B&B Vol Liefde: Mike heeft het zwaar en maakt twee moeilijke beslissingen
Bron: RTL

B&B Vol Liefde: Mike heeft het zwaar en maakt twee moeilijke beslissingen

Geschreven door Natasja Landman

Elke zaterdag blikt Natasja terug op de voorbije week in B&B Vol Liefde.

Vorige week sloot ik af met dat ik hoopte op meer drama bij Arno. En dat Mirjam eindelijk de vragen ging krijgen die zij zo graag wil ontvangen. Is daar deze week iets van uitgekomen? Er was wel meer drama, maar dat was niet bij Arno.  

Albert (63 jaar oud) uit Spanje

Joyce heeft het heel erg naar haar zin bij Albert. Hij vertelt in een open en eerlijk gesprek aan Joyce wat hij met Malgosia heeft gedaan. Joyce vindt het fijn dat hij eerlijk is erover, maar zij wist het al. Malgosia had verteld dat Albert twee nachten bij haar heeft geslapen, maar volgens Albert is dat niet waar. Joyce gelooft Albert. Na dit gesprek gaan ze op bezoek bij zijn nichtje. Zij kent Albert erg goed en ziet dat hij goed bij Joyce past.

Helaas voor Joyce is ze niet zo lang meer alleen met Albert. Alice (60 jaar oud) sluit zich bij het clubje aan. Zij is een bekende van Albert, ze kennen elkaar al erg lang. Haar grote wens is om nog eens een keer te gaan trouwen. Volgens mij heeft Albert eerder aangegeven dat niet meer te willen, maar wie weet gaat zijn mening nog veranderen. Joyce vindt dat Alice heel oud lijkt. Niet echt aardig, maar ze is inderdaad wel ouder dan Joyce.

Met zijn drieën hebben ze een gezellig feestje gehad. Alice wil alles een beetje op zich af laten komen. Joyce zoekt duidelijk bevestiging bij Albert. Ik denk dat ze wel ziet dat Alice een echte concurrente is. Al heeft Alice Albert wel een beetje afgeschrikt met haar statement echt nog te willen trouwen. Van hem hoeft dat echt niet meer. Ik denk dat het nog wel spannend gaat worden met Alice en Joyce. Albert kan beide vrouwen wel echt leuk gaan vinden. Ik denk dat hij Joyce wel wat jonger en spannender vindt, maar dat Alice misschien wel het beste bij hem past. Als zij haar droom om nog te gaan trouwen laat vallen.

Anja (70 jaar oud) uit Frankrijk

Anja vindt Jan een beetje tegenvallen in vergelijking met het filmpje. Ze had meer van hem verwacht, maar vindt de gesprekken nu heel monoloog. Jan vindt het zelf ook niet zo leuk meer bij Anja en geeft aan dat hij wel graag naar huis zou willen. Ze bespreken de situatie en Anja geeft aan dat zij hem aardig, maar saai vindt. Ik vind dat wel heftig dat ze dat zo even zegt, maar ook wel eerlijk.

Als Jan weg is gaan Anja en Peter op date en een stukje varen. Onderweg is Peter een beetje onzeker en wil hij graag weten wat ze vindt van mannen met baarden. In eerste instantie is het haar ding niet zo, maar bij Peter vindt ze het wel goed staan. Tijdens het varen wordt er lekker geflirt en gaat Anja zelfs een beetje paaldansen. Eventjes gaat de sfeer wel iets naar beneden als ze door een tunnel moeten varen en Anja toegeeft dat ze claustrofobisch is. Ik vind het wel schattig hoe Anja en Peter met elkaar flirten, maar ik hoop wel dat er snel nog wat meer gaat gebeuren.

Arno (46 jaar oud) uit Frankrijk

Arno en Niels gaan samen op date. Ze gaan naar de markt, waar Niels het heel lastig heeft met het feit dat hij geen Frans spreekt. Wel staat hij open om naar Frankrijk te verhuizen. Ik vind dat wel bijzonder als je er net een paar dagen bent en de taal niet spreekt. Ik denk dat hij zich echt vergist in hoe lastig hij het dan in Frankrijk gaat krijgen. Tijdens de date gaan ze wat meer de diepte in en wordt duidelijk dat ze elkaar beide erg leuk vinden.

