B&B Vol Liefde: Ontstaat er iets bij Mirjam?
Bron: RTL

B&B Vol Liefde: Ontstaat er iets bij Mirjam?

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

Elke zaterdag blikt Natasja terug op de voorbije week in B&B Vol Liefde.

Deze week zagen we dat sommige kandidaten amper een kans kregen om zichzelf te laten zien. Er werd afscheid genomen van aardig wat kandidaten, maar er kwamen ook wat oude bekende terug.

Albert (63 jaar oud) uit Spanje

Albert vindt Monique wel een leuke vrouw. Hij heeft Debbie weer opgetrommeld die haar even komt ondervragen. Ze vraagt of Monique voor Albert komt of voor zijn kasteel. Monique is wel blij dat iemand die vraag stelt, maar ze komt wel echt voor Albert. Debbie en Albert hebben even een goed gesprek samen. Albert geeft aan dat hij even twee dagen met Joyce wil zijn zonder Monique erbij. Daarna wil hij kijken hoe het loopt en een beslissing maken. Debbie vindt dat raar en dat hij dat eigenlijk niet kan maken.

Ze besluiten dan dat hij Monique beter weg kan sturen en het met Joyce moet gaan uitzoeken. Hij gaat het gesprek met Monique aan, maar zij had het helemaal niet verwacht. Ze besluiten samen om er nog een leuke laatste avond van te maken. Toch merkt Monique dat ze het lastig heeft om er een leuke avond van te maken. Ze voelt nu niet echt meer de noodzaak om hem te leren kennen en er interesse in te steken. Ik denk wel dat het slim is dat Monique weggaat. Het had ook een rare situatie geweest als zij even twee dagen weg zou moeten. Ik ben heel benieuwd of Albert en Joyce echt bij elkaar gaan blijven. Of dat hij haar straks misschien niet leuk meer vindt als hij alleen haar heeft.

Anja (70 jaar oud) uit Frankrijk

Anja begon de dag weer met Nederland in beweging. Gerard komt er even bij staan en ze vraagt of hij mee wil doen. Hij geeft aan dat hij hoofdpijn heeft, Anja ergert zich kapot aan de mannen. Ze vraagt aan hen wat ze willen doen, maar lijkt het daar niet helemaal mee eens te zijn. Peter en Anja hebben een goed gesprek samen in de tuin. Ze voelen zich goed bij elkaar en Anja besluit dat ze Gerard toch maar moet wegsturen.

Gerard pakt het nieuws wel goed op en gaat weg. Dan zijn Anja en Peter nog samen over. Er komen geen nieuwe mannen meer dus we zouden kunnen zeggen dat Peter gewonnen heeft. Ze voelt zich goed bij Peter, het voelt heel erg gemakkelijk samen. Vrienden van Anja komen eten. Ze kan niet wachten om Peter voor te stellen aan hen. Ze geeft bij die vriendin aan dat ze wel gekust hebben, maar ze moeten zien hoe het loopt. Volgens die vriendin heeft het tijd nodig. Ik denk wel dat het echt iets zou kunnen worden tussen Anja en Peter, maar dan moet Peter er wel overheen komen dat hij daar niet met de boot kan komen.

Arno (46 jaar oud) uit Frankrijk

Arno heeft een vakantiehuis waar hij verantwoordelijk voor is. Hij moet het opruimen en schoonmaken en klaarmaken voor de nieuwe gasten. Hij kan hierbij goed zien hoe de mannen werken en schoonmaken. Henk Jan vindt het wel lastig om te zien hoe leuk Arno en Niels het hebben. Hij zondert zich daardoor meer af. Tijdens de pauze vraagt Henk Jan aan Arno of hij verliefd is. Hij ziet namelijk iets tussen die twee. Terwijl hij dit vraagt zit Niels erbij en die is volgens mij ook wel benieuwd naar het antwoord van Arno. Arno geeft aan dat er inderdaad wel iets speelt.

