B&B Vol Liefde: Martijn gedraagt zich kinderachtig en Bram zoekt wife material
Bron: RTL

B&B Vol Liefde: Martijn gedraagt zich kinderachtig en Bram zoekt wife material

Geschreven door Natasja Landman

Elke zaterdag blikt Natasja terug op de voorbije week in B&B Vol Liefde.

Petri (59 jaar oud) uit Frankrijk

Ik was niet verbaasd dat het deze week weer bergafwaarts leek te gaan bij Petri. Waar het vorige week nog heel leuk leek tussen haar en Thomas komen we er deze week al snel achter dat er toch wat strubbelingen waren. Thomas had in de avond aan Petri gevraagd of hij haar een kus mocht geven, dat mocht wel maar alleen op haar wang. Daarna zaten zij samen televisie te kijken en vond ze dat Thomas veel te dichtbij zat. Daar heeft ze hem op aangesproken en toen is hij opgeschoven. Ze denkt dat ze hem misschien verkeerde signalen heeft gegeven.

Gelukkig pakken ze wel weer de goede vibe op als Thomas haar helpt met haar computer problemen. Ze voelt zich schuldig naar hem toe, omdat ze het zo druk heeft. Als ze samen op pad gaan ondervraagt ze hem weer eens. Wat ze vervelend vindt is dat hij niets terugvraagt. Dat deden de vorige mannen ook al niet. Nu wil ik niet alle mannen onder één kam scheren, maar ik vind dit wel typisch mannengedrag. Tijdens het eten hebben ze wel een goed gesprek, ze vraagt hem naar zijn rol in de B&B. Hij wil haar graag helpen, maar dat hoeft van haar natuurlijk niet. Zij doet het liever alleen. Hij is wel een eigen ondernemer dus kan daar ook wel werk houden. Dat scheelt wel heel veel.

Thomas houdt wel van eerlijkheid, ze bespreken wat ze van elkaar vinden. Thomas vindt haar een aantrekkelijke vrouw, dat zorgt bij haar voor meer zelfvertrouwen. Het is leuk om te horen dat een man haar leuk vindt. Zij vindt hem niet aantrekkelijk, maar wel een leuke man. Dat is voor hem iets minder leuk om te horen. Gelukkig spreken ze ook nog even de situatie van het dichtbij elkaar zitten uit. Thomas zag er niets slechts in, in de auto zitten ze dichter op elkaar. Hij gaat er wel meer rekening mee houden.

Ik verwacht echt dat Petri alleen gaat overblijven. Het leek even heel leuk en goed te gaan met haar en Thomas, maar toch denk ik dat dit niets gaat worden. Ik zou het ze wel beide gunnen, maar dan moeten ze in de laatste paar afleveringen toch echt nog iets meer loskomen.

Bram (30 jaar oud) uit Zweden

Bram wil die avond bbq’en bij het meer. Suus en Carolien gaan daar de boodschappen voor halen en dan kan Bram even nadenken. Hij vindt Suus heel leuk, maar hij heeft meer behoefte aan een volwassenere vrouw. Hij vindt het zo fijn dat Carolien wat opgeruimder en zorgzamer is en dat is wat hij zoekt. Veel tijd om na te denken heeft hij niet, want al snel staat Anna voor de deur. Anna woont zelf ook in Zweden, alleen aan de hele andere kant. Er is op dat moment geen huisje beschikbaar, maar dat vindt Anna helemaal niet erg. Zij wil graag in haar eigen tent slapen en samen met Bram gaat ze deze opzetten. Zo op het eerste gezicht is Anna de vrouwelijke Bram. Qua uiterlijk, maar ook een beetje qua houding. Als de rest nog zit te bbq’en besluit Anna zich terug te trekken om te gaan naakt zwemmen.

Suus voelt zich steeds onzekerder, want ze ziet ook dat de andere vrouwen goed bij Bram passen. De volgende dag hadden ze eigenlijk van te voren besproken om samen op date te gaan. Alleen als de rest vraagt wat er die dag op de planning staat noemt Bram dit niet. Zij krijgt hierdoor het gevoel dat hij er geen zin in heeft. Suus vat dit op als een voorbode dat zij bijna weg moet. Ze besluit het er met Bram over te hebben, wat ik wel echt super knap vind voor iemand van haar leeftijd. Hij vindt het super met haar, maar hij gaat leeftijdsverschil steeds lastiger vinden. De laatste dagen heeft hij alleen gemerkt dat hij behoefte heeft aan iemand die volwassener is en een kinderwens hebben. Dat is wat hij ook graag wil in de toekomst.

