B&B Vol Liefde: Die sushi is voor Marcel’s dushi
Bron: RTL

B&B Vol Liefde: Die sushi is voor Marcel’s dushi

Geschreven door Natasja Landman

Elke zaterdag blikt Natasja terug op de voorbije week in B&B Vol Liefde.

We zagen wat mensen vertrekken, maar ook een aantal nieuwe kandidaten aankomen. Ik hoopte op meer drama. Dat is wel gedeeltelijk gelukt, maar het mag nog meer.  

Albert (63 jaar oud) uit Spanje

Bij Albert beginnen ze de dag met een yogales die wordt gegeven door Joyce. Hij vindt haar heel knap, maar daarmee bouw je geen relatie op. Hij vindt Malgosia een leuke vrouw, maar weet wel al dat hij zijn leven daarmee niet wil delen. Malgosia voelt nattigheid en besluit ineens dat ze naar huis wil, omdat ze haar kind mist. Aan Albert merkt zij dat hij graag tijd met Joyce wil doorbrengen. Ze gaat liever naar huis terwijl ze het leuk heeft gehad dan dat ze hem verliefd ziet worden op een andere.

In de avond komt Debbie ook langs voor het etentje en een jazz avond. Albert heeft aan Malgosia gevraagd of zij op die avond wil zingen. Daar heeft ze alleen helemaal geen zin in, ze zingt wanneer ze daar zelf zin in heeft en niet wanneer hij dat wil. Uit eindelijk besluit ze eerder van het feestje weg te gaan en niet te zingen. Albert merkt het niet echt want hij is alleen maar met Joyce bezig. Ze zijn samen aan het dansen en zoenen en ondertussen worden ze door Debbie goed in de gaten gehouden als een soort nieuwsgierige moeder. Na het feestje voelt Albert zich heel anders. Hij gelooft weer in sprookjes en hij hoopt niet teleurgesteld te worden door Joyce en hoopt ook niet dat hij haar teleurstelt.

Albert en Joyce hadden een romantische date afgesproken, waardoor er niemand is bij het afscheid van Malgosia. Van Malgosia horen we dat de sigaretten van Albert nog naast haar bed liggen en hij haar voortdurend in de watten heeft gelegd en beloftes heeft gedaan, maar dit na verloop van tijd steeds minder werd. Albert en Joyce gaan ondertussen naar zijn lievelingsrestaurant, Joyce voelt zich helemaal thuis. Ze zou wel graag Spaans willen leren en dat ze dan ergens yogales zou kunnen geven. Albert vindt het heel snel gaan, maar het voelt wel onwijs goed.

Ik was wel verbaast dat Malgosia zelf naar huis ging, maar dat is gewoon echt om zichzelf te beschermen. Zo houdt ze zelf de regie en geeft ze die niet uit handen naar Albert. Ik ben benieuwd hoe Joyce gaat reageren als ze hoort dat hij meerdere nachten met Malgosia heeft doorgebracht. Volgens Malgosia weet Joyce dat al, maar ik weet niet of dat echt waar is. Aan de andere kant kan ze er wel van alles van vinden maar het was ook voor haar tijd. Ik zie wel dat Joyce en Albert elkaar erg leuk vinden en ik hoop wel dat ze samen gaan eindigen.

Anja (70 jaar oud) uit Frankrijk

Anja vindt het heel relaxt nu ze alleen met Peter is. Ze hebben samen een gezellige avond gehad en Peter merkt ook dat Anja wat opener is naar iedereen toe. Als ze samen op pad gaan wil Peter haar tas dragen. Zij vindt dat galant, maar ze weet niet of ze daaraan zou kunnen wennen. Voor Peter is het wel lastig dat hij niet met de boot naar Anja toe zou kunnen, dat zou hij toch wel erg graag willen. Peter gaat koken en wil daarbij het liefst geen hulp. In de avond komen er vrienden van Anja eten. Peter vindt het erg leuk om ze te leren kennen.

