worden, maar misschien hebben toch te weinig jongere zin om definitief naar Portugal te moeten verhuizen. Ik vermoed dat het met Milu ook wel goed zal komen zonder het programma. En de laatste die niet te volgen gaat zijn via het programma is de biseksuele Michiel uit Frankrijk. Aan de ene kant vind ik dat wel erg jammer het leek mij wel leuk als er zowel mannen als vrouwen bij hem langs zouden komen. Maar misschien geeft dat ook weer teveel gedoe. Dat hij de B&B nog runt met zijn ex is ook al geen beste start, zo weten we van het vorige seizoen met Hans en Libera.

Nu snel over naar de eerste week van B&B vol liefde. Hieronder schrijf ik per B&B eigenaar wat er deze week allemaal heeft plaatsgevonden en mijn mening hierover. En over sommige is er heel veel te vertellen. Het belooft weer een spraakmakend seizoen te gaan worden. En ik kan niet wachten op de volgende zes weken!

Petri (59 jaar oud) uit Frankrijk

Petri is niet helemaal tevreden over de mannen die voor haar hebben geschreven. Ze geeft aan dat deze te oud en te serieus overkomen vanuit de inschrijvingen. Toch gaat ze 4 mannen het voordeel van de twijfel geven. De eerste man die bij haar verschijnt is Hans. Hans is 72 jaar, maar voelt zich hooguit 58 jaar. Hans praat al snel heel erg veel, niet alleen tegen Petri maar ook tegen de aanwezige gasten. Terwijl hij helemaal de Franse taal niet echt machtig is.

De dochter van Petri komt ook nog langs en stelt kritische vragen aan Hans. Petri is vroeger schooljuf geweest en weet precies hoe ze streng feedback moet geven. Ze geeft bij Hans aan dat ze hem teveel vindt praten. Daar ben ik het wel mee eens hij praat ook heel erg veel. Ik snap ook niet dat je hele verhalen gaat vertellen tegen Franse gasten waar je niet mee kunt communiceren. Zodra ze in het vloeiend, en snel Frans terug praten is hij van de kaart. De dochter van Petri geeft daarna aan dat ze even de oude schooljuf weer terug zag komen.

Dat is niet het enige dat Petri aangeeft, ze geeft ook aan dat ze verwacht dat iemand wel zijn eigen leven gaat opstarten. Ik vind dat wel bijzonder, zeker voor iemand als Hans. Die man is 72 jaar wat moet hij nu nog voor leven gaan opstarten in een land waar hij de taal niet van spreekt? Daar had ze misschien beter op moeten letten met het selecteren van mannen. Ze wil niet iemand die 24-7 op haar lip zit, wat ik ook wel weer begrijp. Ik vind het ook wel goed dat ze aangeeft dat een man niet hoeft te helpen, omdat het haar onderneming is. Alleen zal dat in de praktijk toch anders uit gaan pakken. Zelfs haar dochter vindt het een rare eis van haar moeder, je kunt niet verwachten dat iemand uit Nederland voor jou komt en je hem dan alleen in de avond en in het weekend ziet. Daar ben ik het zeker mee eens.

We maken ook heel kort kennis met Olaf de chefkok. Er werd al met smart uitgekeken naar zijn komst, volgens mij zeker door de dochter van Petri. Zij is al gelijk blij dat ze die avond niet hoeft te koken, maar daar steekt Petri een stokje voor. Olaf zegt dat ze dan wel samen gaan koken. Hij komt over als een hele aardige man, het risico van chefkok zijn is dat je nooit echt vakantie hebt. Iedereen wil van je kookkunsten proeven. Het is nog te kort om echt een mening over Petri en Olaf te vormen. Ze zijn ook nog niet alleen geweest, hopelijk volgende week.

Ik hoop echt dat Petri nog een beetje gaat ontdooien. Met Hans zie ik haar in ieder geval niet eindigen. Met Olaf heb ik dan een beter gevoel. Ook al spreekt hij ook geen Frans, doordat hij chef-kok is zou hij wel sneller nog een eigen leven kunnen hebben. Of dat hij zich bemoeit met het eten in de B&B en Petri met de zakelijke kant en de gasten. Ik zie dat wel voor mij, nu hopelijk Petri ook nog. Natuurlijk is het ook nog afwachten welke andere 2 mannen er nog gaan komen, maar Hans kan ze maar beter snel naar huis sturen. Ik wil het stukje over Petri graag eindigen met de diepzinnige uitspraak van Olaf: ‘liefde gaat niet door de maag, liefde moet je voelen.’