Henk Jan denkt erover om Niels en Arno tijd voor elkaar te geven en misschien toch eerder weg te gaan. Tijdens het zwemmen bespreekt hij dat met Arno. Arno geeft ook aan dat het niets gaat worden tussen hem en Henk Jan. En ze bespreken hoe het gaat met naar huis gaan. Henk Jan geeft aan dat hij het morgen wel even aankijkt. Ik vind dat gek, ik snap dat je na een lange dag werken niet gelijk weggaat maar de volgende dag wil je dan zelf toch ook naar huis?

Gelukkig besluit hij de volgende dag toch naar huis te gaan. Arno en Niels gaan op date en gaan karten. Eigenlijk had Arno dit bedacht om met zijn drieën te gaan doen, maar nu gaan ze toch met zijn tweeën. Arno wint met karten en zo kan hij een beetje zien hoe Niels met verliezen omgaat. Hij kan daar niet echt goed tegen. Ik denk dat Arno en Niels elkaar nog wel goed gaan leren kennen, maar dat het uiteindelijk toch geen lange relatie zal worden.

Iris (57 jaar oud) uit Griekenland

Jan besluit om naar huis te gaan, zodat Iris en Peter elkaar beter kunnen leren kennen. Jan houdt van Iris en liefde is loslaten. Iris vindt het jammer, want ze ziet Jan als grote broer. Ze vraagt nog even zijn mening over Peter, maar daar is Jan niet helemaal eerlijk over. Als Jan weg is wil Peter ook graag de mening van Iris weten over hem. Ze vindt hem geen grijze muis en een beetje een stoute man. Erg lang kan ze niet genieten van de tijd met haar stoute man, want Martin (63 jaar oud) komt de plek van Jan innemen. Peter vindt het geen concurrent.

Iris vindt de nieuwe samenstelling erg ongemakkelijk. Het is lastig met Peter want hij heeft een vis allergie en dat maakt uit eten gaan wel lastig. Aan Martin vraagt Iris wat hij zou willen doen in Griekenland. Hij geeft aan dat hij wel graag muziek zou willen maken, maar hij drumt en spreekt geen Grieks. Volgens Iris kan hij dan niet aan het werk als muzikant in Griekenland. Ik betwijfel of dat helemaal waar is of dat ze gewoon echt geen interesse in hem heeft. Daardoor beseft ze dat ze snel moet handelen voordat het te laat is. Ze besluit Jan te bellen.

Ze vraagt aan Jan of hij wil terugkomen, ze mist hem. Ook al was Jan erg ingesteld op naar huis gaan gaat hij er toch over nadenken. Iris wil Peter wel beter leren kennen, maar Martin moet naar huis. Ze vindt Martin veel te Nederlands en daar houdt ze niet van. Martin vindt het raar, hij heeft niet eens een echte kans gehad. Iris lijkt er niet echt mee te zitten, zij is blij want Jan komt toch terug. Jan vindt het wel vreemd dat de situatie niet veranderd is, maar hij wel terug is. Iris zou graag een combinatie willen van Jan en Peter. Ik weet het echt niet bij Iris. Ik vond haar wel onaardig tegen Martin en met Jan zie ik niet echt liefde. Maar met Peter ook nog niet echt.

Mike (35 jaar oud) uit Spanje

Mike heeft het wel naar zijn zin met Kia, ze spelen veel spelletjes maar Mike kan niet van haar winnen. Robin (31 jaar oud) is ook onderweg om Mike te leren kennen. Na aankomst van Robin gaan ze gelijk watersporten. Mike wil de vrouwen graag leren kennen en hij ziet wel hoe het gaat lopen. Toch krijgt hij Noor niet echt uit zijn hoofd en mist hij haar. Na het watersporten gaat hij karten met de vrouwen. Robin is daar erg goed in.

