Big Brother Rewind: Huis verandert in giftige slangenkuil
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Big Brother Rewind: Huis verandert in giftige slangenkuil

Geschreven door Frannie Smit

Elke zaterdag blikt Frannie terug op de voorbije week in het Big Brother-huis.

Maandag

Ariana moest het in de live afleggen tegen Doriana. Zij leek zelf een beetje overvallen door haar exit, maar wel had ze, in case of, attente briefjes achtergelaten voor Tom en Karen die dit beide waardeerden.

De Safe or Solo week start en met veel gejuich ontvangen de bewoners Doriana. Dit tot ergernis van Karen die het hard vindt dat als Ariana dit thuis ziet het haar pijn moet doen dat iedereen vorige week down was en ze nu aan het juichen zijn. Dilano denkt ook dat niemand Ariana mist. Al dit is Ronahi ter ore gekomen en biedt haar excuses aan. Karen is wederom geïrriteerd dat het zo snel de ronde gaat.

Randy is zijn duo kwijt. Hij verhuisd naar het solo huis om te strijden voor behoud van zijn plek. Dit door andere duo’s uit te dagen. Degene zonder duo partner eind van de week is genomineerd.

Ronahi deelt met Dilano haar frustraties over de afwas die zij volgens Tom moest doen. Dilano vindt dat óók Ashley veranderd is. Volgens Jimmy moeten ze oppassen voor Ashley zij trekt aan de groep en is nep hij irriteert zich aan haar en kan dit lastig verbergen en wil het haar zelf zeggen, maar dit moet tactisch omdat zij anders zelf slachtoffer worden.

Ashley is overduidelijk aanwezig bij de keuze om een bijzondere rol te vervullen bij de volgende game. De challange is fun en hiermee zijn 15 coins te verdienen. Een bomtoken moet geplakt worden op het klittenband op iemand zijn rug. Jimmy baalt dat hij verliest omdat hij fysiek minder sterk is. Dilano vindt het gemeen dat ze Jimmy op het laatst pakken omdat ze weten dat hij hierin zwakker is. Hij is lief voor Jimmy die zich schuldig voelt geen coins te hebben. Jimmy eindigt met de mooie woorden aan Big Brother dat rijkdom in je hart zit.

Dinsdag

Ashley denkt dat ze coins kregen met een reden en gooit dat er even in bij Dilano en Jimmy. Jimmy lacht erom. Hij ziet de uitspraak van Ashley als manipuleren en vergelijkt haar met de slang uit jungle book. Ook Ronahi ziet ander gedrag bij Ashley en dat zij Karen erin meesleept. Ondertussen worden de gezamenlijke nootjes stiekem gegeten door Karen en Ashley. De dames hebben de grootste lol.

Voor Randy is het een oersaai bestaan in het solo huis en hij hoopt op Bahama of drama en voor dat drama kan Big Brother wel zorgen. Randy krijgt een cryptische omschrijving van het duel en met deze info kan hij kiezen voor een duo waarvan er 1 tegen Randy zal duelleren. De bewoners zien dat Randy heeft gekozen voor Ronahi/Tom. Zij besluiten dat Tom het duel doet en vertellen dit aan de groep.

Ashley vraagt met nadruk aan Tom of dit wel zijn eigen keuze is geweest en of hij dit zelf heeft beslist. Ronahi zit met deze reactie van Ashley en zegt tegen Doriana dat Tom het op de groep wil laten overkomen alsof hij ervoor wilde vechten, maar dat hij het in de dagboekkamer wilde afschuiven naar haar. Of dit echt zo is kunnen wij als kijker lastig bepalen, want in de uitzending zelf wekte dit namelijk een andere indruk. Waar is Ronahi mee bezig?

Alice lijkt in dit Big Brother avontuur vooral Zwitserland te zijn volgens Jimmy die dit herkent. Ze fladdert overal doorheen verteld ze, maar in de groep kan ze niet zo goed. 24/7 op elkaars lip zitten is voor Alice intens. Vandaar pakt ze vaak wat momenten voor zichzelf dat is prettiger dan kan ze even relativeren.

Nieuwe opdracht in cocoon ruimte waar een waterloper dag en nacht gevuld moet blijven worden en niet leeg mag lopen. Verlies is €2000 uit de pot en winst is €1000 in de pot.

Dilano lijkt een zwak te hebben voor Sabeau. In een onderonsje waarschuwt hij haar voor Ashley. Hij dacht dat ze oprecht interesse toonde, maar hij vertrouwt haar niet meer en denkt dat Ashley gebruik van iedereen kan maken als je je zwakte aan haar toont. Ze is “gevaarlijk” en je kan haar niet inschatten. Je kan haar beste vriend zijn en nog zet ze je op de nominatie als het voor haar tactisch goed is.

