B&B Vol Liefde: Jaloerse Jan blaast romantische date met Iris af
Bron: RTL

B&B Vol Liefde: Jaloerse Jan blaast romantische date met Iris af

Geschreven door Natasja Landman

Elke zaterdag blikt Natasja terug op de voorbije week in B&B Vol Liefde.

Nog maar twee weken B&B Vol Liefde. Deze week zagen we dat Albert weer terugkwam en konden we zien hoe hij zich gedroeg zonder Joyce. Bij Iris was er deze week wat drama, omdat Jan het lastig had met de dynamiek. En bij Arno werd er gevochten door Niels.

Albert (63 jaar oud) uit Spanje

Vorige week zagen wij dat Albert ineens naar Nederland ging en Sandra achterliet in zijn huis. Deze week zien we dat Sandra nog steeds wacht tot Albert terugkomt. Ze vindt het wel een rare situatie, maar ze geniet wel van de natuur. Ze blijft gelukkig niet heel lang meer alleen, want Monique (53 jaar oud) komt ook aan. Zij vindt het wel een rare situatie dat Albert er niet is, maar gelukkig hoeven ze niet lang meer te wachten. Albert geeft aan dat hij nieuwe inzichten heeft gekregen door zijn kinderen, hij wil gaan kijken wat er voor hen belangrijk is en daarnaar op zoek. Veiligheid is erg belangrijk en bij Joyce voelt hij dat, maar verliefd vindt hij nog een groot woord. Ik moet zeggen dat het echt heel lastig te volgen is. Albert praat voor mijn gevoel echt heel veel, maar hij zegt weinig.

Tijdens de eerste ochtend met zijn drieën leren ze Albert gelijk goed kennen. Hij zou namelijk om half 11 een bespreking hebben, maar om 10 uur besluit hij eerst nog even in bad te gaan. Sandra zou dat zelf heel anders aanpakken, maar Monique moet wel lachen om hoe chaotisch hij is. Albert geeft aan dat hij verliefd is op Joyce en heel veel aan haar moet denken. Hij zegt echt heel de tijd iets anders. Heirdoor besluit hij Sandra weg te sturen, voor haar voelt hij het niet. Zij vindt het heel gek, ze kennen elkaar net een paar uurtjes omdat hij haar dagen alleen heeft gelaten. Ze accepteert het wel, maar ze verteld Monique wel nog even de waarheid. Ze geeft bij haar aan dat Albert in haar ook niet geïnteresseerd is anders had hij wel vragen gesteld.

Als Albert het gesprek met Monique aangaat vertelt hij haar eerlijk over alles met Joyce. Hij vraagt aan haar of zij nog even wil blijven om elkaar te leren kennen. Monique wil wel nog even blijven. Ik vind het allemaal heel bijzonder. Ik was als ik Sandra en Monique was sowieso al weggeweest, maar zeker als hij aangeeft verliefd te zijn op iemand anders. Ik ben wel benieuwd wanneer Joyce nou terugkomt en hoe het nog gaat tussen Albert en Monique. Ik krijg een beetje het gevoel alsof Monique alleen nog maar moet blijven zodat hij wel nog iets van een verhaallijn heeft.

Anja (70 jaar oud) uit Frankrijk

Anja verzint ideeën om te gaan doen met de mannen. Ze wil een wandeling maken in het dorp en dat spreekt Gerard wel erg aan. Gerard is gek op koken en zij zou graag zien dat hij daar wat initiatief in zou nemen. Als ze in de tuin gaan werken zien we al snel weer wat ergernis bij Anja. Ze merkt dat zij veel sneller werkt en veel meer een doorpakker is dan de mannen. Ik denk dat het ook wel komt omdat zij daar helemaal gewend is en op haar eigen plek is. Bij Gerard biedt ze aan om zijn kruiwagen te legen, maar dat wou hij haar vanwege het gewicht niet laten doen. Dat laat Anja zich niet zeggen, ze ging nu juist de kruiwagen legen. Ik moest hier wel om lachen en snap het ook wel. Als iemand zegt dat je iets niet kan, dan juist doen.

Die avond gaat Gerard koken en Anja was daar heel nieuwsgierig naar. Het pakt alleen niet zo uit als zij graag had gewild. Ze is het ook nog steeds zat dat ze met de mannen moet omgaan alsof zij gasten zijn. Ze vragen niks en vertellen niets uit zichzelf en zij is dat wel een beetje zat. Ik denk echt dat het tijd is dat ze Gerard naar huis gaat sturen. Dat lijkt gewoon echt helemaal niet te klikken en dan kan ze nog tijd hebben om Peter een beetje te leren kennen.