Ook al is Bram al erg gecharmeerd van Carolien wordt er ook iets aangewakkerd door Anna. Carolien ziet hij echt als “wife material” en Anna is meer vrijgevochten wat hem ook erg aanspreekt. Hoe hij over Carolien spreekt laat mij vermoeden dat hij haar gaat kiezen als degene die het langste overblijft. Afhankelijk van hoe zij er zelf naar kijkt natuurlijk. Nadat Bram Suus naar de bushalte heeft gebracht heeft hij een 1 op 1 gesprek met Carolien. Hij vraagt haar hoe het gaat en zij vindt het heel erg goed en relaxt gaan. Beide vinden ze elkaar leuk en zijn ze wat zoeken. Anna is wel meer zijn type, maar misschien lijkt zij teveel op hem.

Ik vind het bij Bram de juiste kant op gaan. Ik vond hem met Suus ook heel leuk, maar ik snap wel dat hij een volwassenere vrouw zoekt voor zijn kinderwens. Anna vind ik ook wel heel erg bij hem passen qua dezelfde mindset, maar misschien heeft hij juist meer een soort Carolien nodig. Ze lijkt het wel heel leuk met hem te vinden en het lijkt wederzijds te zijn dus ik hoop alleen maar dat het uitgroeit tot iets moois.

Walter (54 jaar oud) uit Frankrijk

Walter en Corina beginnen deze week met een moment voor hunzelf. Corina denkt dat ze niet de echte Walter ziet. Al snel komt er een einde aan de rust. Alexandra is onderweg naar de B&B van Walter. Zij geeft tantra massages en lijkt zo op het eerste gezicht wel goed bij Walter te passen. Als Alexandra daar aankomt gedraagt Corina zich erg onwennig, ze doet een beetje alsof zij de vrouw des huizes is. Alexandra trekt zich daar weinig van aan en voelt zich al helemaal thuis. Ze staat gelijk al op de banken te dansen. Dat vind ik dan weer erg raar voor iemand die net aankomt.

De volgende dag hangt er heel veel spanning in de lucht. Er is blijkbaar een aanvaring geweest tussen Corina en Alexandra en Corina is even weggevlucht. Walter voelt die spanning heel goed. Alexandra vindt dat Corina haar als een kind behandeld heeft bij binnenkomst. Die geeft aan dat ze dit alleen maar uit goede bedoeling deed. Walter bespreekt met de dames de markt, beide willen graag meegaan. Even later hangt er weer een slechte sfeer. Blijkbaar heeft Alexandra toen Walter weg was aangegeven bij Corina dat ze alleen met Walter naar de markt wil. En heeft ze deze boodschap ook nog eens niet zo aardig verwoord. Walter wil graag met zijn alle naar de markt gaan, de 1 op 1 momenten zullen later nog komen.

Op de markt staat iemand gitaar te spelen en Alexandra is gelijk weg om daar naar te gaan luisteren en dansen. Corina wordt er vermoeid van en vindt de energie veel te veel. Walter vindt het wel leuk en zou normaal gesproken ook hebben meegedanst, maar vandaag had hij er even geen zin in. Corina krijgt een pukkel op haar neus en Alexandra geeft aan dat dit komt omdat ze haar neus teveel in andermans zaken stopt. Wat een onwijs stomme uitspraak is dat. Walter voert uiteindelijk een interventie gesprek met Alexandra. Hij denkt dat zij trucjes uithaalt en hem daarmee probeert te verleiden. Het is een heel open gesprek, maar zij vindt zijn conclusie wel erg heftig. Ze is er pas 2 dagen. Zij had het gevoel dat Corina en Walter al zo op elkaar waren ingespeeld en echt 2 handen op 1 buik zijn. Uiteindelijk moet ze zelfs huilen, omdat ze altijd andere voor haarzelf plaatst.