Bram (30 jaar oud) uit Zweden

Van Bram hebben we deze week nog niet heel veel gezien, maar we zagen hem samen met zijn beste vriend een selectie maken uit de kandidaten. Er zit ook een dame bij die al in Zweden woont, die lijkt ook wel een voorsprong al te hebben. Ook al woont ze het dichtste bij is dat niet degene die als eerste aankomt bij Bram. De eerste kandidate is Madelon en zij kijkt vooral uit naar het voeren van diepgaande gesprekken. De ontmoeting komt niet ongemakkelijk over en het lijkt gelijk wel goed te klikken.

Ik ben al verbaasd dat zij zich zo goed houdt na het zien van alle omstandigheden bij Bram. Hij laat haar namelijk de buitendouche zien en zij knippert niet eens met haar ogen. Ze vraagt alleen maar of zij daar dan moet gaan douchen? Dat hoeft niet, want het is veel te koud in Zweden om daar nu te gaan douchen. Voor de koude maanden heeft hij binnen ook een warme douche. Dat scheelt toch weer voor de dames. Het enige waar ze een beetje van lijkt te schrikken is de handmatige wasmachine die buiten staat. Bram geeft aan dat hij deze uit een museum heeft en dat verbaast Madelon dan weer helemaal niets, waar anders moet je aan zo’n ding komen? En ik vraag mij alleen maar af hoe hij al zijn was dan daarin doet? Ze heeft ook nog wat cadeaus meegenomen en daar wordt Bram erg ongemakkelijk van. Gelukkig is hij wel fan van de pindakaas die zij als cadeau heeft meegenomen.

Ik zie wel een klik tussen Bram en Madelon, maar ik verwacht niet dat dit een echte match zal gaan worden. Misschien eerder op vriendschappelijk vlak. Wel ben ik erg benieuwd hoe de zoektocht bij Bram verder gaat verlopen. Na het zien van zijn reactie op de cadeaus merk ik dat Bram best wel een verlegen, op zichzelf zijnde man is. Ik ben benieuwd of hij zich wel durft te gaan openstellen voor de vrouwen. Ook ben ik benieuwd hoe de rest van de dames gaan reageren op zijn toch primitieve bestaan. Dit hebben ze natuurlijk wel gezien op het voorstelfilmpje, maar iets zien en er in de praktijk mee om kunnen gaan is wel iets anders.

Walter (54 jaar oud) uit Frankrijk

De eerste 2 kandidaten van Walter komen gezamenlijk aan. Dit zijn namelijk de vriendinnen Claudia en Anne, ze hebben zich afzonderlijk van elkaar voor Walter opgegeven. Ergens vind ik het wel grappig dat ze samen aankomen, maar hoe zien zij dit praktisch voor zich? Als Walter nu 1 van de 2 naar huis stuurt hoe gaan ze dat dan doen met die auto? Of komt diegene dan terug zodra de andere naar huis moet om die op te halen. Of de eerste die naar huis gaat wordt die op de trein gezet? Ik mis antwoorden op deze prangende vragen! Misschien dat het nog behandeld gaat worden als 1 van de 2 afvalt.

Het zijn wel echt 2 verschillende types. Je hebt de drukke Anne, die door andere vaak als teveel wordt gezien en de rustige Claudia die misschien iets meer voor zichzelf zou mogen opkomen.

Ik moet zeggen dat ik het deze week alweer aardig ongemakkelijk allemaal vond bij Walter. Het begon al met elkaar 8 seconde vast houden. Het echte ongemak begon toen Anne samen met Walter ging tantrisch dansen en Walter het ook nog een goed idee vond om Claudia dan erbij te laten zitten. Die zat daar een partij ongemakkelijk te zijn. Anne vond dat niet zo belangrijk, Claudia ging eerder Walter zijn voeten masseren en dat moet ze lekker doen en zij doet ook haar ding.

Nog een ongemakkelijk moment was toen Walter het belangrijk vond om het onderwerp seksualiteit te gaan bespreken toen ze in de hottub zaten. Claudia geeft aan dat de lust wel weg is, maar ze meer van het intieme is. Anne geeft niet echt antwoord op de vraag, waardoor Walter aangeeft dat seksualiteit meer is dan alleen seks. Ik ben echt heel erg benieuwd hoe het straks gaat als er nog een vrouw bij gaat komen. Ik zie Walter ook niet echt iemand wegsturen totdat hij straks alle vrouwen daar tegelijk heeft.

