Live chat met rechters na eerste uitzending van De Rechtbank

Live chat met rechters na eerste uitzending van De Rechtbank

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Vanavond start de eerste uitzending van de achtdelige NCRV-serie De Rechtbank. Na de uitzending krijgen kijkers eenmalig de unieke gelegenheid om een uur lang te chatten met een aantal rechters uit het programma. De Utrechtse rechters Jetty Gerritse en Rick Verschoof en de Amsterdamse rechter Gerrard Boot beantwoorden vragen over rechtszaken en het werk van de rechter. Via de rechtenportal eerstehulpbijrecht.nl zitten de rechters vanaf 22.45 uur klaar.

 

De serie DRechtbank toont een zeer gevarieerde hoeveelheid aan zaken uit werkelijk alle denkbare rechtsgebieden. Het gaat vooral om herkenbare, menselijke verhalen over alimentatie, mishandeling, geweldpleging, uitwijzing van asielzoekers, het ontzetten uit de ouderlijke macht en verkeersovertredingen. Het derde seizoen van De Rechtbank komt deze keer niet alleen uit Utrecht, maar ook uit Amsterdam.

Met deze serie zet de NCRV, naast De Rijdende RechterRecht in de regio en de rechtenportal eerstehulpbijrecht.nl, nog steviger in op het thema Recht. Het past in het streven van de omroep om zich in te zetten voor een zorgzame en tolerante samenleving onder de noemer ‘Samen op de wereld’.