GTST-blog: Bing opgepakt voor drugshandel
Bron: RTL / Jasper Suyk

GTST-blog: Bing opgepakt voor drugshandel

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

Als Bing beneden in BOKS komt, ziet hij een tas liggen. Hij besluit erin te kijken. Maar net als hij hem open wil maken, wordt hij betrapt door Elisa. Bing denkt dat hij gek wordt. Hij droomt dan ook dat de daders hem te pakken hebben. Als Bing geschrokken wakker wordt, maakt Nina zich zorgen. Bing legt uit dat hij slecht heeft geslapen en daardoor even een powernapje deed. Omdat Bing zich nog steeds niet gerust voelt, besluit hij een honkbalknuppel aan te schaffen.

Hij wordt gebeld door Luuk die benieuwd is of Bing duidelijk heeft gemaakt aan Kaan dat hij ermee stopt. Waarop Bing antwoord dat hij dat heeft gedaan, maar dat Kaan hem heeft overtuigd dat dat geen goed idee is. Luuk is bang dat de boel escaleert. Bing vertelt over de honkbalknuppel die hij heeft aangeschaft voor als het mis zou gaan. Luuk vindt het gevaarlijk, maar Bing geeft aan dat hij niet anders kan en dat hij klem zit. Toch besluit hij later Kaan op te bellen om te zeggen dat hij ermee stopt. Kaan is het er niet mee eens, maar Bing blijft erbij. Wanneer Bing bij de yogales gaat kijken, komt de politie binnen. Bing wordt aangehouden op verdenking van drugshandel.

Henk probeert zich niet te ergeren aan het pianospel van Laura. Dit gaat moeilijker dan gedacht, dus gaat hij naar Steef. Die heeft wat voor Henk. Hij geeft hem oordoppen die hij in kan doen als Laura weer gaat spelen. Tijdens het pianospel van Laura, geniet Henk van de rust. Maar als Laura wat dingen aan hem vraagt, heeft ze door dat Henk het niet helemaal mee krijgt. Dan ziet ze de oordoppen zitten.

Henk gebruikt als smoes dat hij ze gebruikt om beter te slapen. Laura gaat weer terug naar haar piano en gaat weer door met spelen. Henk vraagt zich af of ze niet is een keer iets anders moet doen. Laura nodigt hem uit om mee te spelen. Hierna gaat hij naar Jonathan om iets met hem te drinken. Als hij terug komt is Laura aan het schilderen. Ze vertelt Henk dat er klachten zijn over haar pianospel. Omdat ze geen ruzie wil met de buren, krijgt ze het idee om een schema te maken wanneer ze piano speelt.

Wanhoop

Stefano wil vertrekken naar zijn revalidatietraining. Omdat Merel naar haar werk moet, belt hij een taxi. Die kan hem pas over een uur ophalen, dus gaat hij alleen. Onderweg belt hij naar Elisa dat hij wat later komt. Elisa adviseert hem om rustig aan te doen en niks te forceren. Als het toch verder is dan gedacht, besluit hij om Merel te bellen. Hij vraagt haar of ze hem naar BOKS zou willen brengen.

Merel die op dat moment op het politiebureau zit, gaat naar hem toe en brengt hem. Ze zet hem af en gaat snel weer terug. Vervolgens wacht Stefano op Elisa. Wanneer ze eindelijk aan komt, is Stefano geïrriteerd omdat ze niet veel tijd meer hebben. Elisa vraagt wat het probleem is en zegt dat hij zichzelf en zijn rolstoel niet zo bijzonder moet maken. Dan gaan ze aan de slag. Later spreekt hij met Merel af in de Koning. Hij geeft aan dat hij baalt dat hij voor simpele dingen hulp nodig heeft. Maar Merel vindt het geen probleem om hem te helpen. Omdat hij zijn spieren heeft overbelast, smeekt hij Merel om hem te masseren.

De volgende dag na het ontbijt staat Merel op het punt om weg te gaan en zegt tegen Stefano dat ze hem in de avond weer ziet. Stefano had gehoopt om even er op uit te gaan met haar. Dus belooft Merel hem om een half uurtje af te spreken in het park. Maar doordat Stefano geen vervoer kon regelen komt hij te laat en moet Merel helaas weer vertrekken. Ze moet naar haar stagebegeleider. Wanneer ze s ’avonds weer thuis komt, vertelt ze dat haar verslag is afgekeurd. Merel is er klaar mee dat Stefano haar continu appt en belt. Ook geeft ze aan dat ze het niet meer aan kunt door de drukte.

Julian vertelt aan Rik wat er speelt tussen hem en Saskia. Rik geeft hem het advies om haar met iets te verrassen. Julian laat zich overtuigen van zijn idee. Hij neemt Saskia mee naar de Rozenboom om daar te overnachten. Als ze daar zijn hebben ze het best fijn en komt Saskia vervolgens met een verrassend nieuwtje. Ze wil Geneeskunde studeren en daarna gaan werken als arts. Julian reageert verbaasd, maar Saskia wilt het heel graag.

Ze legt uit dat ze zich heeft gerealiseerd dat ze niet alles uit het leven heeft gehaald wat erin zit. Julian vindt dat als dat is wat ze wil, het maar moet gaan doen. Als ze weer thuis zijn en Julian lekker aan het kokkerellen is, belt Saskia. Ze eet wat onderweg en niet thuis. Wanneer Steef vraagt wat ze allemaal aan doen is, vertelt Julian het plan van Saskia. Steef denkt dat Saskia een Midlifecrisis heeft. Julian reageert zijn teleurstelling onterecht af op Steef en spreekt hem aan op zijn studieresultaten. Steef adviseert hem om iets te doen wat hij leuk vindt. Als Saskia thuiskomt is Julian weer een avondje aan het poolen. Ze besluit Dieter te deblokkeren.

Ontslag

Ludo vraagt aan Janine of ze zeker is van haar plan als ze onomstotelijk bewijs in handen krijgt. Janine vindt dat de waarheid vertelt moet worden. Ze nodigt de zenderbaas Martijn speciaal uit om te komen kijken. Wanneer de uitzending bijna ten einde is vertelt ze haar verhaal. Ze legt onder andere uit dat ze een vervolguitzending wilde over de lekkende borstimplantaten, maar ook dat ze op onderzoek is gegaan waarom het niet mocht. Daar kwam uit dat de zender en het bedrijf waar veel klachten vandaan komen samenwerken.

Het voelt hierdoor voor Janine niet goed om verder te gaan, dus neemt ze per direct ontslag bij In de Roos. Martijn schrikt hiervan en probeert haar over te halen om te blijven. Janine beheerst haar woede en wenst Martijn heel veel succes met het vinden naar een opvolger. Als ze met Linda een drankje gaat doen op de boot, vraagt ze aan haar waar ze mee bezig is en dat ze haar hele carrière overhoop gooit. Janine realiseert dat, maar moest het doen. Dan wordt ze gebeld door Martijn die nogmaals zijn excuses aanbiedt. Janine hoeft het niet te horen en hangt op. Samen met Linda moet ze er stiekem een beetje om lachen.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!