Vooral Anne heeft deze week veel momenten gehad met Walter. Ze vraagt onder andere aan hem of hij haar ook te druk vindt? Hij geeft aan dat ze wel veel is en bied aan om haar te helpen met rustiger worden. Ook hebben zij het gesprek wat ze van elkaar vinden. Ze voelen een connectie en een klik, maar die is voor nu erg vriendschappelijk maar zou wel meer kunnen worden. Waar Anne veel bezig is met Walter is Claudia vooral nog bezig met zichzelf. Ze heeft veel meegemaakt in de afgelopen jaren en heeft zich ook geregeld even teruggetrokken om krachtbronnen te zoeken om haar verleden te kunnen afsluiten. Ze is hierdoor wel weer herboren, maar toch vindt ze het jammer dat hij steeds met Anne op date gaat en niet met haar.

Het is natuurlijk erg gezellig om daar als 2 vriendinnen te zitten, maar erg praktisch is het niet. Je strijdt toch niet graag met je vriendin om dezelfde man? Ik denk dat de situatie voor Claudia pas zal verbeteren als Anne daar niet meer is. Anne en Walter komen leuk over samen, maar meer als vrienden. Ik zie bij hun geen relatie ontstaan, misschien eerder een leuk avontuurtje. Claudia is denk ik meer de vrouw die bij hem past op de lange termijn. Zij gaat zich alleen denk ik pas laten zien als Anne daar niet meer rondloopt. En dan hou ik weer mijn hart vast voor de volgende kandidate die zal verschijnen, wat voor type zal dat zijn. We hebben nu deze week 5 dagen Walter gezien, de volgende weken mag dat wel iets minder van mij. Ik vind 3 dagen in de week iets van Walter zien wel voldoende. Dan is er tenminste ook meer tijd voor de overige kandidaten.

Marian (68 jaar oud) uit Portugal

De eerste kandidaat bij Marian is Olof. Beetje verwarrend, bij Petri is er een Olaf en bij Marian een Olof. Olof is wel iets ouder dan Marian en voelt eigenlijk gelijk al concurrentie. Marian heeft namelijk een huisvriend daar rondlopen waarmee ze alles bespreekt. Olof voelt daar concurrentie mee. Ik snap ergens wel dat het vervelend is dat daar een man rondloopt waar Marian alles mee bespreekt, maar ik geloof niet dat daar echt een liefdesconnectie in zal zitten.

Ze zet Olof al snel aan het werk, hij mag de parasol op gaan zetten. Dat gaat niet helemaal zoals verwacht. En waar je eerst misschien denkt dat het aan Olof ligt komen we er gelukkig in de winkel achter dat ze een verkeerd model hebben gekregen. Deze is inderdaad defect en zodra ze een juiste ontvangen lukt het wel met de parasol opzetten. Wat een hoop ongemak ook weer in die winkel, waar zowel Marian als Olof in steenkolen Engels proberen uit te leggen wat er mis is met die parasol. Hoe kun je nou in Portugal een B&B hebben, maar geen Portugees maar ook niet echt Engels spreken? Ik vind dat wel bijzonder. Al lijkt het Marian niet echt verkeerd af te gaan, ze heeft een prachtige plek opgebouwd.

Tussen Olof en Marian zie ik niet echt een klik. Gelukkig is daar al snel de 2e kandidaat Jan. Hij is gelijk al bezig met de connectie tussen hun sterrenbeelden en gelijk erg heftig aanwezig. Hij is zo heftig aanwezig dat hij niet eens doorheeft dat Olof ook een kandidaat is van het programma. Hij verwachtte volgens mij dat hij de enige zou zijn, dat typeert ook wel een beetje zijn karakter.

Ik ben benieuwd naar de komende weken. Ik zie tussen Olof en Marian geen klik, maar ook niet tussen Marian en Jan. Al zal het waarschijnlijk voor Jan lastig worden om met die afwijzing om te gaan. Ik ben benieuwd wat voor soort mannen er nog gaan komen voor Marian. Ik heb een beetje zo’n zelfde gevoel als met Ted van vorig jaar. Succesvolle dames die niet de liefde gaan vinden via dit programma. Die alleen maar mannen aantrekken die het wel prima vinden om lekker hun pensioen uit te zitten in een warm land waar de vrouw het goed voor elkaar heeft. Uiteraard hoop ik dat mij het tegendeel bewezen gaat worden, maar we gaan zien wat de komende weken brengen.

