GTST-blog: Bing is gegijzeld in opdracht van Kaan van Leeuwen
Bron: RTL / Jasper Suyk

GTST-blog: Bing is gegijzeld in opdracht van Kaan van Leeuwen

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

Luuk maakt zich zorgen om Bing, die zichzelf dreigt te verliezen nu het bewijs van de drugshandel in BOKS zich opstapelt. Hij vraagt zich waarom Kaan niet bij de inval was. Bing blijkt ondertussen gegijzeld. De politieagenten die Bing hebben meegenomen blijken de handlangers van Kaan te zijn. Ze hebben Bing vastgebonden in het busje en willen dat hij bekent dat hij handelt in drugs. Via de laptop laten ze camerabeelden zien waarop Bing te zien is, maar die geeft aan dat het fake is en dat hij dat helemaal niet is. Dan komt Kaan binnen en stuurt de andere mannen weg. Hij dwingt Bing om mee te werken. Bing wilt dit niet en Kaan slaat hem knock out.

Bing ontwaakt en Kaan besluit hem te laten gaan. Maar hij verzoekt hem wel om zijn mond te houden en dat hij nog van hun hoort. Nina staat net op het punt om naar het politiebureau te gaan en ze vraagt aan haar ouders om langer in hun huis te blijven. Dan komt Bing thuis. Nina vraagt aan hem wat er is gebeurd. Bing verzint dat het een misverstand was. Omdat Bing gewond is, vinden Ludo, Janine en Nina dat hij er werk van moet maken. Bing geeft aan dat het oké is. De volgende dag is Bing weer aan het werk, als Luuk binnenkomt en zegt dat Kaan in hun appartement is met bloemen. Bing krijgt de schrik van zijn leven en gaat ernaar toe. Hij waarschuwt hem dat als hij nog een keer zijn gezin opzoekt, hij hem wat aan gaat doen. Luuk ziet dit en vraagt wat Kaan heeft gedaan. Bing maakt hem duidelijk dat hij moet oppassen voor hem.

Stefano wil niet dat Merel doorheeft dat hij vanwege haar meer afstand neemt en verzint een smoes. Wanneer hij met Janine is, vraagt Janine of Stefano er echt oke’ mee is dat Merel vaker dingen zonder hem doet. Stefano vindt het goed, maar is ook bang om haar kwijt te raken. Janine stelt hem gerust door te zeggen dat het echt een goede beslissing is. Zodoende gaat Merel afspreken met haar vriendinnen en gaat Stefano poolen. Merel heeft de avond van haar leven en laat Stefano weten dat het een goed idee was om af en toe dingen apart van elkaar te doen. Als Stefano gaat eten met Rik, gaat Merel met Steef naar de Koning voor een karaoke avondje. Wanneer Rik weg is, belt hij naar Merel. Hij hoort hoe erg Merel geniet. Merel vraagt aan hem of ze naar huis moet komen, maar Stefano vindt dat dat niet nodig is. Toch komt Merel eerder naar huis. Dit zit Stefano niet lekker, omdat ze haar schema heeft aangepast voor hem. Hij geeft aan dat hij dit niet meer kan en dat hij niet meer samen wil zijn met Merel.

Groot succes

Rik wil een soepactie organiseren voor Mats en zijn vrienden. Hij leent een pan van Julian. Samen met hem gaat hij naast de Buurtsuper staan om uit te delen. Rik is van plan om 2x per week verse soep te maken. Tot Riks vreugde biedt Mats aan te helpen met de soepactie en het is dan ook een groot succes als Mats zijn vrienden op trommelt. Om Mats te bedanken, geeft Rik hem wat fooi. De volgende ochtend belt Mats aan bij Rik, om te vragen of zijn kleren bij hem mag wassen. Rik stemt in en helpt hem. Omdat Rik naar Shanti toegaat in Paraguay, vraagt hij aan Mats of hij de soepactie wilt doorzetten. Mats vindt het goed en biedt vervolgens aan om op zijn huis te passen als Rik weg is. Rik zegt dat hij er even over na moet denken. Als Mats is slaap is gevallen op de bank, wil Rik een briefje achter laten met dat hij het fijn vindt dat Mats op zijn huis past. Mats wordt dan wakker en ziet het. Rik geeft aan dat hij hem vertrouwt.

Als Julian en Saskia samen thuis zijn, vraagt Saskia aan Julian wat hij ervan zou vinden als ze zouden verhuizen. Julian reageert verontwaardigd. Saskia kijkt uit naar een nieuwe plek voor hun tweetjes om de ellende van afgelopen jaren achter te laten. Ze vraagt aan Julian of hij erover wil nadenken. Julian kijkt naar de mogelijkheden, maar vindt het veel te duur. Dan komt Saskia met het idee om een paar weken op reis te gaan. Ze had gehoord van Shanti dat het geweldig is in Paraguay. Julian vindt het wat ver en geeft aan dat ze moeten zorgen dat de Koning blijft draaien. Saskia laat Julian inzien dat hij moet denken in mogelijkheden, dus Julian stemt toch in. Hij vraagt aan Henk en Laura of zij een paar weken de Koning kunnen draaien. Die zien het niet zo zitten. Als Julian Rik aan de telefoon heeft om te vragen of hij af en toe zou willen bijspringen omdat het voor Henk en Laura een beetje teveel is, komt Steef binnen. Hij heeft van Saskia hun reisplan gehoord en vindt het leuk voor hun. Julian laat Saskia weten dat hij het er niet mee eens is dat zij het aan Steef heeft vertelt. Ze krijgen hier ruzie over. Later vraagt Saskia aan Julian of hij nog wel door wilt met haar. Julian wilt dat, maar zegt dat hij voorlopig niet wil verhuizen en ook niet op reis wilt gaan. Saskia begrijpt dit en stelt vervolgens voor om nog een kind te nemen.

Hartig woordje

Henk stelt voor aan Jonathan om het niet meer te hebben over hoe hij over Ludo denkt. Jonathan heeft Margriet gesproken, die bang is dat het psychologisch onderzoek zal uitwijzen dat ze toerekeningsvatbaar is en jarenlang de gevangenis in moet. Jonathan denkt dat hij Margriet valse hoop heeft gegeven, maar Henk zegt dat hij het goed heeft gedaan. Als ze de volgende dag samen iets in BOKS gaan eten, komt Ludo binnen.

Jonathan wilt even wat bespreken met hem, maar Henk komt ertussen. Hij spreekt hem even stevig toe. Hij staat het niet toe dat hij tussen hem en Jonathan komt en geeft vervolgens aan dat hij hem in de gaten houdt. Ludo zegt dat hij weer verder moet en vertrekt. Jonathan wilt dat Henk zich er niet meer mee bemoeit en zegt dat hij zelf bepaalt met wie hij zaken doet. Henk is er klaar mee en loopt geïrriteerd weg. Jonathan gaat naar Henk toe in de Buurtsuper en smeekt hem om het over leuke dingen te hebben voortaan. Ook gaat hij nog even langs Ludo om hem te excuseren over het gedrag van Henk. Maar Ludo het liever excuses van Henk zelf gehad. Jonathan geeft aan dat dat niet gaat gebeuren.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!