Woensdag

Basiri heeft het lastig de laatste dagen. Het vliegtuigje op zijn verjaardag deed hem goed, maar de ‘we miss you’ hakte er toch wel flink in. Hij heeft het avontuur een beetje onderschat. Mist het zich thuis voelen. Big Brother benadrukt dat dit een eenmalig experiment is waar hij van moet genieten.

Eerste Safe or Solo game is een soort Tetris waar ze, in een best out of 3, om de beurt een blok op de wip plaatsen en ervoor moeten zorgen dat deze blijft staan. Na een 1-1 stand tussen Tom en Randy is het Tom die het laatste duel wint. Hierdoor blijft Randy genomineerd en moet terug het solo huis in.  Maar al gauw komen er weer cryptische omschrijvingen en zijn Nouchka en Sabeau het nieuwe uitgedaagde duo. Het is Nouchka die naar het solo huis vertrekt.

Volgens Ronahi zitten Jimmy, Dilano en Doriana in haar hart. Ze bespreekt met deze laatste dat Karen super lief is, maar dat ze zich laat beïnvloeden door Ashley. Ashley en Karen hebben het erover dat het niet oké is dat Ronahi op dag 1 van de waterloper game al haar nachtshift laat overnemen door Dilano omdat zij kapot is. Waarvan dan?

Jimmy waarschuwt Dilano op te passen met gevoelens voor Sabeau. Ze is er net 1 dag en hij vindt dat Dilano zijn koppie erbij moet houden. Het kan goed zijn dat het niet is wat hij denkt dat het is met haar. Dilano zijn focus ligt op het spel, maar volgens Jimmy kunnen dit soort dingen je ook makkelijk uit je focus halen.

Donderdag

Randy en Nouchka puzzelen erop los tijdens een duel waarin alle blokken en cijfers op kleur gesorteerd moeten worden om te winnen. Nouchka is wat luidruchtig, maar zeker wel scherp en wint. Voor Randy betekent dit weer het solo huis.

Tom is klaar met rommelkont Ashley die werkelijk niks in haar kast lijkt op te ruimen. Alle spullen en bh’s, welke ze haar kinderen noemt, slingeren maar rond. Puur als boodschap aan Ashley verstopt Tom spullen van haar en zij vraagt zich af wie dit doet. Tom en Jimmy doen of Danny een secret mission heeft en kleding in de wall verstopt en dat ze hem in de gaten moet houden. Ashley kan er wel om lachen en zeker als Tom later toegeeft dat hij en Jimmy het waren.

Alice en Danny vertellen in de dagboekkamer hoe het met ze gaat. Ze voelen zich thuis in het huis. Ondertussen bespreken Nouchka en Sabeau het tactische spel en wat handig is om straks te doen met stemmen. En Ronahi en Tom zitten nog altijd niet op 1 lijn en kletsen vooral met anderen over elkaar.

Randy daagt nieuwe duo uit. In dit laatste duel zijn conditie, patronen en precisie belangrijk. Hij gaat voor Tyron en Doriana. Het is een wens van Randy om tegen zijn broeder Tyron te strijden en zijn wens komt uit aangezien Tyron dit duel wil pakken en neemt een eventuele nominatie voor lief. De twee zijn blij elkaar te zien.

Dat de bewoners doorzetters zijn hebben ze bewezen in de waterloper game die ze zonder klagen tot een goed einde hebben volbracht. €1000 erbij in de pot.

Vrijdag

Het laatste duel beslist over het lot van Randy en Tyron. Het is fietsend lampjes laten branden die een patroon laten zien. Randy slaagt er net 1 seconde eerder in om zijn patroon correct na te maken en heeft de winst. Hij zal een duo vormen met Doriana. Tyron is hiermee de eerste genomineerde. Iedereen is blij om Randy terug te zien, maar vooral Randy is blij om weer in het huis te zijn.

Nominatie alarm gaat en alle duo’s mogen 2 individuen kiezen om te nomineren. Tyron, Ashley en Nouchka zijn de genomineerden. Danny en Ashley praten na over de stemkeuze en Ashley weet zeker dat er één stem op haar bij Ronahi vandaan komt en merkt op dat ze haar niet moeten onderschatten.

Ook Doriana vinden ze gevaarlijk. Ze lachen in je gezicht, maar steken een dolk in je rug. Volgens haar zijn er echt een paar slangen in het huis en met haar erbij als slang uit Jungle Book lijkt het huis langzaamaan te veranderen in een giftige slangenkuil waar niemand bang lijkt te zijn iemand te wurgen om zelf te overleven.

De liveshow van Big Brother is vanavond vanaf 20:00 uur te zien op RTL5 en op Play4. Niks missen van Big Brother? Word lid van onze Facebook-groep!