Ik vind het echt een hoop onzin. Ik heb nog nooit iemand gezien die zo raar ergens binnenkomt. Corina deed een beetje aftastend in het begin, maar dat vind ik ook niet zo gek. Het is ook raar als iemand net nieuw is in de groep. En dat er dan na het avondeten even afgewassen en opgeruimd moet worden is logisch. Dat je dan als nieuwe gaste niet eens aanbied om te helpen vind ik ook raar. En dat je dan op de eerste avond al op de banken gaat dansen bij iemand die je niet kent vind ik ook bijzonder. Dit wordt zeer zeker geen match en ik denk dat Alexandra weer snel naar huis gaat. Met Corina zie ik ook geen match, maar wel meer dan met Alexandra. Ik vind het wel fijn dat Corina iets minder druk is geworden dan haar eerste dag daar.  

Marian (68 jaar oud) uit Portugal

Bij Marian zijn er nog steeds de 3 mannen. Tom, de nieuwste man uit het gezelschap is heel erg druk. Toch vindt Marian hem wel leuk en interessant. Volgens Ed kan dit nooit een match zijn. In een hobby winkel wil Tom wat verf kopen om een schilderij te maken. Van Marian mag hij geen grote potten verf kopen. Hij vindt dat grappig. Marian is een hele rijke vrouw en dan doet ze moeilijk over een grote pot verf. Volgens Tom is dat nu eenmaal de manier om rijk te worden en te blijven.

Als ze terugkomen van de winkel gaat Tom beginnen aan het schilderij. Hij loopt hier heel erg over te klagen, want het lukt hem niet om te verven met zijn goedkope verf en kwasten. In de avond komen de vrienden van Marian langs. Tom heeft er helemaal niets mee. Ed kan met iedereen wel opschieten en Olof vindt het ook wel prima ook al hebben die vrienden veel meer geld dan hij. Voor Marian is het wel belangrijk dat de mannen een klik hebben met haar vrienden. In de avond gaat Tom optreden in de strandtent en krijgt daarbij hulp van Ed, Olof en Marian. Gezamenlijk noemen ze zich de Golden Oldies.

Het ziet er wel heel gezellig uit met zijn alle, maar het is natuurlijk veel te druk daar. Tom past absoluut niet bij Marian, maar is wel grappig om te zien hoe hij de boel een beetje opstookt. Ik vermoed wel dat hij volgende week naar huis gaat. Ik hoop dat zijn schilderij nog afkomt met zijn goedkope verf en kwasten.

Leendert (68 jaar oud) uit Belgie

Leendert moet erg wennen aan Susanne. Ze is erg druk en tijdens het uitlaten van de honden gaat ze zingen. Gelukkig hebben ze elkaar daar wel een beetje in gevonden. Leendert besluit te gaan piano spelen, zodat Susanne kan zingen. Het enige dat heel de tijd niet zo goed loopt zijn de 2 honden. Er is heel de tijd gedoe tussen die 2. Als Susanne bezig is met het oplossen van het probleem tussen de honden geeft Leendert aan dat hij het lastig zou vinden om met haar een relatie op te bouwen als het niet goed loopt tussen de honden. Wat een gedoe iedere keer met die honden.

Als ze samen een middag weg gaan besluit Leendert zijn hond thuis te laten, zodat alleen de hond van Susanne mee kan. Ik vind het wel lief van hem aangeboden, maar uiteraard gaat ook dit niet goed. Als Susanne haar hond vastbindt aan de boom om even de supermarkt samen in te gaan besluit de hond te ontsnappen. Gelukkig is de hond snel terecht. Als ze weer bij Leendert thuis komen heeft zijn hond zichzelf ingesloten in het huis. Het is echt altijd wat.

Leendert voelt geen klik met Susanne. Hij vindt haar beslist en beladen. Ze hebben veel lol gehad samen en hebben ook wel wat gezamenlijke interesses. Toch voelt Leendert het niet en besluit hij Susanne naar huis te sturen. Als hij weer alleen is besluit hij die tijd te gebruiken om een oude bekende een berichtje te sturen. Hij stuurt Thalia een berichtje om te vragen hoe het met haar gaat. Ik heb zo geen zin dat Thalia weer terug komt. Ik was eigenlijk wel blij toen zij wegging. Al vermoed ik dat Leendert iemand anders geen kans meer gaat geven en alleen nog met zijn hoofd blijft bij Thalia. Hij wil vast weer gaan uitzoeken of dat iets kan worden voordat hij iemand anders een kans kan geven.