Arno (46 jaar oud) uit Frankrijk

Arno kan normaal gesproken slecht samenwerken, maar met Niels gaat het wel goed. Wel is Arno onzeker of Niels hem net zo leuk vindt. Arno voelt zich alsof Niels daar al helemaal hoort, maar hij is benieuwd hoe het over 2 weken zal zijn. Niels is ondertussen wel bezig met uit te zoeken hoe hij als sporter in Frankrijk zou kunnen leven. Het klinkt alsof het wel goed gaat tussen die twee. Alleen zijn ze niet lang meer met zijn tweeën.

Henk Jan (53 jaar oud) is onderweg naar Arno. Arno vindt Henk Jan een knappe man met mooie ogen. De dynamiek verandert wel al snel nu ze weer met zijn drieën zijn. Niels vindt namelijk best dat Henk Jan een beetje mag merken dat er al iets speelt tussen hem en Arno. Arno vindt het wel leuk dat hij een vechtende Niels ziet. Henk Jan merkt het ook, maar hij heeft geen zin om de show te gaan stelen. Het moet allemaal vanzelf lopen. Zo op het eerste gezicht ziet het er best wel uit alsof Henk Jan een concurrent kan zijn voor Niels. Hij zit in tegenstelling tot de vorige man niet gelijk bij Arno in zijn ergernis. Ik ben benieuwd of hij ook nog tijd samen krijgt met Arno en hoe het dan gaat lopen.

Iris (57 jaar oud) uit Griekenland

Ze hebben een dansavond georganiseerd voor de ontvangst van Peter. Ze wil met hem gaan dansen en kijken hoe hij dat doet. Ze vindt Peter wel aantrekkelijk en een beetje stout en daar houdt ze wel van. Het dansen samen gaat nog niet heel erg goed. Iris is het niet gewend om zich over te geven aan een man tijdens het dansen. Ze schopt hem meerdere keren en dat vindt hij wel vervelend. Hij wil niet gewond raken vanwege zijn werk als dansleraar. Als excuus geeft Iris aan dat ze liever wil Grieks dansen dan stijldansen. Jan heeft niet zo’n leuke avond. Alle aandacht van Iris gaat naar Peter en Jan denkt zelfs dat hij beter naar huis kan gaan.

Het is een leuk feest geweest met een gezellig afzakkertje tussen Peter en Iris. Iris voelt veel aantrekkingskracht voor Peter en ze hoopt op meer momenten samen. Jan heeft die vorige avond de hapjes verzorgd, maar niet gelijk alles opgeruimd. Iris is natuurlijk al geen fan van koken en ze beseft nu ook dat ze geen man wil die houdt van koken. Het geeft veel te veel troep. Ik vind het wel erg onaardig over iemand die je de hele avond heeft geholpen door hapjes te bereiden.

Jan besluit het gesprek met Iris aan te gaan. Hij had een date voor twee geregeld, maar wil dat niet laten doorgaan. Hij ziet dat zij een goede klik heeft met Peter en gunt haar dat. Iris lijkt voornamelijk benieuwd naar wat Jan dan gepland had en vraagt of het niet met zijn drieën kan? Het was een romantische boottocht en Jan heeft natuurlijk helemaal geen zin om dat dan ook met Peter te doen. Iris besluit met Peter te gaan lunchen, maar zoals altijd is er natuurlijk geen eten in de B&B van Iris. Dat houdt in dat Jan ook naar het stadje moet om te gaan lunchen.

Bij Peter voelt Iris zich een beetje ongemakkelijk. Ze merkt dat ze hem echt beter moet leren kennen. Bij Jan voelde ze zich gelijk op haar gemak. Iris moet alleen wel snel beslissen of Jan meer aandacht gaan geven, want hij voelt zich het 5e wiel aan de wagen en anders wil hij binnenkort echt weggaan. Ik snap Jan wel, maar heel de tijd kreeg hij de meeste aandacht en dan hoorde je hem niet. Het is ook niet gek dat Iris nu een andere man ook beter wil leren kennen. Dat is natuurlijk ook de opzet van het programma. En of er nou echt liefde is tussen Iris en Jan dat weet ik ook niet.

Mike (35 jaar oud) uit Spanje

Bij Mike is er een beetje een onwerkelijke situatie. Kia houdt namelijk niet zo van watersporten en dat is altijd het enige dat Mike doet met zijn dates. Hij moet nu dus nadenken over een nieuwe manier om indruk op haar te maken. Gelukkig heeft zijn buurman net pasgeboren kalfjes gekregen en mogen ze daar even langs komen. Dat vindt Kia wel echt heel leuk, maar daarna gaan ze wel iets actiefs doen namelijk motorcrossen. Ook al heeft ze dit nog nooit gedaan vindt ze het wel leuk.

Ik vind Kia best wel bij Mike passen eigenlijk. Ik vind het wel leuk dat hij voor haar iets nieuws gaat bedenken om te gaan doen. Voor een relatie is dat ook helemaal niet erg dat ze niet helemaal dezelfde interesses hebben. Kia lijkt wel bereid om nieuwe dingen uit te proberen en als Mike dat ook gaat doen dan zou het best wel kunnen matchen. Toch denk ik dat Mike misschien eerst nog alleen moet blijven om wat dingen alleen op te lossen. 

