B&B Vol Liefde: Walter is op zoek naar spirituele aanrakingen en Debbie doet een tweede poging!
Bron: RTL / Blue Circle

B&B Vol Liefde: Walter is op zoek naar spirituele aanrakingen en Debbie doet een tweede poging!

Geschreven door Natasja Landman

In de aftrap aflevering van B&B Vol Liefde maakte wij kennis met elf B&B eigenaren. Vijf vrouwen en zes mannen zijn op zoek naar de liefde en wagen zich aan dit avontuur. In deze aflevering stelde de deelnemers zich voor en vanaf nu kan er volop worden geschreven mocht je geïnteresseerd zijn in één van de deelnemers. Alleen degene met de meeste aanmeldingen zullen ook echt te zien zijn tijdens de uitzendingen komende zomer. Ik stel jullie hieronder voor aan de elf deelnemers.

Petri (59 jaar oud) uit Frankrijk

Petri heeft inmiddels 1,5 jaar een B&B in Frankrijk. Ze is al 12 jaar alleen en heeft behoefte aan een leuke man. Ze zoekt iemand die positief in het leven staat, waar ze goede gesprekken mee kan voeren en het leven een stukje mooier maakt. Haar hobby is lezen en dat blijkt wel uit het feit dat ze al haar kamers genoemd heeft naar Franse schrijvers.

Petri komt op mij over als een sterke vrouw, wat misschien de zoektocht naar de liefde ook weer moeilijker maakt. Zij is al zoveel jaren alleen en weet het al jaren prima te redden in haar eentje, door haar zelfstandigheid heen prikken zal lastig worden voor de mannen. Ik gun Petri echt de liefde van haar leven, maar ik vermoed dat zij uit eindelijk niet geselecteerd gaat worden vanwege te weinig aanmeldingen. Wel hoop ik dat tussen de aanmeldingen die zij zal ontvangen er iemand zit die haar aanspreekt. 

Bram (30 jaar oud) uit Zweden

Bram woont nu 1 jaar in Zweden en heeft een heel paradijs voor zichzelf gecreëerd. Hij hoeft nooit meer naar de supermarkt voor eten, want alles groeit op zijn eigen land in zijn moestuin. Bijna alles in zijn B&B is van natuurlijke materialen en heeft hij zelf gemaakt. Hij zoekt een dierenliefhebster en een vrouw die geïnteresseerd is in het hebben van een moestuin. Hij zoekt absoluut geen modepopje of iemand die oppervlakkig is. 

Bram had net zo goed mee kunnen doen aan het nieuwe internationale seizoen van Boer Zoekt Vrouw, maar wie weet als dit niks wordt kan dat in de toekomst nog. Al vermoed ik dat Bram genoeg aanmeldingen gaat krijgen van vrouwen die graag in Zweden willen gaan wonen en met alle liefde samen in de moestuin willen gaan werken. Ik ben wel benieuwd wat voor type vrouwen er zullen reageren op Bram. Ik verwacht een soort yoga liefhebsters, maar dat kan ik ook helemaal mis hebben. Ik zou het ergens ook wel weer juist leuk vinden als er vrouwen schrijven die niets hebben met die moestuin, maar waarschijnlijk zou Bram die nooit uitkiezen. 

Milu (30 jaar oud) uit Portugal

De jongste vrouw die zich heeft opgegeven is Milu. Milu runt nu twee jaar een B&B in Portugal, naast het huis van haar moeder. Haar moeder is een goede vriendin van haar, maar ze loopt gelukkig niet de deur plat. Milu is op zoek naar een zorgzame man, maar wel iemand die tegengas kan geven. Ook zoekt zij een ondernemende, ambitieuze en initiatiefrijke man.

Art ging persoonlijk bij haar op bezoek en eigenlijk dacht ik gelijk: zij passen wel bij elkaar! Dus mocht Art nog single zijn kan hij zich misschien zelf opgeven voor Milu. Dat lijkt mij nou echt een leuke twist, maar anders verwacht ik dat zij ook wel genoeg aanmeldingen zal ontvangen.

Walter (54 jaar oud) uit Frankrijk

Walter heeft niet gezegd hoe lang hij al een B&B runt in Frankrijk, maar kan wel wat vrouwelijke invloed gebruiken in zijn huis. Hij noemt het zelf een Hans en Grietje huisje, maar ik zou het eerder als een donkere grot willen omschrijven. Walter zoekt iemand, omdat samen altijd leuker is dan alleen. Tantra is een belangrijk onderdeel in zijn leven. Hij vindt het belangrijk dat de vrouw in zijn leven iets heeft met spiritualiteit en met tantra. Hij wil graag energie uitwisselen met een vrouw door yoga en aanrakingen.