Joy (25 jaar oud) uit Spanje

Bij Joy is het nog steeds erg druk met zijn 4 dames. Gelukkig voor hem vraagt Esra zich sowieso al af wat zij daar nog doet. Ze wil voor zichzelf kiezen en bespreekt met Babette dat ze wil weg gaan. Bij dat idee vindt ze rust. Babette denkt dat zij hetzelfde gaat doen. Ze heeft veel gegeven, maar ze krijgt er niets voor terug, er is geen balans. Ze merkt aan Joy dat hij het nodig had dat er frisse energie in huis kwam. Ondertussen bespreekt Esra met Joy dat ze naar huis gaat. Hij snapt dit en voelt zich opgelucht door deze beslissing. Ook Babette bespreekt vervolgens met hem dat ze naar huis gaat en ook daar heeft hij geen problemen mee. Esra gaf Joy nog wel mee dat ze een connectie zag tussen hem en Dani. En die connectie voelt Joy ook.

Het is gelijk wat rustiger nu Esra en Babette weg zijn, maar het gaat al snel nog wat rustiger worden. Elise ziet dat Joy meer aangetrokken is tot Dani en zij hem ook leuk vindt. Ze wil dat niet in de weg zitten, maar wil het nog een beetje aftasten. Helaas voor haar heeft Joy inmiddels al met Dani besproken dat hij de laatste dagen alleen met Dani wil zijn. Hij bespreekt dit met Elise en zij geeft aan dat ze dit al aan voelde komen. Ze wil die avond nog blijven, maar gaat dan morgen weg. Dani is intussen wel blij met de tijd die ze met Joy alleen gaat krijgen. Alleen heeft zij het vermoeden dat Joy al verder in zijn gevoelens voor haar dan zij voelt voor hem.

Het gaat deze week ineens hard bij Joy. Van 4 vrouwen ineens naar 1 vrouw die overblijft. We zagen natuurlijk wel allang aankomen dat Joy een favoriet had en hard van stapel zou gaan lopen. Gelukkig pakt het wel uit zoals hij gehoopt had. En lijkt het allemaal positief te zijn tussen die 2. Ik hoop dat hij haar niet gaat benauwen door toch echt te hard van stapel te gaan lopen.

Debbie (62 jaar oud) uit Spanje

Tussen Debbie en Paul loopt het nog steeds goed. Paul vraagt zelfs aan haar of hij die dag al een kus gehad heeft, ik vind het zo schattig. Hij geeft aan dat ze hem de vorige ochtenden steeds een kus gaf, dus dat hij er nu vanuit gaat dit te blijven krijgen. Debbie geeft aan dat ze nog geen gevoelens heeft voor Paul, maar er is wel iets. Ze mist alleen een beetje spanning, maar wie weet komt dat bij de volgende man. Want eindelijk komt Harry aan bij Debbie. Degene waar ze al de hele tijd naar uit heeft gekeken. Al snel blijkt dat ze gemeenschappelijke vrienden hebben en dat is niet het enige. Hij heeft een relatie gehad met haar beste vriendin.

Uiteraard doet Debbie wat alle vrouwen zouden doen. Ze gaat navraag doen bij haar vriendin ook al is die relatie 12 jaar geleden. De eerste worden van haar vriendin zijn: pas op. Dat voorspelt niet veel goeds en daar ben ik alleen maar blij om. Nog steeds team Paul hier! Ze is fysiek wel meer tot Harry aangetrokken dan tot de mannen die eerder langs zijn gekomen, maar ze vindt ook dat hij te perfect is. Het lijkt allemaal te mooi om waar te zijn.

Al snel zoekt ze weer haar veilige haven Paul op. Ze vertelt tegen hem dat Harry binnen is en dat hij een relatie heeft gehad met haar vriendin. Paul vermoed dat Debbie vast snel die vriendin gaat bellen, maar dat heeft ze al gedaan. Ze vertelt dat die vriendin niet alleen maar positief was over Harry. Harry is te wanhopig op zoek naar een vrouw. Debbie wil die avond met zijn 3e eten. Paul vindt het allemaal allang prima en maakt zich nog niet te veel zorgen over de situatie. Voordat ze gaan eten gaat Paul eerst even Harry ontmoeten. Hij snapt wat Debbie bedoelt en vermoed dat zij wel snel door Harry heen gaat prikken. Tijdens het eten doet Paul een beetje ondeugend. Debbie vindt het wel grappig, maar ook niet helemaal gepast dat Paul Harry zit te pesten met zijn vele relaties.

