Oranje Vandaag: Laatste kwalificatiewedstrijd Oranje
Bron: Showbizznetwork.nl / Daniël Schalk

Oranje Vandaag: Laatste kwalificatiewedstrijd Oranje

Geschreven door Liam Rensink

Vanavond speelt Nederland haar laatste duel in de kwalificatiereeks voor het EK volgend jaar in Duitsland. Door de overwinning op Ierland van afgelopen zaterdag heeft Nederland zich al gekwalificeerd voor het eindtoernooi en dus staat er tegen Gibraltar niets meer op het spel. In het Portugese Faro trappen Gibraltar en Nederland om 20:45 uur af.

 

In het duel, dat om des keizers baard gaat, lijkt Koeman te gaan kiezen voor een aantal wijzigingen in basisopstelling ten opzichte van het duel met Ierland. "Ik wil een aantal nieuwe jongens in actie zien", zei Koeman, die daarbij aantekende dat ondanks het drukke speelschema niemand zijn basisplek vrijwillig opgaf. "Ze willen allemaal zo veel mogelijk interlands op hun naam hebben, dus ze zijn niet blij als ik ze niet opstel", laat Koeman weten op de persconferentie. Stefan de Vrij lijkt verzekerd van een basisplek aangezien de verdediger naast Koeman zat op de persconferentie. Over de overige tien plekken in zijn opstelling deed Koeman geen uitspraken.

Het duel met Gibraltar wordt in Portugal gespeeld, omdat het enige stadion van het land wordt verbouwd. Gibraltar staat kansloos laatste in de kwalificatiegroep met nul punten uit zeven wedstrijden. Het Brits overzees gebied wist deze kwalificatiecampagne niet een keer te scoren en incasseerde in de zeven wedstrijden maar liefst 35 tegendoelpunten. Afgelopen zaterdag was de grootste deceptie voor Gibraltar. Koploper Frankrijk liet geen spaan heel van Gibraltar en wist met maar liefst 14-0 te winnen. 

2 december vindt de loting voor het EK plaats. Oranje zit dan in pot 3, waardoor Nederland op papier twee sterkere tegenstanders treft.Er zijn in totaal vier potten. Uit elke pot wordt één land gehaald en die landen vormen samen een poule. Nederland loot dus een land uit pot 1, pot 2 en pot 4. In die eerste twee potten komen doorgaans de sterkste teams terecht.