GTST-blog: Jonathan en Merel vinden Margriet
Bron: RTL / Jasper Suyk

GTST-blog: Jonathan en Merel vinden Margriet

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

Merel heeft het afgesloten politiedossier over de kettingbotsing gestolen en gaat zelf op onderzoek uit. Ze gaat langs bij Jonathan om verhaal te halen, maar hij neemt haar niet serieus. Merel is er achter gekomen dat Margriet uit de taxi is gestapt en terug is gelopen in de richting van de boot. Ze spreekt weer met Jonathan af in CS. Daar vraagt ze of Jonathan zijn moeder na de bruiloft nog heeft gezien.

Als Jonathan antwoord dat dit niet het geval is, stelt Merel voor om contact met haar te zoeken. Jonathan stemt hiermee in en wilt een lunch met haar organiseren. Hij probeert Margriet, maar die zegt dat ze het te druk heeft. Merel geeft aan dat ze haar echt moet spreken, dus weet Jonathan wel iets anders. Margriet gaat naar de Bridge club en loopt dan altijd dezelfde route. Jonathan en Merel gaan daarheen en wachten Margriet op.

En dan gebeurt het. Ze komen oog in oog te staan met Margriet en gaan met haar in gesprek. Jonathan begint over haar schoen die was gevonden na het ongeluk. Vervolgens vraagt Merel of ze die had uitgetrokken of dat ie bij iemand in de auto lag. Margriet geeft hier geen antwoord op en wilt weglopen. Jonathan probeert haar tegen te houden. Uiteindelijk bekent ze toch dat zij verantwoordelijk voor de kettingbotsing.

Waar is Mats?

Rik is aan het werk in BOKS en wordt gebeld door Bing met de vraag of Mats is komen opdagen. Daarop zegt Rik dat hij hem nog niet heeft gezien. Hij maakt een drankje klaar voor Elisa die dat bij hem heeft besteld en geeft aan dat hij Bing nog zo heeft gewaarschuwd om Mats aan te nemen.

Elisa vindt dat Rik eerst met hem moet praten voordat hij hem ontslaat. Ondertussen is Mats in de Praktijk. Hij is gewond geraakt. Als Luuk hem tijdens de behandeling te veel vragen stelt, vlucht hij weg. Hij gaat naar CS om te kijken of Shanti er is. Wanneer dat niet het geval is, gaat hij weer weg. Dan ziet Rik hem lopen en achtervolgt hem. Rik schrikt als hij ziet dat Mats in een tent slaapt en dus op straat leeft.

Co-ouderschap

Manu is ziek en wilt graag met James spelen. Nina zegt dat het niet kan en dat hij moet uitzieken. Als Manu Monica heeft gebeld om te zeggen dat hij niet komt, zegt hij doei mama tegen haar. Nina schrikt ervan en is verdrietig. Wanneer ze aan Manu keel snoepjes geeft, zegt Manu dankjewel mama om het goed te maken. Nina geeft aan dat het oké is dat hij mama zei tegen Monica. Maar Manu vindt dit niet, omdat hij Nina echt als zijn moeder ziet.

Daarop zegt Nina dat het zo is, maar dat Monica ook zijn moeder is. Ook maakt ze hem duidelijk dat ze het fijn vindt dat ze elkaar leuk vinden. Even later als Nina bezig is met yoga, komt Bing binnen en zegt dat hij Monica heeft gesproken en dat ze graag met hun wilt praten over co-ouderschap. Nina is hier eerst woedend over, maar begrijpt uiteindelijk dat Monica een omgangsregeling wilt.

Bing heeft zijn werkkamer omgetoverd tot een spelletjesruimte. Samen met Rik en Julian houdt hij een poolavond. Wanneer Julian er nog niet is, komt Elisa binnen en wilt ook graag meedoen. Julian stelt voor dat hij met Elisa een team is tegen Bing en Rik. Ze beginnen met poolen en al snel hebben Bing en Rik door dat Julian en Elisa het wel erg gezellig met elkaar hebben.

Op een gegeven moment zegt Elisa dat ze even naar het toilet moet. Als Julian naar beneden gaat en haar ziet, geeft ze aan dat ze liever naar huis gaat. Julian snapt het niet. Elisa legt uit dat ze door heeft dat hij haar aan versieren is. Daarop antwoord Julian dat hij heel gelukkig is met Saskia en het dus niet bij hem op zou komen.

Chique diner

Steef krijgt volop status van zijn dispuutgenoten als hij door een auto met chauffeur wordt gebracht. Hij ontmoet de vader van zijn studiegenoot en wordt uitnodigt voor een chique diner in de Rozenboom. De man vindt het belangrijk om alles te proeven. Hij bestelt dan ook het eten. Steef doet zijn best om niet te laten merken dat hij zich niet helemaal op zijn gemak voelt.

Maar ze krijgen al snel een fijn gesprek, als Steef vertelt over Demi. De vader weet een goede plastische chirurg in Duitsland en biedt aan om Julian en Saskia met hun in contact te brengen. Ook wordt hij gevraagd of hij het leuk zal vinden om mee te gaan met hun naar Marbella.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!