Gerard Ekdom daagt heel Nederland uit: 'Join The Beat'

Gerard Ekdom daagt heel Nederland uit: 'Join The Beat'

Geschreven door Pieter Jongsma

Op maandagavond 4 november start ‘Join the Beat.’ Het nieuwe muziekprogramma van de AVRO waarin Gerard Ekdom heel Nederland de kans geeft onderdeel te zijn van een echte hit. Muziekproducers Tjeerd Oosterhuis en Sven Figee wisselen elkaar wekelijks af en gaan zeven weken lang de uitdaging aan om van een ‘kale’ beat  een echte hit te maken.

Elke week wordt iedereen opgeroepen zijn of haar bijdrage in te zenden waarna de producer in de studio met behulp van alle uitgekozen inzendingen wekelijks een compleet nummer maakt. Inzenden van muziek- en geluidsfragmenten en het downloaden van de beat kan via jointhebeat.avro.nl.

 

Elke week verspreidt de producer een nieuwe beat door het land waarop heel Nederland online en via 3FM wordt opgeroepen een bijdrage in te zenden. In iedere aflevering staat een ander thema centraal: pop, hip hop, dance, rock, Hollands, jazz/funk soul en kerst zullen verspreid over zeven weken de revue passeren. Kijkers kunnen van alles inzenden; van professionele zang en muziek uit bijzondere instrumenten tot geluiden die op een merkwaardige of grappige manier tot stand komen.

 

Publiek kan opnames bijwonen door aan te melden via: junior.manders@snpmedia.nl. De opnames vinden elke zondagmiddag plaats vanaf 3 november in MuzyQ in Amsterdam.

‘Join the Beat’ wordt geproduceerd door SNP Media.
Join the Beat vanaf maandag 4 november om 20.30 uur op Nederland 3.