De volgende dag gaat Anja naar de kapper en blijft Peter in het huis. Precies een goed moment voor Jan (76 jaar oud) om aan te komen. Hij vond het een eind rijden en wel ver weg voor verkering. Dat had je opzich best wel eerder kunnen bedenken. Als Anja terugkomt moet ze wel even wennen aan het feit dat Jan daar ook is. Ze vindt hem niet direct aantrekkelijk, maar wel een aardige man. Jan vindt haar ook interessant. Ze moeten wel erg wennen aan de nieuwe dynamiek want het etentje is best wel ongemakkelijk met veel stiltes.

Na het etentje gaan de mannen afruimen, maar dat bevalt haar eigenlijk helemaal niet. Ze had het liever zelf op haar eigen manier gedaan. Ze geeft ook wel toe dat het even wennen is. Zij wil toch een partner, dan moet je je wel over dit soort dingen heen kunnen zetten. Ze ergert zich al snel heel erg aan Jan. Hij praat veel te veel en ze is blij als de mannen even samen gaan klussen zodat zij rust heeft. Piet merkt dat Anja zich ergert en houdt zich bewust wat rustiger. Piet is wel een slimme man die dit straks door zijn rust helemaal gaat winnen.

Arno (46 jaar oud) uit Frankrijk

Arno heeft veel gepiekerd, hij voelt een gereserveerdheid bij Niels. Hij is een beetje bang dat hij Niels niet echt kan leren kennen. Niels merkt ook dat Arno het moeilijk heeft. Ook Emil heeft het lastig. Hij merkt dat hij niet nader tot Arno kan komen. Ze zijn ook altijd met zijn drieën en er is meer behoefte aan één op één tijd. Arno heeft nog steeds een twijfel of Emil daar wel kan leven. Bij Niels heeft hij die twijfel minder.

Arno voelt wel dat hij een gesprek moet gaan voeren met Niels. Hij weet namelijk niet of Niels wel geïnteresseerd in hem is. Tijdens het gesprek geeft Niels aan dat hij wel geïnteresseerd is maar dat hij één op één tijd wil. Arno was heel erg bang voor een afwijzing, maar is blij dat hij wel interesse heeft en besluit één op één tijd door te brengen met de mannen. Ik kan er echt niks aan doen, maar ik vind de hele situatie bij Arno wel een beetje saai. Het loopt allemaal zo gemakkelijk. Er wordt niet echt gestreden voor de liefde, maar alles gaat gezamenlijk. Ik denk dat het wel goed is om even wat tijd één op één door te brengen.

Iris (57 jaar oud) uit Griekenland

Jan wil graag voor Iris gaan koken, maar zij heeft er weinig zin in. Zij gaat veel liever uit eten, maar Jan houdt voet bij stuk. Ze gaan ingrediënten kopen op de markt en ze moeten nog naar de slager. Aan het eind van de markt is echter een soort stamcafé van Iris waar ze belanden voor een paar drankjes. Na deze drankjes is de slager al gesloten en kon Jan nog zijn etentje niet bereiden en moesten ze eten afhalen. Zo kwam Iris daar weer mooi onderuit. Ik vind het juist wel leuk dat Jan zoveel moeite voor haar wil doen en haar heel erg asociaal dat ze dat niet accepteert en er onderuit probeert te komen.

Iris heeft het heel druk en is blij dat Jan boodschappen gaat doen om de hapjes voor de Griekse avond voor te bereiden. Hij vindt het wel fijn dat Iris niet meegaat, zo is hij een stuk sneller klaar. Als hij terugkomt wil Iris graag zijn hulp bij het verlichten van de bomen buiten. Terwijl zij dat aan het doen zijn komt Karel (58 jaar oud) aan. Hij is een stuk jonger dan Jan en vindt Iris een leuke vrouw, maar ze komt wel dominant over. Iris geeft Karel alleen niet echt een gepast welkom. Jan vindt dat bijzonder. Als ze die avond met zijn alle uit eten gaan dan geeft Karel al aan dat hij dat normaal nooit doet. Dat past natuurlijk helemaal niet bij Iris. Zij zit het liefst twee keer per dag in een restaurant. Met Karel gaat het daarom ook helemaal niets worden. En ik begin een beetje te denken dat het met Jan ook de verkeerde kant op gaat. Dat er steeds meer dingen van Iris hem tegen gaan staan, zoals dat hij niet mag koken en zij Karel niet verwelkomt.