Robin en Kia bespreken samen wel even hoe raar Mike nu doet. Mike laat hen ook even alleen achter met het eten. Hij vertelt niet echt waar hij heen gaat, maar hij rijdt naar de kust waar Noor op vakantie is. Hij wil haar spreken, want hij vond hun einde niet leuk. Hij wil haar kant van het verhaal horen en weten hoe het met haar gaat. Bij haar leest hij zijn brief voor en daaruit blijkt dat hij Noor wel leuk vindt. Noor wil tijd alleen met Mike doorbrengen. Ze vraagt of ze terug kan komen zonder de andere vrouwen erbij.

Dat laatste wil Mike niet. Hij vindt dat niet eerlijk en wil de andere vrouwen ook een kans geven. Noor vindt dat raar, ze vraagt op de man af of hij haar een tweede kans wil geven. Dat wil hij op zich wel, maar niet nu. Ze is hier erg teleurgesteld over en ze snapt het niet. Voor Mike voelt het goed en niet goed tegelijk, hij weet het ook niet meer. Als hij wegloopt begint hij toch ineens na te denken. Hij heeft alle vrouwen nu gezien en hij besluit toch om dan de laatste dagen het leuk te hebben met Noor. Ik moet zeggen dat ik echt niks begreep van dit hele gesprek. Het ging echt alle kanten op.

De volgende ochtend als hij samen met de andere vrouwen aan het ontbijt zit met een stevige kater besluit hij hun te vertellen over zijn ontmoeting met Noor. Hij heeft met Noor de beste klik en de andere vrouwen moeten naar huis. Kia heeft het echt heel lastig met deze beslissing. Beide vrouwen vinden ook dat ze niet echt een kans hebben gehad en daar ben ik het wel mee eens. Ik hoop echt dat hij leuke dagen met Noor nog gaat hebben, maar ik denk echt niet dat dit nu iets gaat worden.

Mirjam (52 jaar oud) uit Zuid-Afrika

Mirjam vindt David heel erg opdringerig, hij doet een beetje alsof zij al van hem is. Ze vindt het ongemakkelijk en ze wil iets meer afstand van hem. Ze wil David leren kennen, maar met iets luchtigs. Dus ze besluit een spelletje rummikub met hem te gaan spelen. Het spel kunnen ze niet afmaken, want Sjoerd (53 jaar oud) komt ook bij hen aan. Ze vindt hem leuker in het echt dan op de video. Hij is heel mannelijk en stoer, maar ook vriendelijk en beleefd.

Als cadeau geeft Sjoerd haar een set om zelf Bossche bollen te maken, zij vindt het wel grappig want dan hebben zij gelijk een eerste date. Mirjam vindt hem lekker ontspannen en ook fijn dat hij niet duizend complimentjes geeft. Tussen de mannen is er niet echt een klik, maar dat vind ik ook niet zo gek. Mirjam en Sjoerd gaan samen die Bossche bollen maken, het is een grote chaos maar wel erg gezellig. Ik zie wel echt een andere Mirjam bij hem, ze is heel relaxt en lacht echt steeds meer. Ze gaan vervolgens zelf zo in elkaar op met goede gesprekken dat ze de hele zonsondergang niet echt bewust meemaken.

David wil ook nog zijn tijd met Mirjam en hij bereid een etentje voor. Hij wil vragen hoe ze over hem denkt tijdens het etentje. Zij vindt het heel leuk hoe hij zich heeft voorbereid. Ze geeft wel aan dat ze hem geen indruk wil geven dat het meer is. Ze vindt het wel heel gezellig met hem, anders was hij er al niet meer. Wel geeft ze aan dat ze de complimentjes soms te veel vindt. De volgende dag willen de mannen een hekje gaan plaatsen bij het zwembad, maar Mirjam heeft andere plannen. Ze heeft bedacht om naar de schietbaan te gaan. Sjoerd stelt onderweg veel vragen en blijft maar praten met Mirjam. Zij probeert David erbij te betrekken maar dat lukt niet echt. Hij is een beetje op de achtergrond.