Terwijl zij in het stadje zijn is Emil alleen op pad gegaan. Zonder dit van elkaar te weten komt Emil in hetzelfde stadje terecht, maar ze hebben elkaar niet gezien. Terug in de B&B bij Arno geeft Emil aan dat hij het een minder mooi stadje vond. Arno snapt dat echt niet, maar denkt dat Emil misschien nog van mening kan veranderen als ze daar samen eens heengaan. Helaas komt dat moment niet. Ze gaan wel samen op date, waar Niels het dan weer lastig mee heeft. Maar tijdens de date besluiten ze dat het beter is als Emil naar huis gaat. Er is geen sprake van een liefdesklik.

Als Emil naar huis is gaan Arno en Niels samen verven. Tijdens het verven stelt Arno hem allemaal vragen, maar Niels vraagt niets terug. Daardoor lijkt het heel erg op een kruisverhoor vanuit Arno. Arno heeft een beetje het gevoel dat Niels nu denkt dat de buit binnen is. Hij moet van Arno wel nog gaan nadenken over een date samen. En hij mag zeker al niet denken dat hij nu gewonnen heeft. Ik weet niet of iemand nog dichterbij Arno kan komen als Niels nu al doet. Ik denk dat als Arno met iemand gaat eindigen dat het wel Niels is en niet iemand die nog moet komen.

Iris (57 jaar oud) uit Griekenland

Karel voelt zich helemaal thuis bij Iris in Griekenland. Iris is erg zorgzaam en daar houdt hij wel van. Iris besluit om samen met Karel te gaan lunchen, ze hoopt hem daarmee uit zijn schulp te krijgen en hem beter te leren kennen. Ze merkt niet echt een chemie en dat is tijdens de lunch duidelijk te merken. De gesprekken lopen heel erg stroef en ze vermoed dat ze na drie keer lunchen wel helemaal zijn uitgepraat. Ik denk dat ze na deze lunch al zijn uitgepraat.

Sorry, maar ik vind Karel echt een saaie man. Hij houdt natuurlijk al niet van buiten de deur eten, maar hij weet niet eens wat hij wil drinken. Hij vindt niks lekker en twijfelt bij alles. Als dat al de lastige vragen in je leven zijn dan ben je wel echt niets gewend. Bij thuiskomst praat Iris met Jan over Karel. Jan geeft aan dat hij Karel niet bij haar vindt passen. En dat praten met Jan over Karel had Iris beter niet kunnen doen…

De volgende ochtend beginnen Iris en Jan de dag zoals ze normaal ook doen. Jan gaat een stukje zwemmen en Iris geniet van haar Griekse, oftewel koffie met een sigaret, ontbijtje. Karel voelt zich niet zo goed. Hij heeft de vorige avond een telefoongesprek van Jan gehoord. In dat telefoongesprek zei Jan dat Karel zou worden weggestuurd, maar Karel dat zelf nog niet wist. Hij vond dat stom om te horen. Hij vindt niet dat Jan dat eerder dan hemzelf had moeten weten. Daar ben ik het wel mee eens. Karel besluit Jan aan te spreken over dit gesprek. Jan geeft aan het niet zeker te weten dat Karel weg moet, maar hij heeft een vermoeden. Hij vindt het lastig dat Karel het heeft gehoord.

Karel maakt zich niet zo druk, hij vindt de manier waarop vervelend maar verder heeft hij er wel vrede mee. Even later besluit Karel bij Iris te gaan zitten en haar met zijn bevinding te confronteren. Terwijl zij in gesprek zijn komt Jan er ook bij zitten wat het gesprek wel erg ongemakkelijk maakt. Iris geeft aan dat het wel klopt dat Karel beter naar huis kan gaan. Ze voelt geen klik met hem. Door dit gebeuren is ze wel een beetje teleurgesteld in Jan. Ze vindt een beetje haantjesgedrag wel leuk, maar niet zoals nu. Ik denk niet dat het veel zal veranderen in haar omgang met Jan. Ik denk dat zij Jan wel nog steeds erg leuk vindt en ze hem dit wel snel zal vergeven. Voor Karel is het ook veel beter dat hij weggaat. Als hij iedere dag de moeilijke beslissing wat hij zou willen drinken moest maken op een terras dan zou hij helemaal gek worden.