Mike (35 jaar oud) uit Spanje

Noor heeft nagedacht over het goede gesprek dat zij met Mike heeft gehad en heeft besloten haar gevoelens in een brief te zetten. Ze heeft besloten om er volledig voor te gaan ook al gaat ze dan misschien gekwetst worden. Mike wil haar niet missen, maar hij kan nog niet fysiek met haar worden omdat hij haar niet wil kwetsen en er ook nog andere vrouwen komen. Met zijn drieën gaan ze watersporten, maar Lotte is nog steeds een beetje ziek en het is haar ding niet. Zij besluit dan ook niet mee te doen. Dat is natuurlijk al een minpunt voor Lotte.

Lotte vindt het ook een hele rare situatie allemaal. Ze merkt dat er meer speelt en dat zij daar buiten wordt gehouden. Ze vraagt aan Mike of hij haar op de hoogte wil houden, omdat zij in een hele rare situatie terecht kwam. Mike denkt eigenlijk dat het met Lotte niks kan worden en besluit het gesprek met haar aan te gaan. Hij vraagt aan Lotte hoe zij het zelf ziet. Zij geeft aan dat de situatie tussen hem en Noor er wel voor heeft gezorgd dat zij Mike minder kon leren kennen. Zij voelt alleen vriendschap voor Mike en ze twijfelt of er meer in kan zitten. Mike geeft ook aan geen liefdesklik te voelen. En Lotte besluit daarom om naar huis te gaan.

Als Lotte weg is komen de moeder en het nichtje van Mike langs. Zijn moeder merkt dat het natuurlijk gaat tussen Mike en Noor. Noor vindt het wel fijn dat Lotte weg is, dan voelt ze nog meer dat het goed zit. Toch heb ik wel mijn twijfels of dit echt iets kan gaan worden. Volgens mij heeft Mike nog te veel issues die hij eerst moet oplossen.

Mirjam (52 jaar oud) uit Zuid-Afrika

Mirjam wil wel even iets anders dan de verhalen van Marcel. Hij vertelt namelijk erg veel, maar hij vraagt niets aan haar. Zij hoopt dat dit nog gaat veranderen. Hij wil haar gaan verrassen met een zelfgemaakte sushi maaltijd. Hij hoopt het tussen hen iets romantischer te kunnen maken. Hij vindt haar erg leuk en wil haar graag beter leren kennen. Samen met de kok, tevens een goede vriendin van Mirjam bereidt hij de sushi. Zij geeft hem nog als tip om meer vragen aan Mirjam te stellen. Hij is het daar niet per se mee eens, hij denkt dat hij dat wel doet.

Met een smoes lokt de kok Mirjam naar het etentje. Zij vindt het een heel leuk gebaar, maar tijdens het etentje gaat het echt alleen maar over de sushi zelf. Marcel blijft maar vertellen en vertellen en vraagt echt niets aan Mirjam. Zij wil ook niet per se moeilijke vragen, maar als het maar iets is. Ondertussen is Rick (58 jaar oud) aangekomen. Hij heeft een hele wereldreis achter de rug, want hij komt vanuit Nieuw-Zeeland. Hij is wel gewend aan een basis leven. Dat is ook waar hij nu woont. Marcel is niet echt blij met de aankomst van Rick. Zo kan hij nog het etentje met Mirjam niet romantisch afsluiten.

Mirjam vond Rick op het filmpje overkomen als een grappenmaker, maar daar merkt ze nu nog niets van. Ik vind dat ook niet zo gek, hij is net binnen. Logisch dat hij ook een beetje de kat uit de boom kijkt, zeker na zo’n lange reis. Voor Marcel komt het helemaal slecht uit, want hij wou precies tijdens het toetje vragen aan Mirjam gaan stellen, zegt hij. Ik geloof er echt helemaal niets van. Marcel is nog meer geërgerd op Rick als hij een hap neemt van de sushi. Die sushi heeft Marcel bereid voor zijn dushi en niet voor hem. Het grappige aan de hele situatie is dat Marcel wel heel veel vragen aan Rick stelt over zijn leven.

Ik weet niet of het iets kan worden tussen Mirjam en Rick. Ik denk dat het wel een leuke man is verder en het is even afwachten hoe hij gaat doen als hij een beetje gewend is. Tussen Mirjam en Marcel gaat het denk ik echt niets worden. Tenzij zij hem misschien aanspreekt en hij zich gaat veranderen. Maar ik denk niet dat hij echt zou kunnen veranderen.