De helft van de tijd had ik geen idee waar Walter het over had en wat hij precies bedoelde met zijn energie uitwisselen en tantra en aanrakingen, maar er zullen vast vrouwen zijn die hem precies begrijpen en voor hem gaan schrijven. Al verwacht ik niet dat er genoeg vrouwen gaan schrijven waardoor hij gevolgd gaat worden aankomende zomer. En ik zit ook in een tweestrijd of ik zou willen dat Walter gevolgd gaat worden. Aan de ene kant ben ik heel benieuwd hoe dat gaat met zijn aanrakingen en spiritualiteit, maar ik ben ook heel erg bang voor hele ongemakkelijke televisie. 

Corine (54 jaar oud) uit Frankrijk

Corine is hard bezig om haar B&B op te gaan starten. Samen met haar 24(!) wolfshonden woont zij in Frankrijk. Ze is een echte natuurfreak, maar dat bedoelt ze niet negatief. Ze zoekt een stoere man met een kettingzaag en niet iemand met een poetsdoek. Ook zoekt zij iemand die houdt van honden, maar dat lijkt mij logisch als je er 24 hebt rondlopen. Ook moet de man van haar leven respect hebben voor de natuur, stoer, lief en betrouwbaar zijn. En als laatste: ze zoekt een lekkere spetter!

Ik zou het Corine zo gunnen om de liefde te vinden. Het lijkt mij een hele lieve en stoere vrouw met een klein hartje. Een naam die eigenlijk gelijk in mij op kwam bij het zien van Corine was Richard van seizoen twee van B&B Vol Liefde. Volgens mij zou zij best wel eens op hem kunnen gaan lijken als we haar zoektocht naar de liefde gaan volgen. Ik verwacht een grote mond, maar een klein hartje. Ik betwijfel of ze echt genoeg aanmeldingen gaat ontvangen, maar dat zal met de tijd duidelijk moeten worden.

Marian (68 jaar oud) uit Portugal

Marian woont al 20 jaar in Portugal. Sinds een tijdje heeft zij een nieuwe B&B. En dit is geen kleine B&B, maar echt een mega huis met heel veel luxe. Ze is twee keer getrouwd geweest, de eerste keer met een hele jaloerse man. Toen ze van hem was gescheiden liep ze tegen haar tweede man aan, een Engelsman en echt de liefde van haar leven. Helaas is hij nu een aantal jaren geleden overleden.

Marian zoekt een nieuwe man en is op zoek naar een Bourgondiër, dierenliefhebber, lieve, succesvolle en beschermende man. Art vraagt terecht of ze niet bang is dat er mannen gaan schrijven die uit zijn op haar geld, maar ze denkt dat ze dat wel zal aanvoelen als iemand niet oprecht is. Ik hoop echt dat er leuke, vlotte mannen op haar gaan reageren. En niet alleen maar mannen die met pensioen zijn en willen genieten van de rust in de zon van Portugal, daar is Marian echt nog te vlot voor.

Leendert (68 jaar oud) uit België

Leendert woont nu drie jaar in België en runt een B&B in een oude watermolen. Hij is wat op leeftijd, maar gaat zeker niet achter de geraniums zitten. Hij beweegt nog veel, tennist en is geestelijk jonger dan zijn leeftijd. Hij zoekt een leuke muziekliefhebber die ook nog sportief is. Hij zoekt geen vrouw die mee gaat helpen in de B&B. Het mag wel, maar het hoeft niet.

Ik vind Leendert echt een lieve man, hij runt een B&B in België dus ook niet eens zo ver weg. Als er vrouwen zijn die niet al te ver weg willen vanwege familie in Nederland zou dit ideaal zijn. Het is dat Leendert en Marian beide een eigen B&B runnen, maar anders hadden zij het misschien samen nog wel kunnen proberen. Ze zijn op leeftijd, maar gedragen zich allebei niet zo en zijn nog erg sportief.

Joy (25 jaar oud) uit Spanje

De jongste man die meedoet is Joy uit Spanje. Hij is net begonnen met zijn B&B en heeft in totaal drie gebouwen waar in totaal 25 mensen kunnen slapen. Joy staat iedere dag voor zonsopgang op en is volledig bezig met wat hij wil doen en niet met wat moet. Hij zoekt een sportieve, spontane en avontuurlijke vrouw die hij hopelijk over een tijdje ten huwelijk kan vragen. 

