GTST Blog: Een merkwaardig cadeau voor Linda
Bron: RTL / Jasper Suyk

GTST Blog: Een merkwaardig cadeau voor Linda

Geschreven door Marietta Willems

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

 

Linda en Janine zitten een drankje te drinken in de Koning, als Linda vertelt dat Luuk heeft gezegd dat er een grote doos is bezorgd voor haar van de baron. Ze gaan naar de boot waar het pak staat. Vol nieuwsgierigheid maken ze het open. Eenmaal open gemaakt krijgen ze de schrik van hun leven. Er zit een dood wild zwijn in de doos die de baron speciaal voor haar heeft geschoten. Linda vindt het walgelijk, maar Janine moet er stiekem wel een beetje om lachen. Ze adviseert Linda om de baron te bellen om hem te bedanken en daarna te bedenken wat ze met het zwijn gaan doen. Janine komt met het idee om het zwijn mee te nemen naar haar huis en het op de barbecue te leggen. Wanneer ze daar zijn, laten ze het aan Ludo zien en stellen ze voor om een paar mensen uit te nodigen om te komen barbecueën. Ze nodigen Luuk, Merel en ook Julian uit om mee te eten. Dan krijgt Linda slecht nieuws van de baron. Hij is op huwelijksreis, maar is 4 maanden niet bereikbaar en betaalt dus niet de factuur en de nog openstaande rekeningen. Linda maakt zich zorgen. Lang hoeft ze zich geen zorgen te maken, want de baron appt dat zijn secretaris contact met haar gaat opnemen. Tijdens de barbecue krijgt ze een telefoontje van de secretaris en die geeft aan dat hij het helemaal in orde gaat maken. S ’avonds krijgt Linda een betaalherinnering met de mededeling dat het een laatste waarschuwing is voor de openstaande factuur.

Nadat Rik heeft gezien dat Mats dakloos is, neemt hij hem mee naar zijn huis. Hij mag daar tijdelijk blijven totdat zijn wond over is. Maar dan krijgt Mats verhoging. Rik besluit Luuk te bellen. Wanneer Luuk komt, is Mats boos op Rik dat hij niet zijn mond heeft gehouden. Hij wil vluchten, maar dit gaat fout. Mats raakt buiten bewustzijn. Als hij weer bij is, maakt Luuk de wond schoon. De volgende ochtend gaat Rik naar zijn werk en blijft Mats op de bank liggen. Op werk vraagt Bing aan Rik of hij Mats heeft gezien. Rik houdt het voor zich dat Mats bij hem logeert. Wanneer hij weer thuis komt, ziet hij Mats niet. Echter zit hij in een hoekje rustig iets te lezen. Rik adviseert hem om even een berichtje naar Bing te sturen om te zeggen dat hij ziek is. Als hij een broodje aan het eten is, zegt Rik dat het misschien handig is dat hij zijn telefoonnummer heeft voor als er wat is. Na het avondeten bied Mats aan om af te wassen. Terwijl Rik aan het afdrogen is, vraagt hij een aantal dingen aan Mats. Hoelang hij al dakloos is en of zijn ouders niet ongerust is. Daar antwoord hij op dat hij denkt dat dat niet zo is. Zijn moeder is al 15 jaar overleden en zijn wilt hem niet zien.

Verbazingwekkend voorstel

Nina is verrast als Monica haar excuses aanbiedt voor haar plotselinge voorstel. Ze hebben een leuk gesprek met elkaar. Wanneer Monica weer weggaat en Nina met haar meeloopt, ziet ze Bing zitten. Als ze aan hem vraagt wat er is, komt Bing met een onverwacht voorstel. Namelijk dat Monica Manu nooit meer mag zien. Nina snapt hier niks van, omdat ze eindelijk goed contact met elkaar hebben. Bing zegt dat hij een mailtje heeft gekregen van de advocaat. Die waarschuwde dat als Monica een hechte band met Manu krijgt, ze veel sterker staat als een co-ouderschap wilt afdwingen. Daarop zegt Nina dat Monica niks wilt afdwingen, omdat ze haar excuses had aangeboden. Bing denkt dat dat een strategie is en wilt het risico niet nemen. De volgende dag als Nina met Manu thuiskomt, vraagt Manu aan Bing waarom hij niet naar James mag. Boos gaat hij naar boven. Op zijn kamer appt hij James en vraagt waar hij is. Stiekem spreekt hij toch met hem af. Nina komt erachter dat hij niet meer op zijn kamer is en probeert hem te bellen. Hij neemt niet op.

Henk schrikt als hij een flashback krijgt van Margriet in de auto tijdens het ongeluk en verbergt dit voor Laura. Hij neemt contact op met Jonathan. Ondertussen hebben Merel en Jonathan Margriet mee naar het Paleis genomen. Jonathan probeert uit haar te krijgen wat er precies is gebeurd. Maar dit weet Margriet niet goed meer. Als ze door een vriendin wordt gebeld wilt ze weggaan, maar Merel houdt haar tegen. Ze wil dat Margriet zichzelf gaat aangeven bij de politie. Jonathan is het hier mee eens en vindt ook dat ze hulp moet zoeken. Wanneer Merel weer langskomt in het Paleis, ligt Margriet in bed. Dan komt ook Henk langs. Die weet op dat moment nog niet dat Margriet er is. Hij zegt dat hij zich steeds meer gaat herinneren van het ongeluk en hij bang is dat ze er toch wat mee te maken heeft. Jonathan en Merel bevestigen dat en vertellen dat Margriet boven aan het slapen is. Als Jonathan zegt dat hij haar gaat wakker maken, komt hij snel weer naar beneden. Margriet is verdwenen. Merel wilt naar het bureau om te helpen haar te vinden. Henk stelt voor om met Margriet af te spreken op een plek waar hij vroeger vaak met haar kwam. Dus gaat hij daar de volgende dag naartoe. Wanneer hij denkt dat ze niet meer komt, staat ze ineens recht tegenover hem. Ze gaan zitten op het bankje en Margriet vertelt aan Henk wat er gebeurd is en dat ze het heel erg vindt. Dan zegt Henk dat ze naar de politie moet en dat hij wel met haar mee wilt. Maar Margriet wilt dit niet. Samen gaan ze naar het Paleis waar Merel en Jonathan zijn. Ze gaan naar het politiebureau waar Margriet zichzelf aangeeft.

Nieuwe oppas

Wanneer Elisa moet passen op Dolly omdat Merel een noodgeval heeft op haar werk, neemt ze haar mee naar Ludo en Janine. Ludo is het er niet helemaal mee eens. Elisa besluit om het te regelen met Dolly en later te beginnen met werken, maar Ludo ziet dit niet zitten. Dan stelt Janine voor dat Ludo wel even op Dolly kan passen, omdat hij toch thuis werkt. Ludo wilt dit eigenlijk helemaal niet, maar doet het toch. Wanneer hij aan het werk is, loopt Dolly ergens in huis. Ludo vindt hem en geeft hem iets lekkers. Als Ludo met iemand aan het bellen is, begint Dolly hard te blaffen. Ludo gaat opzoek naar zijn riem. Elisa geeft aan dat de riem in haar tas zit en dat ze hem zal pakken. Ze vraagt of Ludo dit wel wil. Ludo zegt dat hij dit niet wilt en dat hij zo achterloopt met zijn werk.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!