Robert Jan (57 jaar oud) uit Schotland

Els geniet van de tijd dat ze alleen is met Robert Jan, maar daar kan ze niet lang van genieten. Margreeth (49 jaar oud) is onderweg naar Schotland. Ze houdt wel van de zelfspot die Robert Jan zei te hebben. Ze is op zoek naar plezier en hoopt het daar te kunnen vinden. Robert Jan vindt haar een leuke vrouw, maar hij weet niet of zij het voortouw zou kunnen nemen. Hij hoopt daar wel achter te komen. Als hij drinken aan het pakken is stelt Els ondertussen allemaal vragen aan Margreeth. Hij komt snel terug omdat hij ook de antwoorden wil horen.

Als ze met zijn drieën op pad gaan doet Els even een stapje terug door achterin te gaan zitten. Hij blijft wel steeds Els een beetje opzoeken. Al eerder had Els een picknick date voorgesteld en daar is het nu eindelijk tijd voor. Ze heeft een plek uitgezocht en alles tot in de puntjes voorbereid voor het eten. Hij vindt het goed verzorgd, maar iets te verzorgd. Het mag ook wel eens minder zijn dan een 10. Na de date met zijn tweeën is het weer tijd om met zijn drieën op pad te gaan. Robert Jan heeft tegen de dames gezegd hoe laat hij weg zou willen. Els is ruim op tijd klaar, maar het wachten is op Margreeth die een Brabants kwartiertje eraan plakt.

Robert Jan is daar wel geërgerd over, hij houdt van op tijd vertrekken. Ook Els houdt niet van wachten, maar als ze dan eindelijk weggaan is het wel erg gezellig. Robert Jan verteld heel veel over de omgeving en alles wat hij daar heeft meegemaakt. Als ze in een tweed shop belanden probeert Robert Jan de kledingstijl van Margreeth een beetje te veranderen. Els past qua uiterlijk al helemaal in die winkel thuis. Margreeth en haar dierenprintjes nog niet zo, maar ze koopt wel iets wat wel helemaal de smaak van Robert Jan is. Ik vind Els nog steeds erg goed bij Robert Jan passen en Margreeth eigenlijk niet echt. Ik denk dat Margreeth wel snel naar huis gaat.

Thijz (64 jaar oud) uit Frankrijk

Mariël en Thijz kunnen het echt niet met elkaar vinden. Zij ergert hem bij alles wat ze doet. Ze zit niet stil tijdens het schilderen en hij vindt dat ze heel de tijd praat. Alles wat ze doet dat doet ze ook heel langzaam. Hij had in de tijd dat zij een dweil zoekt al drie keer kunnen dweilen. Hij is ook niet echt subtiel. Dit gaat helemaal niks worden.

Buiten de camera’s zijn Mariël en Thijz in een gesprek beland en dat was niet zo gezellig. Ze denken anders over bepaalde wereldbeelden en dat zorgt ervoor dat zij naar huis gaat. Ik ben wel heel erg benieuwd waar dat gesprek over ging en waarom wij niet meer informatie hierover krijgen? Wat voor wereldbeelden zijn dat dan? Dat moet iets politieks zijn, denk ik. Ze vindt zichzelf altijd vrolijk en optimistisch en ze vindt dat Thijz haar zo moet blijven zien. Ze kan iemand niet veranderen en wil dat ook niet meer proberen. Thijz vindt het ergens wel jammer, want hij had wel iedere dag naast haar wakker kunnen worden. Alleen overdag hadden ze dan beide apart van elkaar moeten doorbrengen en dat is geen goede relatie. Ik denk echt niet dat Thijz de liefde gaat vinden.

Vorige week hoopte ik op meer drama en dat heb ik bij sommige wel gekregen. Zeker bij Albert met Malgosia. Alleen hoop ik nu wel op iets meer drama bij Arno en ik hoop dat Mirjam ook eindelijk de vragen krijgt die zij graag zou willen.

Niks missen en meepraten over B&B Vol Liefde? Word lid van onze Facebook-groep!