Beste zangers houden de kijkers vast

Beste zangers houden de kijkers vast

Geschreven door Sebastiaan Boers

Op de laatste zaterdag in augustus was het NPO 1 dat de meeste kijkers vast wist te houden. Direct na het NOS Journaal van 20.00 uur was het tijd voor de tweede aflevering van Beste zangers. In deze tweede aflevering stond Samantha Steenwijk centraal. De overige zangers mochten een lied voor haar zingen.

De aflevering werd gewonnen door Rolf. Hij zong een Spaanse versie van een hit van Celine Dion. In totaal zaten er weer 1,0 miljoen mensen klaar voor het muziekprogramma. Een week eerder keken er ook al 1,1 miljoen kijkers. Met de huidige kijkcijfers eindigt Beste zangers op plek drie in het kijkcijferoverzicht.

Dit was het nieuws, het satirische nieuwsprogramma, is terug met nieuwe afleveringen. De eerste aflevering profiteerde van Beste zangers. Van de 1,0 miljoen kijkers bleven er 1,0 miljoen mensen over voor Harm Edens en zijn team.

NPO 1 had nog geen last van RTL of SBS. Beide commerciële zenders gaan volgende week serieus proberen om Beste zangers bij te benen. Voor het zover is, zond RTL 4 eerst nog even een herhaling van Oh wat een jaar, met Linda de Mol, uit. Hier keken in totaal toch nog 621.000 mensen naar. Vanaf aanstaande zaterdag is Linda te zien in een comeback van Ik hou van Holland op SBS6.

Meteen na Oh wat een jaar was de Belg Philippe Geubels te zien met Taboe. Hier keken nog zeker 577.000 mensen naar. Volgende week ziet de zaterdagavond er compleet anders uit. Dan zal de commerciële zender een nieuw seizoen van Dancing with the stars uit gaan zenden. Of dat gaat scoren is nog maar even de vraag.

Alle ogen zullen dan op SBS6 gericht zijn. Hoe zal Linda het gaan doen met de terugkeer van het bekende spelletjesprogramma? Eerst nog even proberen met een film. SBS6 zond zaterdagavond de film, Night at the Museum: Secret of the Tomb uit. Hier keken in totaal 359.000 mensen naar.

Later op de avond keken er weer 655.000 mensen naar Hart van Nederland. Shownieuws werd daarna nog bekeken door 518.000 mensen. De meeste mensen stemden op de late avond af op NPO 1. Studio Sport Eredivisie wist namelijk 1,1kijkers te bereiken.

Eerder op de avond zond NPO 1 het tweede deel van 75 jaar bevrijding. Om 19.00 uur zaten er zeker 429.000 mensen klaar voor de hoogtepunten. In de middag, om 14.30 uur, zaten er 273.000 mensen klaar.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Foto: AVROTROS