Mike (35 jaar oud) uit Spanje

Mike is met Noor op date als er ineens een nieuwe vrouw opduikt. Birthe (34 jaar oud) komt ineens de date verpesten. Wel een lekker tijdstip van de productie om Birthe daaraan te laten komen. Ergens ook wel weer grappig, want het werd Noor en Mike wel iets te vertrouwd samen. Dan maakt Mike een grote fout. Noor had hem uitgenodigd voor een date en hij vertelt over die activiteit aan Birthe en dat komt over alsof hij haar meevraagt. Door Noor wordt hij daarover op het matje geroepen, maar het was niet zijn bedoeling om Birthe mee te vragen.

Dan neemt het gesprek ineens een hele andere wending. Hij geeft aan dat hij het lastig vindt om zijn energie te verdelen en er komen ook nog twee meiden. Daar wil hij ook energie voor hebben. Noor geeft aan dat ze hem wel erg leuk vindt. Dat vindt hij haar ook, maar waarschijnlijk toch niet zo leuk als dat zij hem vindt. Noor besluit om naar huis te gaan. Ik vond het echt een moeilijk te volgen gesprek. Ze vinden elkaar duidelijk heel erg leuk, maar hij durft het niet aan te gaan. En besluit dan maar voor de makkelijke weg te kiezen en dat is dat zij vertrekt.

Als Noor weg is breekt Mike echt. Het is duidelijk te merken dat hij helemaal emotioneel is uitgeput. Hij huilt bij alles wat hij doet, zelfs de vaatwasser uitruimen. Maar hij moet zichzelf er voor Birthe toch een beetje overheen zetten. Zij heeft moeite gedaan om daar te komen en hij wil haar leren kennen. Hij wil haar surfles geven, dan hebben ze toch een date maar blijft hij wel in zijn comfort zone. Als ze weer terug zijn gaat hij de kamer van Noor opruimen en wordt hij weer heel erg emotioneel. Hij besluit zijn gevoelens voor Noor voor zichzelf op papier te zetten en daarmee zichzelf tot rust te brengen.

Maar dan is het nog niet over met alle drama. Mike besluit Birthe ook naar huis te sturen. Hij moet echt even tot zichzelf komen voor er weer een nieuwe vrouw op de stoep staat. Dat gaat niet zolang Birthe daar is en hij voelt met haar ook geen liefdesklik. Ze hebben niet echt lang gehad om die klik te gaan voelen, maar goed als hij het zo wil. Ik ben benieuwd of hij met die andere vrouwen die nog moeten komen wel een connectie gaat voelen. Tot nu toe zag ik de klik het meeste met Noor en heb ik ergens het gevoel dat Mike zich gewoon niet helemaal durft open te stellen. Maar het drama waar ik om vroeg heb ik in ieder geval gekregen.

Mirjam (52 jaar oud) uit Zuid-Afrika

Haar kok vraagt aan haar hoe haar date met Marcel was. Mirjam geeft aan dat Marcel haar helemaal niets vroeg. Dat vindt de kok raar, want dat had ze wel geadviseerd. Marcel is ook flink aan het nadenken na de date. Hij heeft al zijn energie gegeven, maar hij merkt gewoon dat er niet echt gevoelens vanuit haar naar hem toe komen. Hij denkt dat het er niet in zit en gaat dan liever weg. Ondertussen heeft Rick het uitstekend naar zijn zin. Hij zit een beetje gitaar te spelen en liedjes te zingen.

Het overvalt Mirjam een beetje als Marcel verteld dat hij naar huis wil. Maar ergens snapt ze het wel. Marcel is een trotste man en hij houdt de regie dan liever in zijn eigen handen. Marcel vindt het wel spijtig allemaal. Als hij weg is geniet Mirjam heel erg van de vrolijkheid van Rick. Ze stelt hem heel veel vragen waar ze wel weer mee moet oppassen want zo heeft hij geen kans om haar iets te vragen. Gelukkig geeft hij wel nog even aan dat hij ook veel vragen voor haar heeft en daar krijgt hij nog alle tijd voor om die te stellen.

Rick is de eerste van alle mannen die gewoon het werknemersgedeelte inloopt en zo ook Mirjam haar hut krijgt te zien. Ze heeft niet veel, maar voor haar alleen is het nu prima. Ze zou wel graag met een man willen samenwonen en dan niet in haar hut. Rick doet er alles aan om haar beter te leren kennen. Hij stelt vragen, maar niet gelijk alles want hij wacht de juiste momenten af. Ze vindt het een fijn gesprek en ze komt echt een beetje los. Ik begin bijna te denken dat ze hem nog wel eens leuk zou kunnen gaan vinden. Totdat hij een zelfgeschreven liedje voor haar gaat zingen. Ik vond het heel erg ongemakkelijk en ik had verwacht dat Mirjam dat ook zou vinden, maar niet eens. Ze vindt het heel erg leuk.