Het ondervragen van haar vriendin is voor Debbie niet voldoende. Ze besluit Harry ook nog even te gaan stalken via social media. Aan de hand daarvan vraagt ze zich af of hij echt wel voor haar is gekomen. De hele situatie integreert haar wel. Ze vraagt ook nog aan Paul wat hij ervan vindt. Paul geeft aan dat hij meer concurrentie ziet dan bij de andere mannen en dat ze het maar moet aankijken. Wat een schatje is die Paul toch ook. Ik vermoed dat hij helemaal niets te vrezen heeft. Dat gaat niets worden tussen Debbie en Harry. Zij vindt hem te perfect en dat zal zo blijven. Ook de waarschuwing van haar vriendin zal ze waarschijnlijk niet meer gaan vergeten. Ergens hoop ik dat ze hem snel wegstuurt zodat ze nog wat tijd met Paul alleen heeft.

Martijn (47 jaar oud) uit Thailand

Martijn en Tamara lijken redelijk goed te klikken. Ze voeren open hartige gesprekken over onder andere het ongeluk dat hij gehad heeft en de littekens dat hij daaraan heeft overgehouden. Na dit open hartige gesprek heeft hij voor Tamara geregeld dat ze kan gaan paardrijden. Daar geniet zij heel erg van en dat vindt hij fijn. Hij voelt zich heel erg relaxt bij haar, veel meer dan bij de andere vrouwen. Die avond moet Martijn zijn favoriete club voetballen en dat kijkt hij in de zaak. Tamara vindt het leuk om hem eens van een andere kant te zien als hij zo op gaat in het voetbal kijken.

Samen gaan ze naar een soort dierentuin hij komt tot rust bij de olifanten. Zij voelt zich vertrouwd genoeg om tegen Martijn te vertellen dat ze ernstig ziek is geweest. Hij vindt het heel erg mooi van haar dat ze dit verteld. Hoe leuk het allemaal ook overkwam zo erg slaat de sfeer ineens om. Het enige jammere is dat wij dit niet hebben kunnen zien. We horen daarna alleen de verhalen van hen erover. Op de terugweg vanaf het dierenpark was het blijkbaar ongemakkelijk in de auto. Het was al erg donker en Martijn moest zich focussen op de weg, waardoor zij wat stiller was in de auto om hem te laten focussen. Wel had ze uitgesproken dat ze honger had en later wat wilde gaan eten. Hij heeft haar toen alleen achtergelaten en is naar zijn huis vertrokken. Zij is daar kwaad over, want ze moest nu zelf maar uitzoeken wat ze zou gaan eten. Hij vindt dat zij zich later ook alleen moet kunnen vermaken als ze daar zou wonen.

Het is natuurlijk lastig dat wij niet precies weten wat er nou gebeurt is. Het klinkt erg overtrokken als het alleen gaat over haar alleen laten tijdens het eten. Wel snap ik dat zij daar niet van gediend is. Als je een leuke date hebt gehad en je moet het verder maar zelf uitzoeken. Daar ben je natuurlijk niet voor naar Thailand gekomen. Die hele discussie geloof ik verder ook wel. Het werd mij wel weer heel erg duidelijk dat Martijn echt alleen moet blijven. Maar wat er daarna gebeurt vond ik niet te geloven. Eerst loopt hij al steeds weg, omdat hij heel erg kwaad wordt als hij haar ziet. Vervolgens besluit zij om weg te gaan en neemt hij niet eens afscheid. Ik vind het echt stom dat ze dit niet als volwassenen kunnen oppakken.

 

Wat was dit een bijzonder 6e week. Ik kan nog steeds niet geloven dat we bijna bij het einde zijn. Ik ben heel erg benieuwd wie Debbie en Bram nog gaan kiezen. Ik hoop dat zij nog wel op tijd de andere persoon gaan wegsturen zodat ze nog wat tijd alleen hebben met degene die overblijft.