Leendert (68 jaar oud) uit België

Bij Leendert is Loes de eerste kandidate. Zij is tevens gelijk de favoriet van Leendert. Nou dat voorspelt wat, want Loes zegt van zichzelf dat ze erg druk is. Dat merk je nog niet echt wel dat ze enorm zeurt over de hond van Leendert. De hond gaat namelijk mee naar het stadje dat ze samen gaan bezoeken. Dat is Loes niet gewend, want ze is geen auto met hond gewend en ze vindt de hond ook erg aanwezig. Ze zitten op een terras en af en toe loopt er een hond langs waar de hond op reageert. Dat vindt Loes vervelend en de volgende keer kan de hond maar beter thuis blijven.

Niet alleen de hond geeft onrust bij Loes, maar ook het feit dat Leendert niet naar haar luistert. Ze zitten in een verhaal over de corona crisis en Loes geeft aan dat zij haar vader verloren is. Leendert neemt het gesprek over en begint over de familieleden die hij is verloren. Dat zorgt bij Loes voor irritatie, zij had hem nog meer willen vertellen over het verlies van haar vader. Gelukkig is Loes assertief genoeg om Leendert er even later gelijk op aan te spreken. Hij geeft gelijk aan dat hij het niet zo heeft bedoeld. En hier vraag ik mij al af of Loes nog steeds de favoriet is van Leendert.

De volgende kandidate doet gelukkig al snel haar intrede, Jose komt met veel bombarie aan. Ze heeft onderweg een auto ongeluk gehad. Daarom moet Leendert haar een stukje gaan ophalen. Ze heeft ook haar hond meegenomen, waar Loes helemaal niet veel vrolijker van gaat kijken. Gelukkig na eventjes wennen hebben de twee honden wel een goede klik. Loes is wel erg teleurgesteld dat alle aandacht nu naar de honden gaat en of die het wel met elkaar kunnen vinden. Gelukkig hoeft Loes zich er niet lang aan te storen, want Leendert heeft nog wat klusjes. Iemand kan de plantjes gaan verzorgen en de andere kan de bedden verschonen. Loes geeft gelijk al aan dat zij de plantjes niet wil verzorgen, dat vindt ze geen leuk klusje. Leendert baalt hier een beetje van, want hij heeft best wel een grote tuin en als zij bij hem zou komen wonen dan horen de plantjes en werken in de tuin er wel bij. Gelukkig vindt Jose het prima om wel de planten te verzorgen en zo is de verdeling gelijk gemaakt.

Als Leendert de volgende dag vraagt of de taken klaar zijn schiet dit bij Loes in het verkeerde keelgat. Het voelt alsof ze gecontroleerd wordt en dat geeft haar een vervelend gevoel. Alsof zij het niet goed heeft gedaan, omdat de taken allemaal nog niet af zijn. Jose vindt Loes wel erg pittig, maar het ook knap dat Loes zo voor zichzelf opkomt, zij zou dit zelf ook wel willen kunnen. Dan geeft Loes weer aan dat er wel erg veel aandacht is voor de honden, dat die in elk gesprek betrokken moeten worden en heel veel onrust geven. Ze sluit haar geklaag over de honden af met de opmerking: als je van die beestjes houdt is het vast allemaal prima. Ik hoop voor Loes dat ze nooit een hond zal nemen of een partner zal vinden met een hond.

Als Jose en Leendert even samen op pad gaan, wel met de honden uiteraard, besluiten ze een goed gesprek te voeren. Jose heeft besloten dat ze naar huis wil. Ze voelt geen romantische klik, vriendschappelijk wel maar verder niets. Leendert deelt dit gevoel en had dezelfde conclusie getrokken. Terwijl zij wegwaren heeft ook Loes nagedacht. Leendert geeft in de camera aan dat hij ook een gesprek  met Loes moet gaan voeren, maar Loes is hem voor. Ook zij heeft besloten om naar huis te gaan. Ze merkt bij Leendert geen interesse, ze had graag een 1 op 1 date gehad om dingen uit te zoeken, maar dat is er niet van gekomen. Ze hebben alleen even samen gewandeld, maar ook daar ging alle aandacht naar het gooien van een bal met de hond. Leendert is allang opgelucht. Hij hoeft zo zelf het gesprek niet met haar aan te gaan.