Ik ben helemaal verbaast in Mirjam deze week. Ik denk dat het een goede verandering is dat Marcel zelf naar huis is gegaan. Zo hoefde zij die beslissing niet te maken en kon zij zich weer openstellen voor Rick. Rick wil veel van haar weten, maar pakt het rustig aan en dat is denk ik goed. Dat hij een liedje voor haar speelt had voor mij echt niet gehoeven, maar ze reageerde er wel ontzettend leuk op. Ik ben benieuwd hoe het verder nog gaat lopen.

Robert Jan (57 jaar oud) uit Schotland

Met Robert Jan gaat het ineens minder goed. Hij is ineens even alleen de hond uitlaten, want hij moet nadenken. De dames vermoeden dat er iemand zal worden weggestuurd, maar wie? Hij geniet wel, maar hij had er ook meer van verwacht. Ik vraag mij wel af wat hij dan bedoeld? Wil hij de dames net zo leren kennen als Albert en wat meer fysiek contact? Het gevoel bij de dames blijft uit en daarom moet hij een drastisch besluit maken.

Als hij terug is neemt hij Els mee om te praten en te lopen. Hij geeft aan dat hij gek is op Els en haar echt te gek vindt, maar hij vindt het soms ook ongemakkelijk als er andere vrouwen bij zijn. Hij heeft er lang over nagedacht en hij vindt dat hun wegen zich moeten scheiden. Els vindt het heel lastig dat hij dat zegt. Ze wil eigenlijk blijven, maar dan wel alleen met hem. Ze vindt het lastig als er andere vrouwen bij zijn, want die wil ze ook tijd met hem geven. Robert Jan wil Els beschermen en daarom denkt hij dat het fijner is voor haar als ze vertrekt.

Margreeth is wel blij dat zij als enige overblijft, maar ze wil het niet teveel als een overwinning gaan zien. Wel gaat ze snel van kamer wisselen, zodat zij de kamer van Els kan hebben. Ik ben echt helemaal in shock. Ik vind Els veel beter bij hem passen dan Margreeth. Dit was niet het drama waar ik deze week op hoopte! Ik vind hem ook echt niet bij Margreeth passen dus ik ben benieuwd wie er eventueel verder nog gaan komen en of daar dan iemand bij zit die beter bij hem past.

Thijz (64 jaar oud) uit Frankrijk

Thijz wil geen te hoge verwachtingen hebben van de nieuwe vrouw. Hij ziet wel hoe het gaat lopen. Yvonne (66 jaar oud) komt bij hem aan in Frankrijk. Op het eerste gezicht en een hele nette vrouw en dan denk ik echt wat moet zij daar? Ik heb echt het gevoel dat zij veel te netjes is voor Thijz en daar helemaal niet kan aarden. Maar als Thijz haar rondleidt en haar de camper laat zien waarin ze gaat slapen schrikt ze niet. Een pluspunt aan Yvonne is ook dat ze goed Frans spreekt en dat is wel handig. Thijz zelf spreekt het niet zo goed, wat ik ook wel weer bijzonder vindt.

Ruben, de beste vriend van Thijz kookt voor hen en ze eten met zijn drieën. Ik vind het wel irritant dat die Ruben er zo vaak bij is. Ik hoop dat Thijz volgende week wel Yvonne meeneemt op een date met zijn tweeën. Maar ik vermoed wel dat Yvonne daarna snel weg is. Ik weet niet waarom zij gereageerd heeft op Thijz, maar ze past daar absoluut niet.

Ik hoopte op meer drama en dat heb ik wel een beetje gekregen. We hebben deze week weinig van Thijz gezien, maar het drama zat nu voornamelijk bij Robert Jan, Mike en bij Iris. Het hele gebeuren rondom Jan en Karel en het telefoongesprek vond ik wel grappig, maar het afscheid nemen van Els en Noor verbaasde mij wel echt. En met de hele situatie rondom Mike kan ik niet zo veel. Ik denk echt dat Mike nog andere issues eerst moet oplossen voordat hij de liefde kan toelaten. Maar wie weet ziet het er volgende week wel weer heel anders uit.

Niks missen en meepraten over B&B Vol Liefde? Word lid van onze Facebook-groep!