Mirjam (52 jaar oud) uit Zuid-Afrika

Rick is aan het werk in het huisje en geeft toe dat hij Mirjam wel leuk vindt. Helaas voor hem besluit Mirjam hem toch naar huis te sturen. Ze voelt niets van liefde voor hem. Ondertussen verteld Rick tegen David dat hij wel echt een klik voelt met Mirjam. Ergens is het wel sneu, maar dit is wel zoals het soms loopt. Rick neemt het gesprek met Mirjam erg goed op, hij wil nog even de klus afmaken en dat hij dan weggaat. David is wel erg blij dat hij Mirjam voor zichzelf heeft.

Mirjam heeft vervolgens vrij geregeld zodat ze met David op date kan. Ze gaan een panorama tour rijden. David is heel erg complimenteus naar Mirjam toe, maar daar raakt ze wel een beetje gestrest van. Ze kan met David het beste communiceren van al de mannen die bij haar geweest zijn. Terwijl ze op tour zijn voelt het voor haar heel erg alsof ze met een partner op stap is. Ik vind het wel leuk dat Mirjam zich steeds verder open lijkt te stellen. Toch denk ik niet dat David echt haar toekomstige partner zal zijn, maar hij maakt wel de beste kans van alle mannen die daar geweest zijn.

Robert Jan (57 jaar oud) uit Schotland

Robert Jan gaat de competitie aan met de vrouwen. Ze gaan kleiduivenschieten. In de auto zit Louise hele verhalen te vertellen en haar kennis te delen. Robert Jan houdt niet zo van dat haantjesgedrag en zeker niet in die setting. Aan Louise merkt hij dat ze heel erg gedreven is en graag wil winnen. Hij vindt het nodig om als Louise even weg is Suzanne gerust te stellen. Hij vindt het leuk dat Suzanne er is.

Suzanne is wel een beetje verward. Ze vindt Robert Jan leuk, maar ze twijfelt of zij in Schotland kan wonen. Ze heeft een heel leuk leven in Nederland en dat moet ze dan toch achter zich laten. Ondertussen heeft Robert Jan besloten dat Louise naar huis moet. Hij wil tijd om Suzanne beter te leren kennen. Ik denk niet dat dit iets zal gaan worden. Ze twijfelt te erg over Schotland. Wel vind ik dat ze dat al eerder had kunnen bedenken voordat ze daarheen kwam.

Thijz (64 jaar oud) uit Frankrijk

Thijz en Yvonne hebben wisselende ideeën over levensvisies en gedachtes en zij twijfelt wel een beetje wat ze daarmee moet. Al snel vergeet ze al deze twijfels als de vonk tijdens een zoen overspringt. Thijz voelt vlinders voor haar, maar Yvonne moet nog even tot haarzelf komen. Ze wil even weggaan om te kijken of ze dan nog steeds iets voelt voor Thijz. Eigenlijk gaat zij doen wat hij eigenlijk aan Ammarie had gevraagd om te doen, eventjes op een andere camping gaan staan.

Als Yvonne weg is komt José (60 jaar oud) aan bij Thijz. Zij is ook een campinghouder in Frankrijk en heeft haar hond meegenomen. Gelukkig voor haar hoefde zij niet zo lang te rijden. Ze lijkt Thijz heel aardig, maar zijn gevoelens liggen bij Yvonne. Dit geeft hij ook gelijk eerlijk aan bij José. Zij vindt het wel fijn dat hij eerlijk is, maar ze vindt het ook wel een rare situatie. Thijz wil er wel het beste van maken en ze besluit wel te blijven voor de nacht. De volgende ochtend besluit ze wel weer weg te gaan.

Als José eerder had geweten dat Thijz al verliefd was dan had ze liever niet gekomen. Er was voor haar nu niets meer te doen daar. Ze hoopt wel voor Thijz en Yvonne dat het goed gaat uitpakken. Als José weg is heeft Thijz zin om Yvonne weer te zien en hij besluit naar haar toe te gaan. Ook Yvonne kijkt er weer naar uit om Thijz te zien. Het voelt bij Thijz als thuiskomen. Ik vind het wel leuk dat de vonk is overgesprongen, dat had ik echt niet verwacht. Nog steeds vind ik Yvonne te netjes overkomen voor de camping bij Thijz, maar blijkbaar werkt het toch.

Ik had wel heel erg te doen met Jan deze week. Iris lijkt Peter wel echt leuk te vinden en eerder kreeg Jan alle aandacht en dat is toch even wennen. Ook was ik verrast door de zoen van Yvonne en Thijz, maar ik vind het wel heel leuk voor ze. Ik ben benieuwd of er de komende 2 weken nog liefde gaat opbloeien bij iemand, ik hoop bij Mirjam.

Niks missen en meepraten over B&B Vol Liefde? Word lid van onze Facebook-groep!