GTST-blog: Brand op het industrieterrein
Bron: RTL

GTST-blog: Brand op het industrieterrein

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

Henk heeft een afspraak met Jonathan om wat te gaan eten in de Rozenboom. Wanneer Henk aan het werk is in de Buurtsuper, komt Saskia langs om te vragen of Henk bij hun komt eten. Henk geeft aan dat ie niet kan omdat hij met Jonathan heeft afgesproken, maar nodigt Saskia wel uit om ook mee te eten. Saskia verzint een smoesje waarom ze niet mee kan. Henk vindt dit toch jammer en zoekt haar op in de Koning. Daar zegt Saskia dat hij beter eerder aan haar kon vragen of ze mee wilde eten.

Steef denkt dat Saskia zich buitengesloten voelt. Henk gaat met Laura erbij met Jonathan uiteten. Maar terwijl ze aan het eten zijn, krijgen ze van ober Marcel het bericht dat er een grote brand op het industrieterrein is en niemand het pand mag verlaten totdat het is opgelost. Laura heeft echter een probleem: ze moet haar medicijnen hebben. Als uitzondering mag Laura mee met een brandweerman om naar huis te gaan.

Goed gesprek

Henk en Jonathan moeten blijven overnachten in de Rozenboom. Ze komen de nacht door en Henk gaat gelijk naar de Buurtsuper om te werken. Na aandringen van Laura om met Henk te praten, gaat Saskia naar Henk toe. Daar hebben ze een goed gesprek met elkaar. Saskia geeft aan het soms nog moeilijk te vinden dat ze een broer heeft, omdat ze altijd het enige kind van Henk was. Maar voor Henk blijft Saskia altijd zijn kleine meisje.

Vanwege de brand op het industrieterrein mogen ook Linda en Luuk niet meer naar buiten. Ze zullen daar moeten overnachten. Als Luuk aan Linda vraagt of zij een wijntje met hem wil drinken, wil Linda slapen in zijn werkkamer op de behandeltafel. Ze verzoekt Luuk om ergens anders te gaan slapen. Luuk verlaat zijn werkkamer en Linda gaat liggen op de behandeltafel. Maar het bevalt Linda niet zo goed en daarom besluit ze om naar de gang naast de balie te gaan slapen.

Daar ligt Luuk al op een matje en Linda wilt niet naast hem gaan liggen. Uiteindelijk doet ze het toch en wordt ze wakker met Luuk in haar armen. Als Luuk wat flauwe grappen maakt, heeft Linda er genoeg van. Later bied Luuk zijn excuses aan en geeft aan dat hij het heel fijn wakker worden vond en hij haar mist. Op dat moment gaat het alarm dat de brand is opgelost en gaat Linda weg. ’s Avonds gaat Linda terug naar de Praktijk om te vertellen dat het echt klaar moet zijn en dat hij zich professioneel moet gedragen. Luuk belooft dit te doen.

Schokkende ontdekking

Wanneer Stefano wil doorpakken en Nina wil afwachten, komen ze tegenover elkaar te staan. Nu Ludo het trainingsjack van Stefano met een label van stomerij en een kamernummer heeft, wilt ie naar het hotel gaan om informatie te halen over de ontvoering van Stefano. Samen met Janine gaat hij de volgende ochtend ernaartoe. Daar hebben ze een afspraak met de manager. Wanneer Stefano dit hoort raakt ie in paniek en belt zo snel mogelijk de manager om te zeggen dat hij zijn mond moet houden. Als hij dit heeft gedaan gaat hij naar Nina toe om te vertellen wat er aan de hand is.

Nina vindt het een hele stomme actie en is bang dat nu alles uitkomt. Ludo en Janine zijn bij het hotel en hebben een gesprek met de manager die zoals afgesproken zijn mond houdt. Terwijl Ludo en de manager vertrokken zijn, blijft Janine zitten en komt de ober langs die graag met Janine op de foto wilt.

Janine besluit aan de ober te vragen wie er in kamer 34 heeft gelogeerd. De ober geeft aan dat hij niet veel kan vertellen, maar dat hij hem wel ergens van kent. Net als Janine vraagt van waarvan hij hem kent, roept de manager hem weg. Ludo en Janine besluiten de ober naar de auto te lokken en daar verder te vragen. Na het gesprek weten Ludo en Janine het zeker: Stefano heeft zijn eigen ontvoering in scene gezet.

Band met ouders

Als Jesse Demi op wilt halen om te gaan sporten, wordt hij gebeld door zijn moeder. Zijn vader geeft een boekpresentatie en zijn moeder wilt graag dat hij ook komt. Jesse zit daar niet zo op te wachten, vanwege dat hij niet zoveel heeft met zijn ouders. Nadat ze hebben gesport in BOKS gaan ze nog wat drinken. Hij vertelt aan Demi dat hij niet zo’n goede band heeft met zijn ouders en dat het thuis nooit zo gezellig was. Ook zijn z’n ouders erg prestatiegericht.

Jesse vraagt aan Demi of zij met hem wil gaan. Demi geeft aan dat dat niet kan vanwege Tom. Saskia wil Demi graag helpen en zegt dat hun wel op Tom passen. Als Saskia met Tom naar Merel gaat, krijgt ze van Merel te horen dat ze mee gaat lopen met de politie. Merel zou echter gaan oppassen, maar was dit helemaal vergeten. Saskia vindt dat ze moet gaan en neemt Tom weer mee.

Ze besluit naar Henk te gaan om te vragen of hij kan oppassen, maar omdat hij alleen is in de Buurtsuper en nog moe is van de nacht in de Rozenboom gaat Saskia weg. Dan belt ze Marwan die kan oppassen, maar valt thuis in slaap omdat hij nog moe is van 24 uur werken. Merel brengt Tom weer naar Saskia. Als Demi de volgende dag weer thuiskomt wilt ze graag cadeautjes kopen voor Merel en Steef om hun te bedanken voor hun hulp. Maar dan vertellen ze dat ze niet zo veel hebben gedaan en het aan Saskia hebben overgelaten. Bij Saskia’s thuiskomt verwennen ze haar om het goed te maken.

Surpriseparty

Bing wordt 40 jaar, maar wil niet iets groots doen voor zijn verjaardag. Nola vindt dit stom. Ze haalt Rik over om haar te helpen een surpriseparty voor hem te organiseren. Nina wil de surpriseparty voor Bing tegenhouden, maar laat het zo als ze Nola’s plannen hoort van Rik. Als Bing zich niet laat overhalen, schrikt Nina. Rik voelt zich nu gedwongen de waarheid te vertellen.

Het lukt hem uiteindelijk Bing over te halen en hij gaat met zijn gezin naar de Koning. Daar wordt hij verrast door vrienden en is er nog een bijzondere gast, namelijk: Bings vader Stanley! Het is een erg gezellige avond. Thuis geeft Nola aan dat ze het doorhad dat Bing wist van de surpriseparty.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!