GTST Zomer-blog 2017 #4: Bing en Nina

GTST Zomer-blog 2017 #4: Bing en Nina

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het huwelijk van Bing (Everon Jackson Hooi) en Nina (Marly van der Velden) begint vrij stroef. Net na het huwelijk komt Noud (Ruud Feltkamp) tussen Bing en Nina in te staan. Hij bleek nog gevoelens te hebben voor zijn ex-vrouw Nina. Maar hij kwam te laat aan op het huwelijk. Daarna krijgen Bing en Nina de nodige hobbels in hun huwelijk. Veel hobbels hebben te maken met Nina's vader, Ludo (Erik de Vogel).

Langzaam maar zeker lijkt er een band te ontstaan tussen Bing en Ludo. Dat gaat zelfs zo ver dat Ludo zijn schoonzoon een topfunctie aanbiedt binnen zijn bedrijf. Maar Bing wil meer bereiken en probeert daar dan ook alles voor te doen. Toch is Ludo niet helemaal tevreden over Bing's kwaliteiten. Keer op keer moet Bing zichzelf bewijzen tegenover Ludo. 

Voor Bing lijkt het erop alsof Ludo zijn relatie met Nina niet steunt. Ook Nina krijgt steeds meer die indruk. Dit gevoel wordt aangewakkerd wanneer er dingen binnen het bedrijf van Ludo gebeuren. Het gaat ineens bergafwaarts met Sanders Inc. De bewijzen lijken allemaal te wijzen naar Bing. Voor Ludo zit er niets anders op dan zijn schoonzoon te ontslaan. Bing is woedend op Ludo en zint op wraak.

Net op dat moment keert Martine (Inge Iepenburg) terug naar Meerdijk. Bing spant samen met Martine om Ludo helemaal kapot te maken. Niemand heeft door dat de twee samenspannen tegen Ludo. Maar toch heeft Ludo zijn vermoedens. Hij krijgt de indruk dat Bing hem terug wil pakken. Hierdoor wil Ludo Bing weer terug pakken. Net op het moment dat Bing lijkt te winnen, komt Ludo's plan uit.

Bing is woedend dat het plan van hem is mislukt. Ook Martine merkt dat de plannen anders gaan dan gepland. Hierop besluit zij een duister plan B in werking te zetten. Zij laat Bing neerschieten, voor de ogen van Nina. Bing wordt zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis. Door de aanslag op Bing lijkt alles erop alsof Ludo hieraan schuldig aan is. Hij beland dan ook al snel achter de tralies.

In het ziekenhuis krijgt Bing te horen dat hij blind is geworden. Hier heeft Bing behoorlijk veel moeite mee. Dit zorgt ervoor dat het huwelijk tussen hem en Nina onder druk komt te staan. Bing wil van niemand hulp en blijft eenzaam achter. Maar dan ziet Bing in dat hij toch de nodige hulp moet krijgen. Er ontstaat weer een beetje hoop voor het moeizame huwelijk tussen de twee geliefden.

Ondertussen komt Sjors (Inge Schrama) achter de waarheid rond de aanslag op Bing. Zij kan het niet geloven dat haar moeder tot zoiets in staat is. Zij wil dan ook alles openbaar maken. Alles wat zij en haar moeder hebben gedaan moet bekend worden gemaakt. Maar Martine zit hier niet op te wachten. Zij besluit om weer op de vlucht te slaan. Met alle gevolgen van dien verdwijnt Martine op spectaculaire wijze uit Meerdijk.

De waarheid rondom de aanslag wordt bekend. Ludo blijkt inderdaad onschuldig te zijn. Hij wordt dan ook vrij snel vrijgelaten. De relatie tussen Bing en Ludo blijft stroef. Samen proberen zij toch om het beste er van te maken. Toch heeft de relatie een flinke deuk opgelopen. Een goede band zit er niet in voor de twee. Nina blijft hoop houden dat haar familie Bing accepteert.

Wanneer de rust rondom Martine is wedergekeerd, komt Jos (Bas Keijzer) in beeld. Dit blijkt een oude 'vriend' van Rik (Ferri Somogyi) te zijn. Jos wil graag zijn plek in Meerdijk opeisen. Maar Bing vertrouwt deze Jos niet. Hij probeert samen met Nina een plan te bedenken. Rik moet ondertussen doen alsof hij een vriend van Jos is. Hij verbreekt zelfs zijn vriendschap met Bing, zo lijkt het.

Het plan van Jos gaat steeds verder. Bing en Nina besluiten om Aysen (Dilan Yurdakul) in vertrouwen te nemen hierover. Zij weten niet dat Aysen al op de hoogte is van Jos. Uiteindelijk kan Rik niet anders dan Bing en Nina in vertrouwen nemen. Hij verteld hen het hele verhaal. Samen met Aysen is Rik bezig om Jos weer achter de tralies te krijgen.

Net wanneer het zover is dat Rik's plan in werking wordt gezet, gaat het mis. Rik wordt ontvoerd door Jos en naar een bos gelokt. Bing heeft ondertussen niets in de gaten. Hij is druk bezig met een grote verrassing voor Nina. Eindelijk lijkt hun huwelijk een positieve kant op te gaan. Maar de verrassing is niet de verrassing waar Bing op hoopte.

Nina komt op de plek waar Bing met haar afgesproken had. Van Bing is geen spoor te bekennen. Totdat Nina de blindenstok en de telefoon van Bing vindt. Maar waar is Bing? Nina besluit meteen naar Aysen te gaan. Zij weet niet hoe ze moet reageren op Nina's bericht. Zij ontvangt een telefoontje van Marco. Hij wil met haar in Boks afspreken om over Jos te praten.

Maar Marco heeft hele andere plannen. Hij wil Aysen in de val laten lopen. Jos heeft ondertussen Rik en Bing ontvoerd. Hij wil met beide vrienden afrekenen. In een verlaten bos moet Rik een graf graven voor hem en Bing. Wat Jos niet weet is dat Bing langzaam maar zeker zijn zicht terug krijgt. Bing kan voor een paar procent weer zien. Maar hij kan zich niet verroeren wanneer Jos met een pistool dreigt.

Nina vermoed dat Bing in Boks is. Eenmaal daar ziet zij al snel dat er brand is in Boks. Zou Bing daar binnen kunnen zijn? Volledig in paniek kan Nina niets anders doen dan toekijken naar de brand. Zij heeft geen enkel idee dat Bing in het bos met Jos was. Hoe komen Bing en Rik uit het bos? Overleven zij het avontuur met Jos? Gaan mensen Bing en Rik vinden?

Wat Nina ook niet weet is dat haar hele familie zich in Boks bevindt. Ludo en Janine (Caroline de Bruijn), Lucas (Ferry Doedens) en Maxime (Marjolein Keuning) zitten gevangen in de brand in Boks. Zal Nina haar familie weer veilig in de armen kunnen sluiten? Dit zijn allemaal vragen die zijn ontstaan tijdens de zomer-cliffhanger van GTST. De antwoorden hierop worden vanaf 4 september verwacht. 

Hiermee zit de vierde GTST Zomer-blog er alweer op. Volgende week verschijnt de vijfde editie. Die zal dan in het teken staan van Anton en Linda. Wat hebben zij allemaal meegemaakt? Dat lees je allemaal in de vijfde editie van de GTST Zomer-blog.

Bekijk GTST op TVblik.nl/gtst