Ik vraag mij bij Joy af of hij het echt nodig heeft om mee te doen aan dit programma. Hij is nog zo jong en hij zegt zelf ook al dat hij aan aandacht geen gebrek heeft. Ik kan het mij gewoon moeilijk voorstellen dat hij niet zelf een vriendin zou kunnen vinden.  Ik snap ook best wel dat hij misschien graag een Nederlandse vriendin zou willen vanwege de taalbarrière met Spaanse vrouwen. Ik denk dat Joy wel veel aanmeldingen gaat krijgen van jonge meiden die heel graag naar het buitenland willen verhuizen.

Michiel (50 jaar oud) uit Frankrijk

Michiel runt zes jaar een B&B in Frankrijk. Hij heeft samen met zijn ex meegedaan aan Ik Vertrek. Hij is dus wel gewend om voor de camera te verschijnen. Hij runt samen met zijn ex de B&B, maar woont daar alleen. Zijn ex woont ergens anders en ze zijn niet financieel van elkaar afhankelijk. Art stelde hier goede kritische vragen over, omdat ze niet dezelfde situatie willen als vorig seizoen met Hans en Libera. Michiel is biseksueel en staat open voor zowel vrouwelijke als mannelijke aanmeldingen. Hij zoekt iemand die sportief is en sterk in zijn/haar schoenen staat.

Het lijkt mij wel een hele onderneming als er zowel mannen als vrouwen zouden reageren op hem. Dan komen er straks twee mannen en twee vrouwen bij hem logeren, dat lijkt mij een bijzondere situatie maar ook juist wel leuk. Ik gun het Michiel wel heel erg om de liefde te vinden. Zijn ex denkt dat een man beter bij Michiel zal passen dan een vrouw en zelf kreeg ik ook een beetje dat idee na het gesprek met Art en zijn ex.  

Debbie (62 jaar oud) uit Spanje

Debbie woont sinds 2005 in Spanje en runt een kleurrijke B&B met twee huizen en verschillende soorten woonwagens in de tuin waar ook gasten kunnen verblijven. Fans van het programma kunnen Debbie herkennen, zij zat ook bij de deelnemers van het eerste seizoen van B&B Vol Liefde, maar kreeg niet het gewenste aantal aanmeldingen binnen om mee te doen met het eerste seizoen. Zij was alleen te zien in de aftrap aflevering van seizoen 1. Dit seizoen waagt zij weer een kans en is op zoek naar een maatje die sociaal, ondernemend, stoer, groot en blij is.

Ik zit een beetje in een tweestrijd met wat ik er van vind dat zij weer mee doet. Aan de ene kant gun ik het haar van harte dat er nu wel de mannen reageren waar ze interesse in heeft. Aan de andere kant vind ik ook wel dat zij haar kans nu heeft gehad. Nu is het eigenlijk tijd voor andere deelnemers om zich te kunnen laten zien. En ik vraag mij wel af of er nu dan ineens zoveel andere mannen zullen reageren dan tijdens seizoen 1. Dat verwacht ik eigenlijk niet.

Martijn (47 jaar oud) uit Thailand

Martijn runt nu 3 jaar een B&B in Thailand en is daarmee de deelnemer die het verst weg is gevestigd. Hij runt een typisch Nederlandse B&B die volledig vol hangt met oranje vlaggetjes en waar de menukaart bestaat uit bitterballen en stamppotten. Hij kan wel wat vrouwelijk inzicht gebruiken in zijn B&B want het ontbreekt nog een beetje aan fleur in de kamers. Hij is nu 7 jaar alleen en wil mee doen aan dit avontuur om een Nederlandse vrouw te vinden. Hij wil graag goede gesprekken voeren en dat is door de taalbarrière lastig met Thaise vrouwen. 

Ik vind het wel heftig dat er iemand uit Thailand helemaal mee doet. Ik vraag mij gelijk af of Art daar dan ook op bezoek gaat of dat hij alleen maar met hem zal gaan videobellen als het reguliere seizoen gaat beginnen. Er zullen vast wel vrouwen schrijven op Martijn die in zijn voor avontuur en graag naar Thailand zouden vertrekken om het daar te bekijken. Het lijkt mij alleen wel heftig als het na 24 uur al niet zou klikken. Dan ben je bijna langer onderweg geweest dan dat je bij Martijn bent geweest.

Wie er in het volgende seizoen te zien gaan zijn zullen we rond de zomer pas achter gaan komen als het seizoen op RTL4 zal worden uitgezonden. Mijn verwachting is dat er net als vorig jaar weer acht deelnemers uitgekozen zullen worden. Ik verwacht dat Petri, Walter en Corine niet in het seizoen te volgen zullen zijn. Ik hoop natuurlijk wel dat er misschien tussen de aanmeldingen wel een liefdespartner zal zitten voor degene die niet tijdens het seizoen te zien gaan zijn.  

Niks missen en meepraten over B&B Vol Liefde 2023? Word lid van onze Facebook-groep!