Ik heb wel echt medelijden met Leendert. Hoe leuk moet Loes wel niet overgekomen zijn op het filmpje als zij aan de hand daarvan je favoriet is. Ik hoop echt dat er nog een veel leukere komt, want dit was overduidelijk geen klik. Helaas heeft hij nu dan even helemaal geen dames over de vloer, dat is wel erg snel gegaan. Ik hoop dat de volgende langer blijven en ook geen hekel hebben aan honden.

Joy (25 jaar oud) uit Spanje

Ik begon gelijk al heel geïnteresseerd te kijken naar het avontuur van Joy. In het voorstukje zie je hem in bed liggen met een dame en tegen haar zegt hij: ik zou morgen met je willen trouwen. Ik ben heel erg benieuwd tegen wie hij dit zegt. Ik verwacht niet dat het over de eerste kandidate Zoë gaat. Tussen die twee zie ik wel een klik, maar geen liefde. Ik denk dat zij beter vrienden kunnen blijven. Al heeft Zoë wel allemaal signalen onderweg gezien wat haar naar Joy heeft gebracht. Dus wie weet is het toch in de sterren geschreven voor die twee?

Als tweede komt Babette aan bij Joy. Ze komt liftend naar zijn B&B toe, want dat past bij haar. Ze heeft voor Joy geschreven omdat zij ook erg spiritueel is. Ze komt al liftend goed aan op de locatie, maar daarna gaat het al snel mis als ze besluit in een boom te klikken. Daar valt ze door een verkeerde stap helaas uit, waardoor ze haar enkel bezeerd. Met Babette zie ik wel meer een klik, maar ik vermoed dat Joy met deze twee de liefde niet gaat vinden.

Dat vermoeden wordt een beetje bevestigd als Joy aangeeft heel erg uit te kijken naar de komst van 1 vrouw. Hij noemde geen naam, maar het is overduidelijk dat hij vanuit de inschrijvingen een favoriet had. Het doet mij een beetje denken aan de situatie vorig jaar met Martijn. Die had ook gelijk een favoriet en bleef daar maar op wachten. Als het voor Joy net zo mooi gaat eindigen als bij Martijn dan zou het heel geslaagd zijn. Het voorstukje is veelbelovend dus ik vermoed van wel, tenzij hij zo hard van stapel loopt en dat niet juist uitpakt.

Debbie (62 jaar oud) uit Spanje

Debbie is deze week pas 1 aflevering te volgen geweest. De verdeling vind ik erg bijzonder, Walter 5 dagen, Martijn niet en Debbie 1 dag. Maar gelukkig hebben we Debbie nog wel een beetje kunnen volgen. Haar eerste man is Paul, Paul is erg opgewonden en zenuwachtig voor het bezoek aan Debbie, maar wel op een positieve manier. Er is gelijk al een goede klik tussen die twee, want ze komen uit dezelfde buurt in Nederland.

Ook houdt Paul zich goed staande als haar broers langskomen. Toevallig woont 1 van haar broers in de buurt en is die andere bij haar op bezoek. Wat is dat nu toevallig precies tijdens de opnames. Haar broers zijn natuurlijk hartstikke nieuwsgierig naar de nieuwe mannen in het leven van hun zus. Ergens vind ik het nog een beetje kort om al een mening te vormen over het verloop bij Debbie. Ik zag met Paul wel een klik, maar ik denk niet dat zij met hem gaat eindigen. Het lijkt mij wel een leuke vrouw, maar ook niet echt een makkelijke tante. We gaan erachter komen in de komende weken, ik ben erg benieuwd naar de andere mannen die nog gaan langskomen. Ik ben wel blij dat er dit seizoen wel genoeg leuke aanmeldingen voor Debbie zijn gekomen, waardoor ze dit jaar wel de uitzendingen heeft gehaald. 

Martijn (47 jaar oud) uit Thailand

Van Martijn hebben we helaas deze week nog niets gezien, maar hij zat wel in het voorstukje voor volgende week. Dus volgende week heb ik vast wel een mening over alles dat er bij Martijn staat te gebeuren.

Ik moet nu eventjes het weekend gebruiken om bij te komen van alle ongemakkelijkheden tijden de eerste week van B&B vol liefde. Ik heb echt een haat/liefde verhouding met ongemakkelijke televisie. Ergens ben ik er heel erg fan van, maar soms kan ik het ook echt niet aanzien. Ik hoop voornamelijk nog een beetje op drama, zoals: ‘dit is mijn grens en daar ga jij niet overheen’.

Tot volgende week!

Niks missen en meepraten over B&B Vol Liefde? Word lid van onze Facebook-groep!