David houdt zich nu juist weer te rustig. Hij heeft denk ik wel een verandering gehad na het gesprek met Mirjam. Van haar mag hij wel gewoon zichzelf zijn, maar toch besluit ze het gesprek met hem aan te gaan. Ze vertelt hem dat hij weg moet. Ze heeft het gezellig met hem, maar het kan niet meer worden voor haar. Hij geeft aan dat het voor hem hetzelfde is, maar Mirjam gelooft dat niet. Het lijkt een beetje alsof hij dat nu ook vindt zodat hij niet wordt afgewezen. Ze heeft nog geen gevoelens voor Sjoerd, maar ze vindt het met hem wel makkelijk lopen allemaal en dat had ze eerder nog niet. Ik denk dat er echt wel iets zou kunnen gaan ontstaan en ik zou het wel echt heel leuk voor Mirjam vinden.

Robert Jan (57 jaar oud) uit Schotland

Suzanne wil van Robert Jan weten hoe hij het ziet met haar. Ze vindt het lastig dat zij houdt van winkelen en dat niet echt kan in Schotland. Robert Jan geeft aan dat ze ook in Schotland kan winkelen, dat het daar heel hip is. Daar moet Suzanne echt heel erg hard om lachen. Lang zijn ze niet meer alleen als Esther (50 jaar oud) aankomt. Ik weet niet wat voor type dat is, maar er staat wel een hele verschijning. Qua uiterlijk zou ze heel goed in Schotland kunnen wonen.

Suzanne vindt Esther helemaal niet bij Robert Jan passen, maar hij vindt het wel grappig allemaal. Het is sowieso een beetje lastig in te schatten omdat heel veel zich op de eerste dag anders gedragen dan ze echt zijn. Bij Esther hoop ik ook dat zij zich anders gedraagt. Ik denk dat Robert Jan helemaal de liefde niet gaat vinden in dit programma. De meeste kans had hij volgens mij met Els, ik snap nog steeds niet waarom zij nou weg moest.

Thijz (64 jaar oud) uit Frankrijk

De twijfels van Yvonne gaan steeds meer naar de achtergrond. Terwijl Thijz geen verwachtingen heeft voor de toekomst. Het is nu leuk, maar hij weet niet hoe het gaat als zij straks thuis is. Samen gaan ze naar een historisch monument in de buurt. De dag daarna twijfelt Thijz ineens over alles. Hij weet niet of het een lang leven zal hebben tussen hen. Ik vind hem wel heel erg vermoeiend. Ik snap wel dat hij een beetje twijfels heeft, maar goed dat zijn toch dingen die ze moeten gaan ontdekken van elkaar. Ik heb dan een beetje zo’n gevoel alsof hij haar toch niet zo leuk vindt. Of hij is gewoon bang voor iets nieuws, dat kan ook nog. Voor nu ziet het er niet echt positief uit.

Volgende week is alweer de laatste week van B&B Vol Liefde. Wie vinden er de liefde? Tot nu toe ziet het er goed uit voor Thijz, Anja, Arno en Albert. Maar zal dat ook zo blijven? Ik denk dat Arno het na het programma wel nog met Niels gaat proberen, maar het uit eindelijk niet zal lukken. Of het voor Thijz en Albert stand gaat houden daar heb ik mijn twijfels over. Bij Anja weet ik het niet, maar hoop ik van wel. Ik hoop ook nog heel erg dat Mirjam ook de liefde gaat vinden. Van Robert Jan en Mike vermoed ik dat zij niet de liefde gaan vinden. Ik hoop wel dat de laatste week nog wat verrassingen kan brengen.  

Niks missen en meepraten over B&B Vol Liefde? Word lid van onze Facebook-groep!